@Mitko6000 истината е, че не е само fps-a е от значение, а и фрейм тайма, пейсинг и т.н. Примерно Bloodborne е 30 кадъра и God of War е 30 кадъра, ама второто се усеща по-гладко на тв-то ми, особено примерно в Old Yharnam перформънса е осезателно зле. А ако ги вържа за монитора, дето е с 1ms време за реакция и двете ще се усещат лагави. Това, че обикновено телевизорите са с по-бавно време за реакция, допълнително замазва проблемът, което си е плюс. При повечето PS4 игри се усеща проблем, само когато фпс-а варира(примерно при Ghost of Tsushima имах няколко такива моменти и Days Gone). Наскоро си намодвах FO4 на РС до смърт графично и не мога да държа 60 заради тежкото ENB(в последстиве го смених и туийкнах други неща за да изкарам подобна визия без да падат стремглаво кадрите). Викам дай да го локна на 30 и да видя как ще е, буквално се усеща като лагене. Та разбирам какво имат предвид хората, но пак, не е само до фпс-а, има и други фактори, които водят до това усещане.
Иначе на пц графиката е по-добра ако имаш мощни компоненти ,тука няма спор. Ама мен лично не ми пука много за това
Аз едни от любимите ми игри са Ufc,god of war ,bloodborne . Какъв би бил смисъла да имам мощно пц като не мога да играя това което ми харесва? Да си пусна някакви игри дето не ми харесват и да се кефя че имам повече кадри и по-добра графика от конзолата .
Ето за това говоря - вие дори не разбирате аргумента. @Pseto ти също говориш за неща, които не са важни тук.
"Но аз лично, никога не съм се интересувал от кадрите."
Хубаво. Свобода не значи просто кадри.
На PCто мога аз да избера какви контроли да имам. Ако утре ме удари кола и загубя част от функциите на тялото - няма да мога да играя на конзолата. На PC ще има начин. някой ще ме спаси със специален мод или контролер, поне това хоби няма да загубя напълно.
Ако утре игра излезне бъгава на куче но ме радва все пак има шанс феновете или дори аз самият да успеем да я позакърпим. Това не е извинение за бъгави игри но е факт.
Ако играта не върви като хората не трябва да чакам Szymon от Полша да разбере какво е Пиксел шейдър и да ме спаси, или на група извратени изверги от Япония да оправят ситуацията. Имам меню, имам ini файл... в най-лошият случай имам и портмоне.
Моята PC игра ще върви и след 20 години. Не трябва да се моля на ремастъри или дев съпорт за да я играя. Тя си е моя и дори и да ми се наложи да дръпна кръпка - ще върви. Има начин винаги. И не само, че ще върви - ще върви по-добре отколкото на сегашната машина.
Моята игра на PC е по-близо до безсмъртието така. Не мога да дам пари за конзолната версия, знаейки, че е по-скъпа, орязана, по-грозна, върви много по-зле, няма как да я играя ако нещо се случи с мен и дори е смъртна. Не става. Става само ако консумираш игрите 100% като продукт и нищо повече и ги захвърляш незабавно. Дори и тогава пак не става май... пак е тъпо.
@TheAlpha534
Ще има EN превод 2021. За щастие разбирам Руски. Ще пиша като излезе превода. Това не е игра за Pseto, но ако иска да разбере каква е разликата между елита и AAA - това е играта.
@ Pseto
" "купи си видеокарта за няколко бона, лол, разработчиците не са длъжни да правят оптимизирани игри" си е баш консуматорство."
Не това казвам. Ето ти поправка "Хаха, това заслужаваш на конзолката, не ми дреме за проблемът ти ама хич. Jedem das Seine. Смъртната играчка не заслужава повече, страдай." Това е реалното ми мнение. След 30 години няма да ни пука за PS4ката и нейните игри. Но за PC версиите ще ни дреме.
Докато чакам новата си видео карта съм със стара RX 580 8GB... на 4K. Всички игри вървят добре. Аз знам как да min maxvam. Doom Eternal върви с 80 кадъра и изглежда OK. Но истината, е че дори на интегрирана Интелска видео карта ще съм по-добре отколкото на PS5ца - защото силата е най-малкият Плюс на PCто.
Найт прав си сега проверих и на конзолата са 60 фпс . На компа не съм пускал програма да премерят фпс-а но беше висок сигурно пак около 60 . Просто не вървят плавно на компа. Дори injustice 2 като се появи за пц я купих и не вървеше равномерно а компа ми беше много по-силен от пс4 . А същата игра лети на пс4. Това за мен е по-добра оптимизация на конзолните версии.
Честита нова идваща година на всички.
Ако хипотетични ситуации са отвъд IQто ти - дори не си човек. Високо ниво на абстракция + дългосрочното мислене са най-големите ни плюсове над животните.
Знам, че е грубо ама ми писна. BTW - пропусна 90% от поста.
" Това за мен е по-добра оптимизация на конзолните версии."
Или сравняваш Ultra на PC със средни на конзолата. Много Редитори правят тази грешка.
И какво като е дърта? Това как променя Сюжет и геймплей? Коментарът ти е тъп. Съжалявам, но е направо малоумен.
@Pseto Виждаш ли? Хем аз съм гадният елитар, който се смее на конзолите ама не аз не мога да играя стари игри само защото са ми грозни.
Unreal 1 от 1998 си го минах тази година - играта е шедъовър. Това, че е стара не променя нищо. Ебаси консуматорските "хора"... добре поне, че не смеят и за книгите така да говорят.
П.п. Перифразиран трети принцип на механиката: когато се смееш на другите и те ще се смеят на теб.
Повече от мен не си.
И пак е тъп коментара. Не адресира същината му а само се защити. Какъв е проблемът на де факто нови игри (по геймплей и история, което ти прави играта) с малко по-стара графика?
@Pseto Виждаш ли? Хем аз съм гадният елитар, който се смее на конзолите ама не аз не мога да играя стари игри само защото са ми грозни.
Unreal 1 от 1998 си го минах тази година - играта е шедъовър. Това, че е стара не променя нищо. Ебаси консуматорските "хора"... добре поне, че не смеят и за книгите така да говорят.
Аз не виждам нищо нередно в коментара. Ти си изключително пристрастен на тема STALKER (най-меко казано). Разбирам и неговата страна, и твоята. Въпрос на мнение.
Аз съм пристрастен на тема Diablo II. Смятам, че играта е смазващо по-добра от тройката в изключително много аспекти (най-вече на ниво гейм механики). Ако някой ми каже - "Ами, много ми е старо Diablo II, не мога просто, Diablo III си е друго с неговата графика" - ще го разбера. Diablo II беше грозно още като излезе. За мен не е проблем, защото съм огромен фен, но човек, който не е такъв фен, ще иска по-модернизирана версия. Това е. Въпрос на мнение. Рядко има едно "правилно" мнение.
@morgoth_srs - доста яко видео.