Хайде малко да напиша за Редфол, че обещах вчера.
Играх около 4 часа, които са достатъчно за човек да придобие мнение за играта.
Ще гледам да няма спойлери, за да не прецакам кефа на хората, които тепърва ще навлизат в играта.
Сетинга е американско градче на остров, което е завзето от вампири.
Можете да избирате от 4 героя- един от друг по-генерични за американската действителност- мексиканец, чернокожа мацка, пуерториканска латина-боец ала Мишел Родригес и индиец (разбира се, закъде без него и разваления му английски)
Както може да се досетите, избрах си латината и не сбърках поне при избора на герой
Прекрасно озвучена, тя си има сайдкик-роботче, което е сглобила сама от боклука.
Дотук добре, важното беше да не ми мучи индиеца, че щях да си режа вените.
Интро мисията е яка- както обикновено, повече се ориентираш в обстановката- движение, шутинг, аптечки и т.н.
Има един УАУ момент, който с кеф запазих като скрийншот, типичен за Аркейн, но въпреки това те връхлита брутално и е нечовешка красота.
Геймплея е чудесен, геройчето се движи флуидно в някаква смесица от Deathloop и Dishonored без стелт убийствата. Огромен кеф е да трепеш вампирите с различните видове оръжия. Хващах се, че просто излизам и се нацепвам нанякъде да гледай пейзажа и да се нанижа в мелето с култисти и вампири.
Първоначално ми изглеждаше прекалено лесна на нормална трудност като за ветеран в игрите на Аркейн и даже мислех да скоча на хард трудност, но може би при следващо изиграване с индийския глупак, поне да умира много
Нанизах се на една сцена с 4 вампира, там стана тегаво и имаше солидна тръпка докато ги убия.
Друго, което много ми хареса, е отворения свят, имаш пълна свобода на движение, играта не те записва постоянно като малоумник и като умреш, се прераждаш в сейфхауза, често на огромно разстояние от мисията.
Проблемите- основния проблем е историята и героите, нещото, което е било силната страна на Аркейн винаги- тук мисиите са жалки, да не кажа елементарни, нещо на нивото на Dying Light и Days Gone, само че с вампири.
И въпреки това присъства мега якия стил на разказване от Dishonored, така че дори безумно тъпи мисии са с яко интро, така да се каже.
Да обобщя:
Сетинг и свят- 10
Звук и музика - 9
Геймплей и видове врагове - 8
Мисии, главни герои и история - 5
Обща лична оценка 32/4 =
Финална оценка на играта 8Препоръчвам Редфол на всеки истински фен на Аркейн- доста по-различна еот всичко, което са правили, но както и Любо спомена- има много допирни точки- как изглеждат героите, флуидното движение, дори сградите и беседките.
Отворения свят е изпълнен чудесно, проблемът за мен основно са мисиите.
Покрай трейлърите очаквах повече хорър, но така ми е по-добре- стилен шутър с хорър елементи, вместо да се насирам от страх на някой таван
Освен това си личи, че играта е ръшната, един архвампир в даден момент само стоеше около мен и заплашваше, явен бъг. При следващи пачове съм убеден, че всичко ще си дойде на мястото.
Който няма Гейм Пас, да си го пуска за играта.
Играта си заслужава.
Бих си я взел на ден първи на Плейстейшъна НА ПЪЛНА ЦЕНА, че тези контроли на Бокса са ми малко тегави.
Стига ви толкова