И това е лошо според мен, защото заради тия масови нагласи получаваме същото - чалга и посредственост, правена от заготовки като на конвейер. Последните 15 години за съжаление това не подминава и игрите
Имам чувството че стандартният модерен геймър за да обърне внимание на дадена игра, трябва тя да бъде обсъждана в интернет и разните медии и сред себеподобните му, за да се чувства като част от някаква група която е "в крак с времето". Ясно е че не е заради технически подобрения, защото както вече споменахте, те вече не са толкова фрапантни след всяка година. Освен това те рядко биват забелязани, защото хем масовката хора са невежи и повърхностни, хем че няма как да оцениш прогреса като ти липсва историческата перспектива и нямаш поглед над цялата картинка. И няма как да я имат като първата която са играли някога е CoD4 и не искат да чуят за стара игра. В същото време ако вземем един fortnite, minecraft, инди игричка или която и да е мобилна f2p/ браузър простотия, макар и нови тия неща технически са под нивото на PS2 а се мега популярни.
Като си пусна и сега на компютъра Max Payne 2, HL2, SWAT 4, CMR2005, Chronicles of Riddick, RTCW всичко на максимални настроики и 4к с ръка на сърцето си казвам че същия уау ефект е още налице. Да, личи си че игрите са по-стари, но в никакъв случай не бих казал че изглеждат по-зле спрямо сегашните игри еталон за графика. Това е все едно да кажеш че ford mustang от 1967-ма е грозен защото е дърт. Може някой да се кефи повече на моделите от последното деситилетие, но това е лично предпочитание а не поради някакви обективни причини.
Също така съгласен съм, че хубавите неща трябва да се помнят, да се пазят живи, ама не мисля че PC игрите са по "безсмъртни" от конзолните. Мързи ме сега да дълбая и тая тема, трябва да си лягам вече
Тъжно е. Хората не биха посмяли да се отнасят така към стари книги или филми. Някакси хем игрите да са изкуство - хем 0% уважение към него като към изкуство.
Unreal 1 я минах тази година. Има си Уау ефект. Не очакваш да видиш такова нещо от 1998 а и самият детайл и красота на пейзажите си е просто вечен. Като Хардуерен ентусиаст, като фен на графиката и технологията в игрите пак съм впечатлен. Като геймър - още повече, защото играта е шедьовър.
Причината, порадия която казвам, че конзолните игри са смъртни е защото техният хардуер е смъртен и при тях всичко зависи не от комюнитито а от производителя. Няма да има работещи PS4ки след 100 години, освен в музеите. Дисковете, коита вече за повечето игри не се произвеждат - ще са капут също. За да нямаш загуба на игри, без значение тяхното качество ти трябва намеса от други хора. Sony няма да им дреме. На създателите на игрите също няма да им дреме.
Само емулацията на PC може да ги спаси в дългосрочен план.
@Pseto, lyubohar
Не е ли смешно как за вас тази графика е проблем а за мен не Макар аз да съм идиота с 6900 XT/5900X, който се кефи на хардуер и графика тук?
Doom 2 със модове си е 100% good enough да е 2021 игра. Изглежда яко. Върви яко. По-добра е от 99% от новите игри. Не виждам проблем.
Ти си болен психически ,няма да ти отговарям повече . Искам да видя разговор със някой който поне казва нещо смислено а не 99% глупости.
Не съм сигурен, че ще съм се гътнал дотогава - но дори да съм... да? Пак ме интересува. Ако имам деца, бих искал те да имат всичко, което и аз съм имал че и повече. Но дори и да нямам - пак ме интересува. Това е идеологическа/морална позиция.
Със сигурност и ти имаш такива... надявам се поне.
"Ти си болен психически ,няма да ти отговарям повече . Искам да видя разговор със някой който поне казва нещо смислено а не 99% глупости."
Тъжно. 100% типичен Български селянин. Дай му кебапчето, някакви си мижави 2000 лева на месец, жена която да пребива и е хепи Никакво дългосрочно мислене.
@lyubohar
Аз не съм претенциозен откъм техническата част. Ебавам конзлоните игри защото често са 100 милионни проекти с 2-3 колосални корпорации зад тях. Това, че някакви инди или полу-инди PC девове и модъри ги правят за смях ми е просто забавно и абсурдно. Това, че игрите на конзолните никога няма да имат пик е просто тъжно обаче.
Странно е обаче. По мои наблюдения от Западни форуми като редит, в повечето случаи хората, които не искат да играят стари игри или модове са точно някакви конзолни фенове със слаби базови конзолки. Тези, които най-много играят стари PC игри са все откачалки или с моднати 3400Gта или изроди с карти за по 1000 USD като Jester или аз. И без това не ги харесвам конзолните но и това отгоре... няма логика в типажа.
Край ,вече не ми се занимава
Край ,вече не ми се занимава
Модерните игри не са задължително по-добри от старите игри. Новите книги не са по-добри от старите книги. Новите филми не са по-добри от старите филми.
Развитието... ами не бих го нарекъл развитие точно. Тук таме има проблясък, но това винаги е било така. Не казвам, че новото е по-лошо. То е просто по-ново. Качеството му е неутрално.
"Морална позиция след 100 години хората да играят игри за пс4 ."
Значи признаваш, че имат нулева артистична стойност?
Аха. Не си претенциозен в техническата част, а преди няколко дни писа, че не можеш да разбереш как е физически възможно човек да изиграе God of War с 30 кадъра в секунда и грозна графика на PS4 Pro. Кога последно игра нова игра с 30-40 кадъра в секунда и на средни детайли? Поне си "непретенциозен"? Просто лол мога да кажа относно това.
А за конзолите - само няколко страници назад откровено обиждаш конзолните фенове, че са тъпи. Сега ти самият си непретенциозен, едва ли не теоретично можеш да играеш и конзолни игри, толкова не ти пука за техническата част. Ама видиш ли, ебаваш се с конзолите, защото мултимилиардните компании правят некадърни портове на 100-милионните си игри. Същевременно преди няколко седмици защитаваше мултимилиардната компания CD Projekt Red и нейният продукт за над 100 милиона долара Cyberpunk 2077, че бил "невъзможен за портване" на "скапаните стари конзоли" - а след 2 месеца като го оптимизират както трябват явно ще забравиш за тези свои думи.
Такива противоречия в тезите ти бият на откровена тролщина и търсене на провокации.
Кои базови концепции? В един коментар Charcharo пише, че "конзолните фенове са тъпанари", после в същия коментар казва, че "старите игри са хубави". Ако някой не е съгласен с твърдението, че конзолните фенове са тъпанари не значи, че е автоматично несъгласен с това, че има хубави стари игри. Това е в основата на целия спор. Charcharo идва и нарича цял тип геймъри идиоти, а после казва - "Ама аз имах предвид, че на PC по-лесно можеш да играеш 20-годишна игра на машината си". Ами, не се води дискусия по този начин.
Момчето е болно.
И запомнете след 100 години нямало да има работеща пс4. Какъв интелект само .
Това да имаш стандарт за игруемост е нещо друго. Това да очаквам от КОЛОСАЛНО студио с достатъчно пари да води 4-5 войни със средни държави да е ДОБРЕ технически не е претенциозно. Вече адресирах мнението ти Псе. Моля те чети.
"Ебавам конзлоните игри защото често са 100 милионни проекти с 2-3 колосални корпорации зад тях. Това, че някакви инди или полу-инди PC девове и модъри ги правят за смях ми е просто забавно и абсурдно. Това, че игрите на конзолните никога няма да имат пик е просто тъжно обаче."
Не може Santa Monica да им даваме едно, за игра, която едва се играе и е на ниво 2014та със такъв абсурден бюджет. Ако имаха PC версия - щеше да ми е все тая. Дори GOW да беше като PS1 игра със 10 кадъра в секунда, наистина щеше да не ми пука. Но уви имаме само една форма на играта и тя е зле. Със Cyberpunk 2077 имаме няколко форми на играта, и най-важната (PC) е шедъовър... Поне технологично. Другото не е толкова добре.
Аз не намирам двуличие тук. Просто наистина не ме интересува как върви на конзола една игра ако вече я има за компютър. Да, GoW е доста по-красива от SOMA например, и предполагам и по-оптимизирана... но едното се играе. Eто - Horizon Zero Dawn вече има игруема версия.
"Charcharo идва и нарича цял тип геймъри идиоти,"
Защото са. Pse, прекалено много си мислиш, че светът е сив. По принцип е така, но на тази тема той си е черно-бял. Наистина има правилна и грешна страна, не мнения.
"че на PC по-лесно можеш да играеш 20-годишна игра на машината си"
На едното можеш - на другото не.
Базови са концепциите за консервация, за помощ на инвалидите, че ако притежаваш нещо то ти трябва да можеш да го модифицираш както ти си искаш, че изкуството трябва да се защитава... базово, е че модифицирането и диалогът водят до прогрес или поне експанзия на едно изкуство. По-базово от това не става. Това, че съм си гадняр е друг проблем но самите идеи са прости.
*Sigh* Ебаси тъпият селянин.
"Конзолите нямали графика и фпс,после защитава игри на пц които са със лоша графика."
Unreal 1 излиза 1998 и има най-добрата графика за игра от 1998
God of War излиза 2018та и има средняшка графика, ниво 2016та най-много.
Виждаш ли разликата?
"Конзолните геймъри и геймърите на запад били тъпи "
И тези на изток са тъпи. Общо взето геймърите са троглодити.
"И запомнете след 100 години нямало да има работеща пс4"
Техниката умира. Дисковете също. Продукцията на тези машини е лимитирана, софтуерната поддръжка също.
Де да живеехме в свят, в който поне машините не старееха но уви не е така.