Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
423
...
781
>
Charcharo
Цитиране
09 март 2021
Rostik79 написа
Добре, да го кажем така, че и специалистите-елитаци да разберат: "Арт Стилът" на тази графика ми е грозен

Но това е честно. И на мен не ми харесва този стил. Но самата игра ми харесва тъй, че ще го издържа.

Идеята, е че това вече е субективно. Има хора, които се кефят на този стил. НИЩО не мога да им кажа особено пък аз където не разбирам от арт дизайн.

Аз не споря с теб или пък Lethian за арта. Даже съм донякъде съгласен ама не толкова екстремно. Само за graphical fidelity. От това вече разбирам и за мое щастие е 100% обективно без място за мнения.

Самият Valheim обаче има нужда от доста подобрения и там. Ама доста. Но има и попадения като particle ефектите които са доста добри, обективно (макар и PS1/X360 стила да не ме кефи)

Ама егати иронията най-големият "елитар" тук на тема графика е и най-приемащ различните стилове на арт. Но то истината, е че не съм реално елитар де, просто не харесвам определени тенденции в мисленето на някои хора.

Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
09 март 2021
Charcharo
Цитиране
09 март 2021
https://podcast.ru/995780921?

S.T.A.L.K.E.R. 2 will have multiple endings and mod support! (Mod support is vital or else the game can be cancelled from now IMHO)

They originally wanted to build the game on their X-Ray engine, but it is obsolete, so they opted for the Unreal engine.

GSC plans to significantly support mods and is also exploring this option on Xbox consoles

The authors promise that the game will be more stable when released than previous titles (Lol)

The A-life simulation system will be more sophisticated and detailed. All interactions between factions, monsters, NPCs will take place without the players seeing them. At the same time, everything that takes place in the background will also have consequences. (Vital too)

The open world of the game offers a non-linear story with lots of branches and many different endings.

vldir
Цитиране
09 март 2021
Дано сталкера излезе близките години, че да се цъка, щото тази няма да е.
Peshp
Цитиране
10 март 2021
Дано да излезе началото на 2022, макар че и това също може би няма да се случи, но ще е готино през декември да видим Horizon"forbidden west и през януари Сталкер 2.
Charcharo
Цитиране
10 март 2021
Не очаквайте кой знае колко от STALKER 2.
Rostik79
Цитиране
10 март 2021
Аз се чудя с какви пари се финансират. Доколкото виждам сами ще си издават играта, нямат "гръб" от някой по-голям издател. Вероятно е някакъв съвсем малък екип - нещо от сорта на десетина човека, които работят по играта. Пък може и да не е така, само хипотези....
Чарч, нямаш ли повече информация за проекта?
lyubohar
Цитиране
10 март 2021
Напоследък се втрещявам какви шедьоври излизат от малки екипи. 5 пъти по-малък екип от читави хора може да постигне повече, ако разполага с 5 пъти повече време.
pseto
Цитиране
10 март 2021
Charcharo написа
Не очаквайте кой знае колко от STALKER 2.

Мисля, че ти очакваш най-много, понеже си фен на единицата. Предполагам, че много хора ще се изкефят на много по-опростена игра и после ти ще псуваш геймърите какви са консуматори и как се задоволяват с посредствени продукти.

lyubohar написа
Напоследък се втрещявам какви шедьоври излизат от малки екипи. 5 пъти по-малък екип от читави хора може да постигне повече, ако разполага с 5 пъти повече време.

Е, в крайна сметка зависи какво правиш. Ако ще правиш нещо от типа на Cyberpunk 2077 или пък GTA V, тогава щеш не щеш ти трябват стотици хора, че и към хиляда даже. Ако се правят по-малки игри, там вече си зависи чисто от качеството на отделните хора (естествено ако има повечко специалисти по всичко, това единствено помага). Не съм много сигурен обаче, че игра от типа на STALKER 2 може да се направи от шепа хора. Ама кой знае.

Ама в Украйна/Русия далеч не са нужни толкова пари, колкото в Западна Европа или Северна Америка. Да не говорим, че в Източна Европа закони няма и измекярщина колкото щеш, не бих се изненадал да има десетки млади стажанти, бачкащи за почти нула пари или за голи обещания. Има си начини.

lyubohar
Цитиране
10 март 2021
Ами зависи, да, но да вземем Hollow Knight. Играта се прави от 3 (трима!) души. Поне толкова излизат в екипа и от търсене в Гугъл. Който я е играл знае, че това е Dark Souls от друга гледна точка. Ако за момент махнем 3rd person гледната точка на DS, играта има ВСИЧКО, което има в DS. И е толкова дълга. Като сценарии, куестове, механики, озвучаване - всичко е на същото уникално изпипано ниво.

Да, разликата между 2D платформинг гледна точка и 3rd person е голяма, но едва ли са нужни 100-200 души само за това. А всичко останало се прави от 3 души. Все едно си представете, че куестовете, историята, комбат механиките и всички други механики в DS да са направени от 3 души.

Мисълта ми беше друга - ако за игра като STALKER 2 са нужни 200 души и 1г., 50 души биха могли да я направят на същото или сходно ниво за 4 години.

pseto
Цитиране
10 март 2021
Дам, с това съм съгласен. Дори е съвсем вероятно при този хипотетичен сценарий 50-мата души да свършат доста по-добра работа. Повече програмисти с по-малки срокове правят повече гадости.

Иначе за Hollow Knight... дето се вика, за една игра са нужни минимум двама души - програмист и художник. Всичко друго ти е бонус. Но да, постижение си е подобни хитове, правени от шепа хора. Между другото и Spelunky е правен предимно от 2 души, програмист и художник, плюс музиката, която е дело на друг човек (очевидно). Гледах едно видео от GDC с Дерек Ю, който е гейм дизайнера/художника и който я е изпрограмирал донякъде (май, не го помня изцяло видеото).

Отделен въпрос е, че когато си сам нещата се случват много бавно, много проточено във времето и често не му се вижда края на тунела. Лесно е да се демотивираш и цялата работа да иде в кофата. Та им се възхищавам на тези хора, които вкарват толкова години труд, който не е ясно дали ще се отблагодари с нещо успешно или просто така ще се забрави.

lyubohar
Цитиране
10 март 2021
pseto написа
Отделен въпрос е, че когато си сам нещата се случват много бавно, много проточено във времето и често не му се вижда края на тунела. Лесно е да се демотивираш и цялата работа да иде в кофата. Та им се възхищавам на тези хора, които вкарват толкова години труд, който не е ясно дали ще се отблагодари с нещо успешно или просто така ще се забрави.

Да, доста впечатляващо е наистина. Предполагам, че когато един куп хора са ти дали торба с пари и знаят къде да те намерят, се мотивираш Макар че също толкова ме впечатляват и пичовете с онзи космическия scam - на тях грам не им дреме
Charcharo
Цитиране
10 март 2021
@Pseto
CIS комюнитито е като мен донякъде. То е най-голямото и най-важното. А STALKER 1 заради добрият и UI е реално по-проста за игра от повечето модерни игри. Примерно, може да е по-трудна от Far Cry 5 ама много по-лесно се борави с нея.

@Rostik79
Ето ти страницата на един от Conept Art Designers на STALKER 2:
https://www.artstation.com/alex_ra

За другото не знам достатъчно и не искам да коментирам.

Иначе STALKER Shadow of Chernobyl е направена от около 150-180 човека за 6 години. Не през цялото време са толкова обаче.

JakePaulKOsConor
Цитиране
10 март 2021
pseto написа
за една игра са нужни минимум двама души - програмист и художник

Has entered the chat

Btw това е играта, която вдъхновява David Brevik за Diablo

darkblue
Цитиране
10 март 2021
<
1
...
423
...
781
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.