П.С. да не забравяме,че казаха още веднага,че Гералт ще бъде в играта под някаква форма,а така вече ще е натурално.
@Charcharo и мен ми се щеше. Я да покажат някво стори по-рано в таймлайна(примерно около първите Вещери) или доста по-нататък или дори друго училище. Явно са решили да заложат на сигурното, щото познатия персонаж ще генерира повече интерес. Не изключвам обаче да видим и нещо различно, даже се надявам. В ревийл трейлъра на W3 видяхме само Гералт а реално(макар и малко) можехме да играем със Сири. Отделно това че тя може да пътува в пространството може би им отваря възможности. Ще видим, умерено хайпнат съм.
За разлика от умерения ми хайп към W4, за новото разклонение на Elden Ring съм неприлично хайпнат
Например, има "прости" игри, направени обаче от 1 човек - на него дали му е било трудно или лесно? И заслужава ли да претендира за игра на годината? А "сложна" игра с 500 души и милиони зад гърба си?
За мен всяка игра има право да претендира за игра на годината ако отговаря на условието да е "игра" и това е.
Освен това има хора, които не се вълнуват толкова от историята и скипват кътсцените, но примерно оценяват много високо геймплея.
Има пък игри с невероятна история/диалози, но много "лесен" за правене геймплей - Disco Elysium, например. Там битки няма. По тая логика и тя не отговаря на всички условия за игра на годината.
Затова двете игри, които цитирам, нямат изобщо право да бъдат там. Чиста подигравка с гейминга като изкуство. Но пък малките и бащите им се радват, че играят на нещо. Както майките им се радват, че са минали хиляди нива на Кенди Кръш Сага.
Честито, Блу, и аз харесах Сири в предния Уичър, ако селякът Гералт изобщо не се появи, ще е още по-хубаво.
Без да задълбавам допълнително за Astro Bot, набързо ще си изкажа мнението. От близо 6 години вече съм в този форум и мисля, че това твърдение на Доктора" "Astro Bot не трябва да участва в The Game Awards, защото е лесна за правене" е близо най-тъпото нещо което съм чел, редом до Летиан и неговото "Astro Bot не ме кефи, затова който гласува за нея, няма да получи награда".
Това което каза Любо, е факт. Astro's Playroom беше безплатна малка игра, която е инсталирана на всяка PS5-ца още от кутията и беше демо за конзолата и Dualsense контролера. Astro Bot е вече цяла разработена игра, която струва пари.
Откога има двоен стандарт спрямо сложност и това определя коя игра заслужава да е в наградите, и коя не? Дай да сложим Concord щото беше по-сложна, тогава. Отделно, откъде знаеш, че не е била сложна за правене? Графики, звуково оформление. Това че не е със сериозен тон или история като други игри, не значи че заслужава по-малко да е там.
На който не му харесва, дали действително, дали такъв като Летиан дето си вади неща от да не казвам къде, без да е играл, си има пълното право да мисли така. Глупаво изказване, ама пак е изказване.
Ама да се вадят такива твърдения е смехотворно.
Също Летиан, 3-тата награда може да я поставиш там откъдето вадиш твърденията си. .
Айде приключих rant-а.
Ето това ама без Гералт и щях да съм доста hyped.