Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
388
...
786
>
Freenod
Цитиране
03 януари 2021
Charcharo ,Вие(ваше Величество)сте много тежък и завършен трол!
И все пак ако позволите,може ли да ви помоля да спрете да си избивате комплексите във форума върху нас простосмъртните и на по непросветените от нас им стана ясно ,че страдате от тежка мания за величие и месиански комплекс,която за съжаление ние няма как да удовлетворим ,поради нашата несъстоятелност интелектуална , духовна и физическа.
Спрете да ни повтаряте опорните си точки ,които са пет или шест(страх ме е да не би да бяха 10) и които вече всички научихме наизуст , нищо че на моменти тежко си противоречат !(ние плебеите за съжаление не сме дарени с такова проникновение и колкото и да ни повтаряте не можем да оценим и разберем благодатта ,която изливате върху нас )
Надявам се,че поне припокривате малка част от вашата интелектуална претенция и искам съвсем учтиво да отново да Ви помоля - редуцирайте си малко токсичните коментари(спрете с обидите кой какъв е,Аполоне!),вашето неповторимо присъствие и коментари превърнаха форума в доста неприятно място за четене и дискусии .
sauron93
Цитиране
03 януари 2021
Без драма форума няма да има влизания. Нека да има такива смотаняци че да си хвърляме негативната енергия върху тях . Сайтът видя най-голямо внимание със негативното ревю на рдр 2 и това не е случайно ,хората обичат бийф . Това им дава илюзията че безсмисленият им живот е смислен борейки се за някаква кауза била тя и най-смотаната такава.

Дори във ревюто за рдр 2 аз съм спорил против псето ,но и двамата добре знаем че ги правим за шоуто ,не защото имаме фенщина върху себе си

Защо ютубърите влизат във бийфове и боксови мачове ? За повече гледания ,което при тях значи по-голяма пара. Ама това се знае от интелигентните хора а не от ония фенчета дето викат за своя идол и си мислят че се случва нещо различно от двама да си правят пари от балъци.

rosniak
Цитиране
03 януари 2021
Plot twist: irl, igra4 и Charcharo са първи дружки и с позволение на pseto създават такива образи че да има вражда и драма!
Charcharo
Цитиране
03 януари 2021
@Rosniak
Никакъв шанс Играчкин е Бай Ганьо на макс. Моят най-голям проблем, е че съм задник. Чак Играчкин не съм.

@Sauron, Freenod
Няма смисъл явно. Не троля - вярвам в това което казвам но виждам, че няма смисъл тук да водя тези дискусии.

Каквото, такова. Ще зарежа темата. Не мисля, че може човек да харесва видео игрите на ниво ентусиаст и да ги смята за изкуство и после да не му дреме за accesibility, консервация, свобода, ownership, дългосрочното... модове.

Но няма какво да направя. Не го разбирам изобщо и ми се струва абсурдно но спирам засега.

igra4
Цитиране
03 януари 2021
Don't feed the troll, момчета 😄
Доста близко, до истината е саурон93.
hyper
Цитиране
03 януари 2021

@Mitko6000 - като че ли бъркаш лаг, сеч и frame pacing - накратко ако е от помощ: за последното ти казаха, лаг е като имаш определен refresh rate (кадри в секунда) и понякога спира за малко, сеч си е като постоянно бави спрямо този рейт.

@Charcharo - няколко неща:

"GOW fanfic" - изблик на яд 1 - няма как да е това, тъй като се прави от общо взето същите хора, които правиха старите.

Също и това, че на РС в някакъв момент се емулират игри е смехотворен аргумент, когато чакаш по

ДЕСЕТ (10!)
ШИБАНИ
ГОДИНИ

да се подкара. Не знам колко планираш да живееш, но след 10 години не хайпът, ами направо споменът за повечето игри ми е умрял. Парите, които ще дам за дебела видеокарта, ще ги дам един път на 7 години за конзола и ще знам, че няма да съм пенсионер, когато мога най-после да цъкам играта, която ми е хванала интереса.

"Не мога да дам пари за конзолната версия, знаейки, че е по-скъпа, орязана, по-грозна, върви много по-зле, няма как да я играя ако нещо се случи с мен и дори е смъртна. Не става. Става само ако консумираш игрите 100% като продукт и нищо повече и ги захвърляш незабавно."

Console exclusives babyyy. Пък и примерно в случаи като РДР2 играта изглежда почти идентично навсякъде, сега гледам АЦ Валхала - not much difference tbh. Пък и както новите конзоли са натиснали 60 фпс стават още по-примамливи, ама да видим до кога ще са така. Бтв повечето ми приятели са точно като "консуматори" - ще изиграят една игра веднъж и се минава напред. Аз самият имам не повече от 5 игри, които съм минавал 2+ пъти, това от стотици за 20-ина години. Но като се замислиш същото е и с книгите, филмите малко по-малко заради това, че се "консумират" най-бързо в сравнение с една книга или игра, но пак г/д е така.

"След 30 години няма да ни пука за PS4ката и нейните игри. Но за PC версиите ще ни дреме."

Само по този коментар виждам, че не си конзолен човек. Игри за конзоли от Atari 2600 до последните поколения могат да се намерят на космически цени и търсени за емулиране. Така че просто не си прав в случая.

Също и колкото козове, толкова и минуси има това емулиране. Миналата година си купих God of War - оригинала от 2005 - и се разцепих с тази игра на ПЕТНАЙСЕТ години. Good games stay good и ми беше 347982 пъти по-лесно да сложа диска и да хвана контролера от това да свалям емулатор, торент, после да нагласям настройки да върви добре и накрая и контроли на xbox-ки контролер да мапва към PS. Да не говорим, че бокс контролера няма PS layout-a, който аз поне предпочитам. И не, няма да ходя да купя И такъв за РС на някоя куча марка или да дам 100 лв. за добра марка, като вече имам хардуера и работи перфектно. А и като за мен си играх физическата версия, защото не обичам дигиталки, пък и едно време какви хубави дебели цветни ръководства с lore и арт имаше и тази игра ми го припомни.

Също искам да те видя да цъкаш Cyberpunk 2077 на споменатата интелска видеокарта. Просто да видя как ще те е яд да я гледаш на 4 fps на Low, докато "балъците" с PS5 я цъкат 60 фпс с близки до сносно РС настройки.
Сериозно, бих платил да видя това XD

Btw Xbox нямаха ли някаква инициатива за хардуер точно за disabled people, заради която ги хвалиха май миналата година?

И да адресирам нещо дето беше писал за "има само един стандарт" като Псето писа в друга тема май, че ГТА 5 изглежда добре като за PS3 стандарта. Този ти коментар ме учуди, защото по принцип добре се изказваш (да се чете "с аргументи"), но там просто се опита да си наложиш мнението - изблик на яд 2. Има всякакви стандарти и Псето е говорел за един от тях. Виж, ако беше казал "аз не се влияя от стандартите на конзолните поколения", щеше да е абсолютно ок, но не можеш да кажеш "няма стандарт Х", езиците затова са гъвкави, а неща, стари и разделени като конзолните поколения пък определено можеш да наречеш нещо завършено като цикъл някакъв стандарт.

И специално за това последното мисля, че някой трябва да го каже - братле, PC Master Race мемето е с цел осмиване, а не role model. Никой няма да спре да играе на конзоли, защото ги хейтиш във форум. Осъзнай. Единственият работещ начин е този, с който конзолите се наложиха - добри заглавия. Ако с приятели правите някакви игри или поне преводи, че гледам тоя NLC 7 е само на руски (успех да привлечете западняци, дето са хората с пари), просто нищо не правиш с това да повтаряш как РС-то е superior. Obviously e, но също толкова очевидно е, че хората искат нещо професионално и без hassle за цъкане.

Ta тия модове, дето рандом хора ги правят когатo имат време, малцина ги вълнуват точно защото са такова несигурно нещо - аз се опарих на няколко пъти да се хайпна за нещо такова, ей го последното - от 3 години чакам Fallout New Vegas recreated в 4 - и още не е готов. Някой ще каже "ама са безплатни" - аз ще кажа "скъпото излиза евтино" - искам да дам едни пари на едни хора, които са подписали едни договори и са дали едни конкретни дати (и няма да ги изместят повече от 1-2 пъти в повечето случаи) - и да имам нещо, което ще работи добре и ще се поддържа и няма да е "когато девовете имат време". Времето ми е ценно, а да тая надежди и да се ядосвам защо Иванчик от Сибир пляска дотки, вместо да работи по модове - не, благодаря. Модърите нека засрамват професионалистите, само че като е такъв срам и смях, защо шепа хора играят модовете... Бре че интересно. Ясно че има пари в реклама, ама не е като да няма доста неща, които от word of mouth да избухват. Undertale, Demon's Souls веднага идват на ум. Често наистина е вярно "done is better than perfect", а гейм девелъпмента е достатъчно сложен, че да очаквам перфектни неща. Е затова и мен повече ме вълнува STALKER 2 от който и да е мод и просто се надявам да копират повече от модовете. А ако са хитри и имат някой лев - да направят като Валв и да ги наемат тия хора и да стигнем пак до въпросните дати и договори и просто професионализъм.

P.S. Кое през 2018 имаше по-добра графика от GoW lol, само Kingdom Come: Deliverance можеше да се мери като че ли.

Charcharo
Цитиране
03 януари 2021
@Hyper
Ще уважа поне части от това защото ти е отнело време и реално ти е пукало, евалата за което.

""GOW fanfic" - изблик на яд 1 - няма как да е това, тъй като се прави от общо взето същите хора, които правиха старите."

Това беше с цел обида на писателските умения на Santa Monica, че са на ниво Twilight Fan fiction. Не съм сигурен, че това е честно обаче - със сигурност има може би нещо по-добро от повечето или почти всички игри там, но GoW е добре написана за видео игра. Беше язвителен коментар и не особено честен.

"ДЕСЕТ (10!)
ШИБАНИ
ГОДИНИ"

Но аз мога да чакам 10 години. Проблемът, е че дори няма за какво. Няма конзолен ексклузив, който да ме интересува с изключение на RDR1, BloodBorne и Demons Souls. От тях две мога да емулирам. Другата може да чака, не е произведение на Оруел.

" но след 10 години не хайпът, ами направо споменът за повечето игри ми е умрял. "

Аз рядко имам хайп към игри дори като са нови и помня какво съм играл добре. Хайпът води до разочарование. Имах малко за Cyberpunk но успях да го спра и сега не играя играта а чакам. Delayed gratification - така всичко е по-добро.

Виж как се кефя на Unreal 1. Само 23 години съм закъснял - но не ми пука. Това не е състезание, не съм се подписал под маркетинг отдела на компания, че ще съм хайпнат само за 2 седмици.

Разликата между 60 кадъра средни и 120 кадъра (or more) Ultra не е малка. Аз се съмнявам, че дълго ще има 60 fps PS5/XboSX игри защото графиката продава по-лесно от кадрите. Ако искаха - можеха да направят повечето PS4 игри да са 60 FPS. Но не продава толкова. Виж как атакуваха новата Halo игра заради малко по-лошата и графика - виж как се говори за "дървени анимации" навсякъде. Уви, наистина на мисля, че задълго ще имаш 60 fps.

Иначе аз преигравам игри понякога. Други пъти играя модове за тях, което означава нови истории и нива (демек не е преиграване).

"Само по този коментар виждам, че не си конзолен човек. Игри за конзоли от Atari 2600 до последните поколения могат да се намерят на космически цени и търсени за емулиране. Така че просто не си прав в случая."

Не съм конзолен човек, но знам историята им. Игрите от времето на Atari 2600 и други древни конзоли са били или ексклузивни за самата платформа или техните версии за различните платформи са доста ама доста различни една от друга. То самите игри понякога са били много различни дори и да имат същото име. Именно затова има смисъл да пазиш версиите за игрите за старите конзоли - те са отделни игри.

А в днешно време? Версията на да речем Doom Eternal за PS4 е същата като тази за PC. Само, че доста по-шибана. Не случайно ще видиш, че аз казвам, че конзолите са имали смисъл до около 2000ната. Преди това им давам смисъл - не е имало стандарти на PC пък и радличният хардуер води до нови и различни игри. Но след 1999 вече не е така.

"Good games stay good "
Ето тук сме общо взето 100% на едно и също мнение. Евалата, ТОВА мен ме ядосва.

Ето тези списъци ги мразя:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_lost_films
https://en.wikipedia.org/wiki/Lost_literary_work

Искам да са празни. Искам и за игрите да са празни. Да ги няма. Противно ми е че човечеството е позволило това да го има.

"Също искам да те видя да цъкаш Cyberpunk 2077 на споменатата интелска видеокарта. Просто да видя как ще те е яд да я гледаш на 4 fps на Low, докато "балъците" с PS5 я цъкат 60 фпс с близки до сносно РС настройки."

ще го докарам до 30 със ini tweak, но най-вероятно просто ще сваля оригиналниат Deus Ex - нещо, което PS5ца не може. Но IRL имам около два пъти по-бърз хардуер от PS5цата so idk

Няма нужда повече да ъпгрейдвам ЦЯЛОТО PS5/Xbox SX поколение защото конзолната оптимизация е около 10-15% макс. Аз ще купя нов хардуер де, но просто казвам, че ако PCто е поне 20% над една конзола и има RAM/VRAM то ще я надживее със сигурност.

"А и като за мен си играх физическата версия, защото не обичам дигиталки, пък и едно време какви хубави дебели цветни ръководства с lore и арт имаше и тази игра ми го припомни."

Повечето ми PC игри са физически. И да и на мен ми липсват тези времена - да се кефя на арта и на картите и други готини неща в кутията. За щастие си ги пази всичките в чекмеджета.

"Btw Xbox нямаха ли някаква инициатива за хардуер точно за disabled people, заради която ги хвалиха май миналата година?"

Не точно но да Ще имам такава статия от поне 2 части някъде Март, че ми стана интересна тема. Ще я сложа тук за всички.

"Има всякакви стандарти и Псето е говорел за един от тях. "

Просто не съм съгласен. Когато мериш винаги мериш с нещо и за мен това са най-добрите. Няма да дам на PS4 игра the benefit of the doubt - сравнява се със Cyberpunk 2077 на 4K със DXR и Ултра настройки и това е. Просто не мисля като вас тук.

Обаче - "Виж, ако беше казал "аз не се влияя от стандартите на конзолните поколения", щеше да е абсолютно ок,"
Това е честно. Ще го приема.

"братле, PC Master Race мемето е с цел осмиване,"

Да, yahtzee така го създаде но вече не е така. Вече си е неутрално меме. Меметата се променят с времето.

Моите приятели приемат, че знам за какво говоря но аз почти нямам конзолни приятели. Всички или не са геймъри или са си PCMR като мен.
NLC 7 се превежда от професионалист, но отнема време. Веднъж помагах с превода ва видео игра - никога повече няма да се повтаря тази грешка.

"което ще работи добре и ще се поддържа "

Демек не AAA игра. 3 патча, 2 DLCта и затваряме да следващата.

"защо шепа хора играят модовете"

Argument from popularity.
https://en.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum
Не минава. А и не мисля, че десетки милиони хора са чак толкова малко. Виж, за мен форумите тук са шок - аз съм свикнал да съм именно заобиколен от хора с точно моето мислене. Поне за модове и игри.

"Е затова и мен повече ме вълнува STALKER 2 от който и да е мод и просто се надявам да копират повече от модовете."

Аз просто ти казвам, като човек който знае STALKER много добре... че best case scenario STALKER 2 е малко по-добра от Metro Exodus.
Не го казвам, защото искам да е така - би било добре STALKER 2 да е изродски добра. Просто намалявам какъвто хайп имаш. Моя падна много ама много с тези трейлъри.

"А ако са хитри и имат някой лев - да направят като Валв и да ги наемат тия хора"

Част от екипа на STALKER 2 са модъри. Поне доколкото аз знам от Руските Ютюбъри. Но ще са със завързани ръце - играта се прави не от лудаци за лудаци а от комитет за максимални печалби. Няма как да си на същото ниво тогава.

"Някой ще каже "ама са безплатни" - аз ще кажа "скъпото излиза евтино" -"

Ето и мой отговор - Не съм толкова богат, че да купувам евтино. Прекалено съм млад за да си губя времето. Качеството си заслужава. Това е и отговор на "пъти по-лесно да сложа диска и да хвана контролера от това да свалям емулатор, торент, после да нагласям настройки да върви добре и накрая и контроли на xbox-ки контролер да мапва към PS. "

Благодаря, че подходи по-човечно. И за не съм прав да се нервя от някакъв си форум или от паляк като Играчкин. Уви - пука ми за много неща и това е проблем.

vanmx
Цитиране
04 януари 2021
@Charcharo
С PCMR идеологията не мога да се съглася, не съм и фен на модовете, но за цялостното ти отношение към видео игрите съм напълно съгласен. Според така трябва да гледа към игрите всеки геймър и е дебилно, че в уж геймърски форум тия неща които пишеш минават за непопулярно мнение.

И аз така съм се палил да обяснявам на разните такива хора за какво иде реч и те не разбират. Писал съм тонове дълги постове в PCM и HWBG форумите, сега вече ми омръзна да се опитвам да водя дискусия с хора които просто повтарят като папагали и не могат и един довод да дадат за молоумните си твърдения които просто са ги чули от други себеподобни

JakePaulKOsConor
Цитиране
04 януари 2021
https://youtu.be/Dpy7bZFmcu8

>ITS OVER

nightwarrior
Цитиране
04 януари 2021
Точно затова обяснявам, че сравнения от този тип между GTA4/5 и Киберпънк са нелепи. Дано сега ме разберат хората, дето ги постваха и тука. За подобни сравнения ти е нужен пристрастен youtuber и свободно време. Все ще се намери някой детайл или откровено бъг(в едното видео за Киберпънка човечето не му се запалваше от огън, което фактически не е така, явно е попаднал на бъг или има и по-лоша опция, но хайде) и се правят генерални изводи. RDR2 масово се хареса и подобно видео очевидно стои несериозно, но при Киберпънка с много налютнатите потребители на базовите конзоли, подобни смехотворни сравнения се гълтат на екс.
JakePaulKOsConor
Цитиране
04 януари 2021
Много обмислям да направя видео "Cyberpunk 2077 Is Better Than GTA V", но единственото което ме спира е инсталирането на GTA V, която вече не знам колко 100+ Gb е станала

Ще видя дали мога да намеря клипове от youtube на gameplay ситуациите, които са ми нужни и ще се захвана

sauron93
Цитиране
04 януари 2021
Кое му е хубавото на гта ,детска игричка . Виж рдр игрите са добри ,имат история,готини персонажи и тн..

Аз като малък доста съм играл vice city ама сега и пари да ми дават няма да си пусна жития

morgoth_srs
Цитиране
04 януари 2021
Малко смях от GTA5 https://9gag.com/gag/ayME1Yr
lyubohar
Цитиране
04 януари 2021
Якото й е, че има добър хумор. То цялата игра е една сатира на съвременна Америка. Не, че хлапетиите знаят какво е сатира или могат да я усетят; но това е layer-ът който лично мен ме задържа да я изиграя. В този смисъл играта си е добра, но малко хора са я оценили по този начин.
sauron93
Цитиране
04 януари 2021
lyubohar написа
Якото й е, че има добър хумор. То цялата игра е една сатира на съвременна Америка. Не, че хлапетиите знаят какво е сатира или могат да я усетят; но това е layer-ът който лично мен ме задържа да я изиграя. В този смисъл играта си е добра, но малко хора са я оценили по този начин.

Всички игри на рокстар имат някакъв сърказъм към американската култура ,не само гта . Мен няма с какво да ме задържи гетеато, но виж рдр 2 я минах на един дъх,уникална история. Добре е щом си я оценил,аз не съдя вкуса на никой.

<
1
...
388
...
786
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.