Поиграх доста стабилно през дългия уикенд (а уж не трябваше!) и идвам да споделя мнение.
Първо,
Atomic Heart. Жалко, за мен лично тази игра е огромно разочарование, най-силното нещо в нея беше песента на Алла Пугачова. Дървен геймплей в началото, ужасяваща тъпня със заключалката (която ме отказа от играта). Средняшки шутър, напомнящ на Wolfenstein. Идиотско за мен решение лошите роботи да са с мустачки като Хитлер, не знам кой малоумник му е хрумнало това. Доброто нещо освен песента на Алла бяха двата секси робота, които те посрещат в голямата зала. Те са по-женствени от всички главни героини във видеоигри през последните 5 години- сравнете ги само с дебелата Гной във втория Хорайзън. Разочароваща игра, добре, че не съм дал пари, иначе щях да си режа вените.
Второ, разцъках
Watch Dogs: Легион. По-скоро ми харесаха някои детайли в нея, но типична игра за Убитите. Даже един лагер вътре беше копнат едно към едно от Дивизията 2
Почнаха да копират себе си. Интересни хрумки с наемането на всеки на улицата, нелошо управление на превозните средства, макар че Лондон ми е далеч по-претъпкан и неудобен за каране спрямо Сан Франциско в двойката. Нарочно играя на пермадет, за да имам стимул да държа екипа. Лошото при отворения свят е, че писва в един момент, особено при липсата на добра история.
Трето, голямото ми откритие този уикенд се казва
As Dusk Falls. Страхотна игра! Това, което липсваше в горните две игри, тук е в излишък- ДОБРАТА ИСТОРИЯ! Вярно, че самата игра е наративна, но когато правиш нещо със сърце, резултатът си личи. Прекрасно измислени персонажи, много готино завъртяна фабула, свежарски геймплей, макар и с така наречените QTE. Изиграх първите 3 глави и това е най-доброто нещо, което съм играл от Детройта насам.
За Фифата и Darkest Dungeon II няма да пиша детайлно, там вече си ги играя по дефолт и вероятно ще ви е скука да ви кажа как се кефя, че утрепах уродливото детенце в DD II