hategame logo
Производството на Wii U спира
пуснато на 11 ноември 2016 от pseto
wii u 1
Наскоро се появиха слухове, че производството на Wii U ще бъде преустановено. Макар и Nintendo първоначално да ги отрече, то по-рано през седмицата беше потвърдено нещо подобно. Уловката? Не става изцяло ясно дали платформата ще спре да се произвежда изобщо.

Сигурно е, че до 31 март 2017 година в САЩ няма да бъдат доставяни повече бройки на Wii U. Производството на конзолата за Япония също ще бъде преустановено в близко бъдеще.

Дотук нещата уж са ясни – макар и да не се споменава Европа. Но въпросът е ще бъде ли подновено производството догодина? Ако видим нова версия на Wii U например? Или платформата наистина ще загине?

Ако се позоваваме на прецедентите вероятно второто. Nintendo изтегля остарелите си конзоли именно в този маниер. Продукцията бива прекратявана, а нови бройки не се доставят, дори и да има малък интерес. И макар ситуацията да не е изцяло ясна, то изглежда краят на продуктовия цикъл на Wii U е настъпил.

Всъщност платформата се продава изключително слабо от много време насам, а пък новите игри за нея хич не са много. Наистина имаше успешни заглавия като Splatoon... но минава прекалено много време между премиери на нови високопрофилни продукти.

Заедно с това догодина чакаме Switch. Възможно е Nintendo да разчисти хоризонта за новата си платформа, пенсионирайки тъй или инак неуспешния Wii U.

Все пак компанията трябва ясно да обяви, че спира производството изцяло. А също и да поясни какво ще се случи с игри, обявени за Wii U – Zelda: Breath of the Wild например.

Коментари
undefined
Keks
13 ноември 2016
Нищо не спират. Потвърдено е. Отделно дори и да я спрат който купил - купил. Библиотеката е огромна за конзолата. Отделно Zelda си излиза за Wii U, защото играта е направено основно за нея, като ще има и версия/порт за Switch както се разбра.
pseto avatar
pseto
13 ноември 2016
Чак "огромна" не бих нарекъл библиотеката за Wii U. Изобилства от анонимни инди игри, а големите заглавия тип Splatoon, Mario Kart и тъй нататък са малко. Не знам дали има и 20 игри, които наистина си струват (изключвам скопените мултиплатформени портове). Голям провал се оказа Wii U, а не знам дали Nintendo изобщо са се поучили от грешките си.

Иначе за новата Zelda подробностите са малко, според мен вече я преработват из основи, за да бъде Switch игра с порт за Wii U, не обратното. Което обяснява защо я забавиха. А и не мисля, че има логика да разработваш с пълни усилия нещо за умиращата ти конзола, вместо за новата ти.

undefined
Keks
14 ноември 2016
1-во игри мога над 30 да ти изредя. Отделно всички геймплей нещата вкл и от E3 са заснети на Wii U.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл