hategame logo
Pokemon Go с над 200 милиона долара приходи?
пуснато на 09 август 2016 от pseto
pokemon go 2
Pokemon Go е записал над 200 милиона долара приходи в рамките на месец след пазарната си премиера. Поне това твърди Sensor Tower – компания, анализираща какво се случва в пазарите на най-популярните мобилни операционни системи днес Android и iOS.

Според фирмата Pokemon Go е записал най-силният дебют за приложение изобщо. С 200 милиона долара приходи биват задминати комфортно Clash Royale и Candy Crush Saga. Те изкарват съответно 120 милиона долара и 25 милиона долара в премиерните си месеци.

Естествено е редно да отбележим, че тук не става дума за официални числа. От Sensor Tower имат своите алгоритми, които вероятно следят фактори като брой сваляния, отзиви, популярност в богати пазари като Северна Америка и Западна Европа и други. Тоест числото от 200 милиона долара може и да не е особено точно. Едно е сигурно обаче – Pokemon Go е тотален хит, показващ мащаба на мобилния сектор.

Интересно е обаче, че Nintendo не се облагодетелстват много от успеха на приложението. Макар и разработчиците на Pokemon Go в лицето на Niantic да плащат индиректно на японския гигант за ползването на франчайза Pokomen, то лъвският пай остава за тях. Именно и заради това Nintendo поясни наскоро на акционерите си, че не очаква голям скок в приходите покрай хитовата мобилна игра. Кратко след това компанията записа и финансови загуби.

Коментари
HighFist avatar
HighFist
09 август 2016
Зимата иде.... Никой няма да лови покемони в дъжда и снега.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
09 август 2016
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
10 август 2016
Тея покемони като гледам ще втръснат много бързо в един момент и преди да дойдат снеговете. Макар че аз наистина не схващам как тази концепция може да привлича хора за толкова часове... пълна мистерия. Толкова базово, че няма накъде - а имам и "нормални" геймъри авери, които го цъкат. Отиваме в парка и вместо да пием бира - покемони, луда работа. Добре че поне имаше още един пич да наказва черния дроб с мен.
nightwarrior avatar
nightwarrior
09 август 2016
Не подценявай лудоста на хората, а и има подлези, големи офиси, един колега сутринта обикаляше около прозорците...
nightwarrior avatar
nightwarrior
09 август 2016
Ми нека, то това като с блъснатите по улиците. Като си толкоз глупав, че да не гледаш къде вървиш заради някви покемони, не мога да те жаля, естествен подбор...
Anon avatar
Anon
11 август 2016
Дам, pse. Гениално е. Тая игра, от техническа гледна точка, е 1-2 месеца работа на 3-4 човека екип. Както сме се уверили, не сложните неща правят фурор, а безумно простите идеи (flappy bird anyone?! minecraft?! ).. Но се признавам за виновен, и ние си сядаме на НДК.. с beats pill+, бутилка просеко за мадамите, няколко бирички за другите, и си ловим покемони (и покемонки ) докато си говорим и си пием
bojosan avatar
bojosan
09 август 2016
В Иран и Турция кой хванат да ходи като идиот играейки покемон първо го обиждат,после глобяват,и накрая го пращат в Диарбекир да троши камъни.
nightwarrior avatar
nightwarrior
09 август 2016
http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2016/07/turkey-pokemon-go-brings-gamers-out-street.html Разбира се, че така правят, филмар...
P.M.P. avatar
П.М.П.
09 август 2016
http://gospodari.com/ужасът-на-противниците-на-пикачу-парад-на-покемоните-(видео)-video107975.html (:
nightwarrior avatar
nightwarrior
09 август 2016
Ти дето не обиждаше. Поли не нося, ако те влече, ми носи си ги, твоя си работа. Явно си се запасил с лубрикант, че да не те боли дупето, отивай в Анадола и хич не се чуди...
bojosan avatar
bojosan
09 август 2016
Аз викам да пробваме: да ви наденеме на тебе и колегата ти по една къса поличка ,и да ви пратиме да хванете некой и друг покемон у Анадола.Може пък и да ви се хареше.От мене лубриканта.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл