Иначе аз май съм на някакво заварено положение, щото на мен таксата за PC паса е 9 евра. Ама аз съм и с български акаунт, та може и от това да е, не знам.
Иначе съм убеден, че въпросите бяха за Stranding-a ![]()
Честно казано започнах да играя първата част, само защото искам да изиграя втората част заради графикат, но четох че няма да хвана историята ако не съм минал първата част.
Зависи какво разбираш под хорър, аз Alan Wake 2, не успях да я издържа много. Този тип jump scare хорър не ми допада, а доколкото знам (без да съм играл) Silent Hill е повече психолически хорър. Първата част на Alan Wake нямаше толкова Jump scare и ми хареса, защото бях под напрежение, докато при втората аз лично видях друг тип хорър. Навремето с мъка бях минал Outlast още на PS4 и тогава си бях казал че не искам втори път да се наказвам с такъв тип хорър игра. Преди няколко месеца минах Resident Evil 4, любимият ми сегмент беше като играеш с Ашли и трябва само да бягаш в тъмната зала. Там помня че ми бяха настръхнали космите на главата и се изкефих на макс, но там нямаше никакъв Jump scare.
Като експлорейшън, левъл дизайн, битки и пъзели играта е много близка до Resident Evil.
Иначе първият Death Stranding изглежда страхотно дори и днес. Не мисля, че втората ще е с чак толкова по-добра графика, че човек да иска да пропусне първата и да се метне на втората само заради графиката.
Death strandinga го бях почвал още като излезна, но тогава играх 1-2 часа и си казах тоя пешеходен симулатор не е за мен. След това като излезна втората част графиката ми се стори брутална и ми се прииска да я играя, но не и без да съм минал първата. Най-вече ми повлияха коментарите на Lethian които пишеше че Коджима е гений и разни такива и това ме накара да си я купя пак и да и дам втори шанс за което не съжалявам. Истината е, че е нужно време играта да разгърне потенциала си, като в началото по-скоро Коджима е направил умишлено всичко да се случва мудно и бавно. Един вид ти казва, "ако издържиш ще бъдеш възнаграден, ако си слабак и оставиш играта няма да видиш нищо от това което съм подготвил". Или поне аз така го усещам в момента ![]()
Иначе: