Аз ще я играя като излезе че още не съм изиграл старата generations . Последната игра от серията която бях играл е MH world и тя си беше добра за мен. Rise ще почака ,аз и на зелдата имам бая да играя още.
Просто се самоизтъквам как предзказах бъдещето като ви говорих за VR-а, не помня в този форум ли беше.
Всички разправяха как това щяло да бъде бъдещето на гейминга, а аз казвах че макар и яка технология, няма как да се наложи масово защото е неприложима при повечето игри и ситуации и е неудобна за продължително ползване. Просто си беше някакъв временен gimmick дето ще отиде в историята при 3д екраните и контролите като move и kinnect и явно се оказах прав.
Още имам мерак да си направя VR сетъп за Dirt Rally и някой друг симулатор, представям си каква лудница ще да е.
А ние ти казахме, че дори още да не ѝ е дошло времето, рано или късно ще дойде, и все още е така
Аз едно 10 часа бях навъртял на HTC Vive с разни ескпейп стаи и разни малки индита и tech demo-та и лудницата е пълна. Това е прекалено ангажиращо, не е за разпускане каквото може да се постигне с нормална игра. А и няма как да играеш примерно shadow of the tomb raider с такова нещо, може ама няма да има смисъл да се използва в игра която не е first person и не е нагодена за шлем.
За жалост нямаше как да пробвам двете единствени AAA игри използваши VR - HL Alyx и Resident Evil 7. Сигурен съм че волан с педали и такъв шлем няма да искам да излизам от Dirt Rally или Assetto Corsa, ама пак, това не е според мен гейминг. Има бъдеще тая технология ама при обучения, симулатори и демонстрация на места и продукти, съвсем в малка степен е гейминг играчка.
Друго яко приложение според мен ще е и виртуалния офис с неограничен брой монитори на бюрото и безкрайни опции за кустомизация. Супер вървежно ще да е, особена с тая тенденция всичко живо да работи от вкъщи. Представям си уж си на бюрото в у апартамента а със шлема се пренасяш в бунгало на тропически остров и все едно там до хамака ти е бюрото с компютъра Ако някой си спомня цайсите на младия детектив от Heavy Rain, същата работа. Постижимо е само че екраните трябва доста да се подобрят както и хардуера като цяло, защото даже и сегашните топ шлемове не са особено удобни, а и го има ефекта все едно гледаш кинескоп отблизо.
Следващото нещо ще е интерактивни холограмни проекции като по филмите, хах!
Защо естетиката на съветския блок прави една игра толкова реалистична
Доста добро е това
Нещо ми убягва смисълът на това. Да не изтървам някакъв контекст?