hategame logo
Ultimate Team вече носи 800 милиона годишно на EA
пуснато на 01 март 2017 от pseto
fifa 17 ultimate team
Колко повече ще бъдат наклонявани игри от типа на FIFA към микроплащанията? Много – ако съдим по нови числа, идващи от EA и касаещи режима Ultimate Team във футболното заглавие на компанията. Този елемент от FIFA 17 – а също и други спортни заглавия на EA като Madden NFL – е донесъл 800 милиона долара в рамките на миналата година.

Да, точно така. Говорим за страничен режим с множество микроплащания, който е част от струващи „пълни“ пари игри. Но явно мнозина са повече от готови да отварят портфейлите си за Ultimate Team.

Растежът при режима е значителен – миналата година по същото време беше обявено, че приходите са били 650 милиона долара. Можем единствено да гадаем какво ще ни сподели EA догодина – може би преминаване на границата от 1 милиард в зелено?

Иначе новината идва от Блейк Йоргенсен, финансовият шеф на Electronic Arts. Той разкрива също, че в момента компанията обмисля как да интегрира подобни на Ultimate Team режими и в други свои заглавия.

„В игри като Battlefield и Battlefront можем да добавим подобна на Ultimate Team механика. Прекарваме много време, мислейки за това. Едва ли ще се случи утре, но в следващите няколко години ще видите още подобни на Ultimate Team неща в портфолиото ни“, казва Йоргенсен.

Новини, които едва ли ще се понравят на нас, геймърите. Конкретно във FIFA 17 опитите на EA да ни подтикнат към инвестиране на пари в Ultimate Team директно влияеха на геймплея с купищата скриптове, променящи изкуствено динамиките на практически всеки мач. При тези титанични числа, които научаваме едва ли ще видим подобрение към по-добро. Напротив – от компанията ще стават единствено по-агресивни.

Коментари
undefined
desperado
01 март 2017
Ужас,беше прав ,Псе! Фифа 17 напълно скриптиран шит ...това е последната фифа,която купувам.Играя я от декември,имам 71 часа и отбора ми не е повече от 60 000 хиляди!То без да вкараш пари за pack-ове не можеш да си билднеш "дрийм тийма",дори и "дрийм играча".....как мога да си купя Neuer ,като той е 235 000 коинс ,а на всеки мач МАКС дава 500 и нещо (ако биеш!)..пълен булшит...
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
01 март 2017
Като има идиоти които плащат за такива микротранзакции те винаги ще съществуват и ще трупат още повече пари.
Iliya.argirov avatar
Iliya.argirov
02 март 2017
Как ли пък не , да плащам за такива простотии Ultimate team , айде де ! Ами от толкова пари геймплея кога ще го оправят , а . Само се хвалят колко милиона са спечелили . Ами да парите са важни не качеството . Ама то като има хора дето да купуват . Всяка година едно и също , заливат ни с купища трейлъри в които обясняват как новата ще бъде светлини години напред от предишната игра . И кво става накрая същия боклук с мимомални
Iliya.argirov avatar
Iliya.argirov
02 март 2017
С минимални разлики . Абе нека хората забогатяват а ние да им купуваме старите боклуци в нови опаковки . Като цяло гейминга е такъв . Като ти представят играта в трейлъри е едно а като ди я купиш е друго
pseto avatar
pseto
02 март 2017
Аз в интерес на истината виждам прилично разлики между всяка нова FIFA, не нещо драстично, но по-скоро в детайлите. Механиките на пасовете например между FIFA 15 и FIFA 16, между FIFA 16 и FIFA 17 претърпяха доста големи разлики.

Но реално нищо няма значение при цялата скриптираност. Има промени, няма промени - все тая. Но при такива скокове в приходите всяка година... е очевидно, че промяна няма да има. А и реално щом мнозинството купува с пълни шепи, значи му харесва, нали?

pseto avatar
pseto
01 март 2017
Пълно порно е Ultimate Team, аз тази година съвсем се отказах да го играя и си цъках сезоните с готовите отбори. Хем не ми пука за контузии, хем и за договори и за всичко друго. Пускаш, играеш и те това е. Ultimate Team е безумие. Луди хора, наливащи стотици милиони в гушите на EA... само за да оставят всичко на шанса покрай скриптовете. Наистина се надявам Konami да направят нещо повече от нищо с PES 2018, понеже техният вариант на Ultimate Team е доста по-справедлив. А и играта изобщо не е толкова помиярски скриптирана...
undefined
сдфс
02 март 2017
За мен Фифа 17 си остава най слаба игра на 2016.Даже разгледах повечето сайтове ,който са и праснали оценка 9/10 за да ги избягвам от тук нататък,понеже си личи че са купени ревюта.Ако си пуснат мазните ръце и на други игри като Батълфилд,тогава вече си ебало майката.Всички се оплакват от скриптовете ама с тия продажби очаквайте догодина още повече да са застъпени.
pseto avatar
pseto
02 март 2017
Никой не говори за скриптовете от западните медии - за съжаление. Не съм видял и едно ревю, в което да се посочва това. А след FIFA 17 просто е сравнимо с безумие да отричаш, че скриптове няма. То такива неща ми се случваха, че просто не можех да повярвам.

Тъй или инак вече се готвя емоционално да харесвам изцяло PES тази година, понеже FIFA знам, че ще е помия и гняс. Дано Konami вложат още подобрения, че ми се играе нещо футболно, ама да не е криминално като FIFA и прекалено дървено като PES...

П.С. А иначе в Battlefield лека полека навлизат crate-овете с предмети, ама още не се стига Ultimate Team. Но скоро и това ще се случи - подобно на Infinite Warfare. Легендарни оръжия с по-висок демидж, специални умения, по-висока ефективност. Фарм на виртуална валута, яко микроплащания... даеба, Path of Exile и до днес е напълно безплатен, нищо не влияе на геймплея, всичко е само козметика - и то при положение, че играта се издържа от това. Тука... ташак.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл