Такаа, реших да си preload-на AC4 Resynced на PC-то, за да ми отлежава за четвъртък и се оказа, че мога да си я пусна

. Ubisoft са забравили да изключат "Launch" бутона от инсталатора, както и да блокират пускането на играта от прекия път на десктопа, иначе в Ubisoft Connect са спрели "Play" бутона - гении

. Та, поцъках 2 часа и първите ми впечатления са доста позитивни - играта е супер красива, добре оптимизирана и се усеща точно като AC4. Бойната система е приятна за момента и стелтът е значително подобрен. Почти няма RPG елементи - облеклата са чисто козметични, оръжията имат съвсем стандартни статистики (подобно на оригинала) и няма скил дърво. Единствено са добавили едни trinket-и с минимални бонуси. Картата си е абсолютно същата, но предполагам ще има повече местенца за explore-ване и разбира се е без loading screens. Също така досадните мисии със следенето изглежда да са преиначени. Първата такава в Хавана е силно опростена и разнообразена, което за мен е голям плюс, тъй като ги мразех в червата. Не съм стигнал до корабните битки, но от tutorial-а в началото останах с впечатлението, че ще са почти същите. Относно паркура - може би е същият като в Shadows след последните ъпдейти, но пък Хавана е много по-добре устроена за паркур и съответно се усеща добре. Едуарт е доста пъргав, подобно на Наое, което не е зле. Общо взето съм доволен за сега и ако няма някоя вкарана просотия по-натам в играта, може да се окаже силен претендент за личната ми игра на годината.