Феникса има много добри идеи (примерно за превозните средства и прицелването в стил Fallout), но микромениджмънта много накъртва, поне на мен, да не говорим, че с DLC-тата направо те мачкат. Аз бих му дал средна оценка, но съм фен на Хсом и вероятно това ми изкривява мнението за играта. Но ако си фен на жанра е задължително да се пробва, все пак вкус приятел няма.
Сравнително рядкост е да има официални ръководства от самия издадел как да се мине нещо в играта, ако изобщо даже има. Има официални ръководства за геймплей/история и т.н.. но как да минеш пъзели е основно от играчи като нас. Или по-скоро от по-големи ентусиасти от нас, на които това им е целта - да откриват разни неща в игрите и да ги описват и то от ден 1 на излизането, защото после вече някой ще ги е изпреварил.
За мен още по-голяма загадка са тези, които правят speed-run-ове и откриват разни гличове, дето минават през стените, "прелитат" през нивата ... Явно тези луди хора проверяват буквално всеки квадратен сантиметър от картата. Особено забавно е да гледаш клипчета, в които самите разработчици на играта гледат как някой спийдрънер минава играта им.
Затова и питам, защото никога не съм чувал някой разработчик да пише walkthrough на дадена игра официално в нета. Едно време имаше strategy guides книжки и по някоя друга помощна статия в гейминг списанията, но толкова. И пак никога не са били от разработчика.