Но това е честно. И на мен не ми харесва този стил. Но самата игра ми харесва тъй, че ще го издържа.
Идеята, е че това вече е субективно. Има хора, които се кефят на този стил. НИЩО не мога да им кажа особено пък аз където не разбирам от арт дизайн.
Аз не споря с теб или пък Lethian за арта. Даже съм донякъде съгласен ама не толкова екстремно. Само за graphical fidelity. От това вече разбирам и за мое щастие е 100% обективно без място за мнения.
Самият Valheim обаче има нужда от доста подобрения и там. Ама доста. Но има и попадения като particle ефектите които са доста добри, обективно (макар и PS1/X360 стила да не ме кефи)
Ама егати иронията най-големият "елитар" тук на тема графика е и най-приемащ различните стилове на арт. Но то истината, е че не съм реално елитар де, просто не харесвам определени тенденции в мисленето на някои хора.
S.T.A.L.K.E.R. 2 will have multiple endings and mod support! (Mod support is vital or else the game can be cancelled from now IMHO)
They originally wanted to build the game on their X-Ray engine, but it is obsolete, so they opted for the Unreal engine.
GSC plans to significantly support mods and is also exploring this option on Xbox consoles
The authors promise that the game will be more stable when released than previous titles (Lol)
The A-life simulation system will be more sophisticated and detailed. All interactions between factions, monsters, NPCs will take place without the players seeing them. At the same time, everything that takes place in the background will also have consequences. (Vital too)
The open world of the game offers a non-linear story with lots of branches and many different endings.
Мисля, че ти очакваш най-много, понеже си фен на единицата. Предполагам, че много хора ще се изкефят на много по-опростена игра и после ти ще псуваш геймърите какви са консуматори и как се задоволяват с посредствени продукти.
Е, в крайна сметка зависи какво правиш. Ако ще правиш нещо от типа на Cyberpunk 2077 или пък GTA V, тогава щеш не щеш ти трябват стотици хора, че и към хиляда даже. Ако се правят по-малки игри, там вече си зависи чисто от качеството на отделните хора (естествено ако има повечко специалисти по всичко, това единствено помага). Не съм много сигурен обаче, че игра от типа на STALKER 2 може да се направи от шепа хора. Ама кой знае.
Ама в Украйна/Русия далеч не са нужни толкова пари, колкото в Западна Европа или Северна Америка. Да не говорим, че в Източна Европа закони няма и измекярщина колкото щеш, не бих се изненадал да има десетки млади стажанти, бачкащи за почти нула пари или за голи обещания. Има си начини.
Да, разликата между 2D платформинг гледна точка и 3rd person е голяма, но едва ли са нужни 100-200 души само за това. А всичко останало се прави от 3 души. Все едно си представете, че куестовете, историята, комбат механиките и всички други механики в DS да са направени от 3 души.
Мисълта ми беше друга - ако за игра като STALKER 2 са нужни 200 души и 1г., 50 души биха могли да я направят на същото или сходно ниво за 4 години.
Иначе за Hollow Knight... дето се вика, за една игра са нужни минимум двама души - програмист и художник. Всичко друго ти е бонус. Но да, постижение си е подобни хитове, правени от шепа хора. Между другото и Spelunky е правен предимно от 2 души, програмист и художник, плюс музиката, която е дело на друг човек (очевидно). Гледах едно видео от GDC с Дерек Ю, който е гейм дизайнера/художника и който я е изпрограмирал донякъде (май, не го помня изцяло видеото).
Отделен въпрос е, че когато си сам нещата се случват много бавно, много проточено във времето и често не му се вижда края на тунела. Лесно е да се демотивираш и цялата работа да иде в кофата. Та им се възхищавам на тези хора, които вкарват толкова години труд, който не е ясно дали ще се отблагодари с нещо успешно или просто така ще се забрави.
@Rostik79
Ето ти страницата на един от Conept Art Designers на STALKER 2:
https://www.artstation.com/alex_ra
За другото не знам достатъчно и не искам да коментирам.
Иначе STALKER Shadow of Chernobyl е направена от около 150-180 човека за 6 години. Не през цялото време са толкова обаче.
Btw това е играта, която вдъхновява David Brevik за Diablo