Разбирам че си ядосан ама все пак...
Това е защото 5700 копаят по-добре от 6700 и копачите са склонни да платят повече.
От другите 6700 XTта също съм напред засега. Останаха 2. И със RTX 3060 така намазах яко миналия месец. На мен ми е забавно и леко а и доста пари изкарвам така.
Ще видим за 3080 Ti какво ще стане... там има шанс за много добри пари също.
Е, ако човек е спекулант - няма проблем. Аз съвсем отвикнах от ползване на стационарния компютър, ама с тези цени хептен ме отказват. Тая крипто мания ще премине, ама после AMD и Nvidia пак ще трябва да привличат нормалните потребители на тяхна страна, а не да работят изцяло в интерес на копачите както в момента. Ама ей го, PS5-цата наистина ти е по-добрата алтернатива като хардуер. Пък и поне хубаво, че с лаптоп не може да се копае, че поне по такава линия мога да мисля (тоест нищо не ти пречи да копаеш, ама нямаш същото съотношение на производителност-цена и трябва да мислиш за обикновено куците охлаждания на лаптопите).
AMD и Nvidia не ги мисли. Нормалните потребители (Запада) са решили, че тези цени не са лоши. Всяко следващо поколение дори и без Ковид и Крипто валутите става все по-скъпо, и то повече отколкото поскъпват новите процеси.
Гледай, как хората се радваха на RTX 3000 серията и AMD RX 6000 серията. Цената е по-висока от ВСЯКО предишно поколение като цяло, но с малко добър маркетинг си мислят, че е по-евтино от RTX 2000 серията. AMD RX 5700 XT е заместител на RX 580, но струваше 400 долара а не 200 (или 310 ако се приеме, да се поддържа мардина на новата TSMC 7nm което бих приел) и продаде МНОГО добре.
Няма надежда уви. Поне аз не виждам такава.
Иначе не е спекулация, тези неща са лесни за предвиждане.
"Ама ей го, PS5-цата наистина ти е по-добрата алтернатива като хардуер."
OK, ама аз не съм PC геймър заради хардуера. Двете хобита са отделни.
CDProjektRed
Bulgaria:
DisketteProektGreen
Лека вечер
https://reddead.fandom.com/wiki/Dutch%27s_Speech_Notes
Това доказва ли че е манипулатор и измамник?
Кога Digital Bros ще се научат, че конзолите движат гейминга?
Още работа трябва.
WTF IS THIS SHIT?
Ебаха майката на още една велика игра