Момчета, не знам какво говорите. Бъкано е с "чичаци" като мен на 30+ години които разпалено обсъждат игрите. Познавам сума ти му такива хора. На един приятел даже родителите му които са 60+ годишни са нон стоп на wow и там някакви браузър игри с ферми и тем подобни
Преди няколко десетилетия игрите се смятаха за детско занимание. Ами тия деца сега са възрастни хора, а когато човек се зариби с нещо като малък, доста често остава такъв и като възрастен. Това е най-голямата маса от геймъри. Даже си мисля че децата вече не се зомбират толкова от игри, защото днешно време като си пуснат там устройството, доста повече неща има в интернет които да ги зомбират вместо игрите. Компютърните игри се променяха като концепция с течение на времето, от детски занималки станаха нещо за определен тип ентусиасти на тема високи технологии, а сега са мейнстрийм средство за забавление. Съответно и самите игри се промениха за да мотат да бъдат масови. Ако някоя бабка не иска да се научи да играе нещо на PS5, то ще е заради предрасъдъците, а не защото няма да и е интересно или пък ще и е трудно
И ако интереса към новите игри намалява при мен, то е щото не ми харесва как се развиват, но все пак попадна ли на корава по моите представи игра, пак се кефя. Дъртите добри игри пък са си направо евъргрийн, като класическата музика. Ей ся тия дни примерно се разцепвах с Prince of Perisa Warrior Within... май се отплеснах от темата