hategame logo
Пирати се оплакват от бъгове в The Talos Principle, подиграват им се
пуснато на 30 декември 2014 от pseto
the talos principle
Хърватите от Croteam пуснаха по-рано този месец в продажба пъзел играта си The Talos Principle. Макар и да няма изцяло кракната версия на заглавието, която да върви безпроблемно, то има частично работещи пиратски версии, налични из някои торент тракери. Такива с допълнителни защити, въведени от Croteam... от които пирати се оплакват в интернет, ставайки обект на подигравки.

Една от тях прилича на най-обикновен бъг – всички асансьори в играта спират да работят. Когато се возите в тях, те изведнъж забиват и няма излизане. Потребител с ник J.K. се оплаква от подобно нещо в Steam... само за да бъде забелязан коментара му от член на Croteam, обявяващ, че това не е бъг... а умишлена защита. Снимка на дискусията бива пусната и в Twitter от студиото Devolver, които пък са разпространителите на The Talos Principle.

Заедно с това има и други подобни умишлено интегрирани проблеми – например липсващи субтитри и озвучаване на ключови места, които да попречат успешното разрешаване на дадени пъзели. Снимката горе пък показва QR код... с интегрирано интересно послание от Croteam.

Хърватите не за първи път действат по подобен начин – в Serious Sam 3: BFE имаше огромен безсмъртен скорпион, който малтретираше всички пирати. Съществото не бе налично в оригиналните версии на играта.

В крайна сметка този подход е най-добър. Ясно е, че рано или късно всяка игра бива краквана – но какво по-забавно от това някои хора да станат обект на подигравки, когато се оплакват из виртуалното пространство?

Коментари
rosniak avatar
rosniak
30 декември 2014
Lvl of defence: Croteam !
pseto avatar
pseto
30 декември 2014
Също така винаги ми е било интересно дебелокожието на някои хора - в България е ясно, че всички сме пираствали в един или друг момент, ама това да стоиш и да хулиш в същото време си е... нагличко.
velikia2 avatar
bokluk mania
30 декември 2014
Тая игрица не ме интересува и анонимното студио дето са я правили.А кой играе тия пъзели.Тая игра трябва да се напрягаш а не да разпускаш каквато е целта на играта.
pseto avatar
pseto
30 декември 2014
Croteam никак не са анонимни, из нашите ширини Serious Sam си беше религия едно време. И неслучайно, страхотна игра и една от първите от нашата околност, пробили в световен мащаб.

Ся тройката никак не ми хареса, но винаги съм уважавал Croteam.

velikia2 avatar
bokluk mania
31 декември 2014
Е ми пробиха във пиратският сайт замунда.Няма какво да се лъжем в България игри не се купуват а се взимат безплатно.Дори когат играта е около 2 долара като батълфийлд 3 пак много малко хора я купуват.Просто няма култура за купуване на игри
fElderSJ avatar
fElderSJ
30 декември 2014
като пират ли се самоопределяш, че всякаш зимаш нещата лично ?
fElderSJ avatar
fElderSJ
30 декември 2014
тройката е възможно най-добрата, ако има с кой да играеш в частни лобита с модове е много по-забавно от другите игри, а и като цяло спринта и aim down не ми бяха проблем. Едно от малкото ревюта от теб с които не съм съгласен e за SS3.
Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
04 януари 2015
БФХАХАХА Croteam анонимно студио АХАХАХАХАХАХАХАХА!
fElderSJ avatar
fElderSJ
04 януари 2015
не знаеш ли, че единствените знайни студия са Ubisoft , EA и Activision. xD
Former Gaming Shithole avatar
Former Gaming Shithole
04 януари 2015
Айде двамцата ме налазиха.Къде и другият боклук да ме изкоментира.Тези компании са отвратителни но те ръководят бизнеса в момента.А вие двамата си хейтвайте и купувайте бозавите им игри.А пък фелдерчо нали ти видях тъпите игри които си купил тип код.
pseto avatar
pseto
04 януари 2015
В интерес на истината Croteam са сравнително известно студио не само из нашите ширини, а освен това няма как да бъдат обвинени, че са от "изродите" в гейминга тип EA, Activision и т.н. Пък и болшинството им игри имат положителни отзиви. С други думи, няма какво толкова да се каже против тях.

А и доколкото помня някой беше преговарял с тях да намалят цените в България, понеже и сме бедни - да е по-равносилно на финансовото ни ниво. Просто някои компании няма файда да се хейтят.

fElderSJ avatar
fElderSJ
04 януари 2015
не знам дали Glory-то е Shithole, но ако си боклук маниа, няма как да се обидя от човек, който играе Warface.. + ако Half-Life , Fallout , Skyrim , CS , Arma , Bioshock , Hitman , GTA , Tomb Raider и Serious Sam са лоши игри за теб - добре, за 11 години съм си купил 3 call of duty-та, не се смятам за безмозъчен fanboy.
Former Gaming Shithole avatar
Former Gaming Shithole
04 януари 2015
За 20 години това студио има 6 игри.Pseto ти ги хейтиш но им купуваш боклуците на тези компании.Защо ме обвинявате нещо в което вие го правите тоест купувате игри на олигофрените от еа убишит и активижън.
pseto avatar
pseto
04 януари 2015
Ако човек иска да направи качествено ревю в един сайт, трябва да изиграе една игра в нейната пълнота. Няма как да се напише ревю на сингъла на Call of Duty например - несериозно е. Трябва да пробваш и мултито по един или друг начин.

Да, в случаи като Advanced Warfare, DA: Inquisition и т.н. ми бяха осигурени временно пробни бройки - тоест не дадох пари. В други случаи давам пари, тоест опитвам се да се докосна до оригиналния продукт. Да, бих предпочел парите ми да не отиват в Activision и прочее - но в името на ревютата се случва. Activision не ги интересува, естествено, важното е парите да текат, но се виждат тенденциите в световен мащаб.

Пък и българите са казали - на харизан кон зъбите не се гледат. Обикновено човек като си свали някоя игра от торент вижда повече положителни страни, но като си представи, че е работил 2-3 дни за нея - то тогава перспективата е друга, ако е на кантар между хубавото и скапаното.

hyper avatar
hyper
30 декември 2014
Този пък чак се изтъпанчил в Стийм да се обяснява, хах. Заслужил си е присмеха.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл