За играч и Lethian
*Не е мое.
Аз обикновено като взема игра на премиера, го правя с тези съображения, както и щото за някои игри нямам търпение, а съм убеден, че ще ги играя. Приемрно Elden Ring - 100% знам че ще я играя, 100% занм че ще я харесам(колко ще я харесам беше единственото дискусионно), имам пари, дотолкова че да не ми е проблем да си я взема на премиерата + добавената стойност от това, че ще изследвам свят, че ще тъклувам lore докато и други го правят. Ще участвам повече във всичко около играта(не само като игра, не знам правилно ли обяснявам).
Тогава защо да чакам?
Мисълта ми е, че както изчакаването добавя стойност, така и вземането на ден 1 добавя такава. От потребителя/играча зависи кои неща са му по-важни.
А за вземането на игри на пре-ордър са две условията, не можеш да чакаш, искаш да вложиш повече пари в играта.
Е примерно аз взех Хоризон 2 на пре-ордър за 120 лв. и я продадох на познат евтино само за 70 лв. Ако бях я пуснал в олх можеше да й взема 85 лв. спокойно но пак е скъпо. В единия случай ми излезе 50 лв. играта в другия щеше 35 лв.
Разбирам нощния войн на къде бие. Примерно f2p игри дето съм играл. И съм един от първите и просто в началото е яко, сцепваш от бой нуубовете дето играят за първи път. Участваш в развитието на играта. Даваш feedback такива неща. Един вид едва ли не си като тестър..
Още един пример с Back 4 Blood...Пуснаха я супер трудна, после намалиха трудността значително.
Така който я е играл 4 месеца след излизането не знае колко тегава беше и напрегната.
Но честно казано вече свикнах без видео игри. Предпочитам да не играя. Ако ще играя да е за час-два през ден. Да не е всеки ден. Правя другите си хобита - фитнес, бягане.
Не ме впечатли особено. Историята може да е интересна, но геймплея си беше като по-слаба Arkham игра. Щеше да е добре и да бяха взаимствали от Arkham поредицата. Сигурно ще я пробвам, но или Замунда едишън или мнг след като й падне цената в Стийм или Епик (ако е ексклузив за 1 година, щото за мнг PC игри е практика). Тия скилове на Nightwing с глайдера и на Red Hood с Soul leap или каквото е там, изглеждат като пълна тъпня. Също, толкова ли не могат да я пуснат M for Mature, а за да се впишат при тийновете Red Hood не убива никого, а гърми с халосни и пуска шокови гранати? Нямах толкова големи очаквания и мислех, че играта ще ги промени с времето, но засега, уви. Даже не ме е особено яд че са се отказали от версиите за по-старите конзоли. Ще си цъкам Arkham Knight и ще спестя някой лев.