Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
17
...
50
>
igra4
Цитиране
18 декември 2020
Мазнярско върви на PS5, но Валхалата като цяло май има по-добра графика. След Валхалата, догодина ще я подхвана, но мн разхвърляна ми се стори киберпънка, мн менюта неща, мисии изкачат, основната седи, отстрани сайдове и др евенти. Объркава ми е още, но за 2 часа и половина толкова навлязах в играта. Във всеки случай е по-добра от вещерчето, там само в менюто като вляза ми става лошо 😀
Mitko6000
Цитиране
18 декември 2020
Покрай цялата ситуация се сетих за това:

HighFist
Цитиране
18 декември 2020
pseto
Цитиране
18 декември 2020
Според мен не е никак лесно просто в един момент CD Projekt Red да каже - "Вижте ся, отказваме се от старите конзоли". Някой изобщо помни ли такъв случай? Може да се случи, ако примерно игра се чака след 2 години. Или нещо такова. Ама няма как примерно септември тази година или нещо такова изведнъж CD Projekt Red да кажат - "Абе, ся се оказа, че не можем да направим портовете за старите конзоли". Ще има здрава хейт вълна, фондовата борса няма да е доволна, а и ще има куп въпроси от рода на - "Абе, вие как така досега не знаехте, че играта технически не може да се портне, нямахте ли... години време да разберете това"?

Вероятно някои от вас са попадали в случая да обещаят някаква функционалност, която им се струва лесна за написване, да чакат до последния момент, за да я направят, а накрая да се окаже, че е изключително трудна по някаква причина (а се очаква едва ли не утре да я покажете). В този случай не можеш да кажеш - "Ми, това се оказа невъзможно", щото тогава шефът ще те пита - "Хуу, ама ти какво прави цяла седмица тогава". Изпадаш в деликатната ситуация, в която трябва да си пръснеш гъза и да направиш нещо, независимо с какви средства. Е, мисля, че CD Projekt Red са направили нещо такова, чакали са до последния момент с версиите за старите конзоли, а от един момент нататък просто няма как да се отречеш от обещанията си. Става дума за ситуация без правилен ход.

Много от ситуациите, в които CD Projekt Red се постави, са ситуации без правилен ход. Въпросът е как се е стигнало дотам. А не как да се измъкнеш, когато вече си затънал до шия в лайната. Не са проблемът old-gen версиите. Нека тук напиша черно на бяло, че според мен някъде февруари-март поляците ще ги закърпят достатъчно, ще изглеждат доста по-добре и ще имат що-годе стабилен фреймрейт, сигурно и Digital Foundry ще пуснат едно видео и ще кажат - "Баси, гледайте какъв ъпгрейд има. Според мен CD Projekt Red няма избор, освен да оправи версиите за PS4 и Xbox One, понеже репутацията им е заложена на тях. Което е супер ташак и ирония, понеже Cybeprunk 2077 ще накара немалко хора да ъпгрейднат, мислейки си - "Тея стари конзоли вече са за коша". Тъй или инак ще видим какво е технически възможно и какво - не, много скоро.

Не е проблемът и в отлаганията. Както писах многократно, вече като стана септември, октомври - няма как да се бавиш с още 6 месеца. Колкото реално са били нужни. Проблемът е защо всичко това не е планирано още през лятото тази година, когато беше забавена играта. Айде ся пандемията да предвидиш как ще се развие - няма начин. Но не може и тогава да не е било ясно, че за няколко месеца играта няма да е завършена.

Мисля, че в мениджмънта на CD Projekt Red се шири мисълта, че всичко се оправя с крънч, понеже веднъж е проработило с The Witcher 3. Да, ама не. Едно на ръка, че това си е тип хазарт, никога не можеш да знаеш какво ще се случи. И друго - колкото е по-голям проектът, толкова е по-голям шансът преработени и яко уморени хора да омазват повече, отколкото оправят. Това, че в The Witcher 3 двеста човека са свършили X работа по време на крънч не означава, че петстотин в Cyberpunk 2077 ще свършат в X*2.5 размер. Гледах едно видео между другото, от 2018-а (покрай скандала за преработвания), в което се казва нещо подобно. Не са "оригинални" размишления това, не и изцяло. Добавя се, че заради крънча адски много разработчици са напуснали. Вероятно положението ще е подобно и след Cyberpunk 2077. Това след всяка игра да почваш горе-долу отначало също не е много устойчив модел, мисля.

HighFist
Цитиране
18 декември 2020
pseto
Цитиране
18 декември 2020
Моя пример със скатавката беше по-скоро за това, че като обещаеш нещо, преди да разбереш дали е възможно или не, като дойде финалният срок за доставка трябва жив, умрял да го доставиш или да си носиш последствията. В случая са обещани портове от шефовете, ама девовете едва ли са имали каквото и да е време да работят по тях, понеже е трябвало да оправят основните проблеми по играта (предполагам, разбира се, не съм вътре в студиото, че да знам). За мен всички проблеми на проекта идват от невъзможните срокове и от уповаването върху крънча. Заради това мисля, че и портовете ще бъдат оправени, като се даде време, и играта. След 6 месеца ще стане ясно, че играта просто е трябвало да бъде отложена повече.

А в CD Projekt Red едва ли има разработчик, който да е спал както трябва в последните 6 месеца.

lyubohar
Цитиране
18 декември 2020
HighFist написа
Значи да разбираме, че освен мениджмънта, има и работни пчелички, които са мързелували няколко години?

Няма такова нещо, това е пак мениджмънт.
vanmx
Цитиране
18 декември 2020
Mitko6000 написа
Покрай цялата ситуация се сетих за това:

Също така може да видиш PS2 версиите на

Spyro Dawn of the Dragon
Call of Duty 3/ World at War
Alone in the Dark
Която и да е Fifa от 07 нататък
още кой знае още такива cross gen игри

и ги сравни със съответните PS3/Xbox заглавия

Аналогично е и положението със примерно Harry Potter игрите за PS1 vs PS2 уж същите игри.

Така че да, това което стана с Cyberpunk 2077 не не нещо невиждано. Винаги така е ставало при преходът между генерациите и излизащите тогава cross gen игри

Какво се е променило обаче:

1. В миналото на хората не им пукаше толкова каква е версията за старите конзоли, защото се смятаха за едва ли не непотребни и при първа възможност ги разкарваха да купят новите. Сега даже и да искат това няма как да стане, защото PS5-ците са малко бройки и предимно седят при скалперите

2. Все пак Cyberpunk е доста очаквано голямо и амбициозна заглавие, ако беше някакво инди, надали щеше да се вдигне толкова шум че е бъгаво и неоптимизирано

3. Заради многото източници на информация хората вече станаха по претенциозни и вманиячени що се отнася до техническото изпълнение на игрите. Едно време на никой не му пукаше че Tomb Raider 4 на PS1-цата беше мега пикселизирана и вървяща с 20 fps, въпреки че PC версията беше тотално по-добра, да не говорим за по-късно излязлата Dreamcast версия.
Като хлапета като цъкахме Super Mario не ни пукаше особено че играта не следва последните технически нововъведения, защото е на 10+ години и по същото време имаше Quake 2.

Та така е, времената се менят и нещо което навремето на никой не би направило впечатление, днешно време може да мине за epic fail, пълен скандал

Mitko6000
Цитиране
18 декември 2020
Е някои от тези игри които спомена, като Фифа (спортни игри като цяло) и Хари Потър (говорим за игрите по първите 3 филма) са си изцяло отделни версии разработени от отделни отбори на едно студио или 2 различни. Тук говорим за една единствена игра която бива "смачкана и натъпкана" на по-стар хардуер, но откъм геймплей и съдържание е същата. В миналото имаше такива, които наемаха по 2 различни студия да правят игри за старото и за новото поколение. Понякога даже играта за старото беше по-добра откъм геймплея и съдържание. Тук се сещам за Star Wars The Force Unleashed, за PS2, PSP и Wii.
Но си прав. С времето просто се менят интересите и повече неща ни правят впечатление. Затова и игри на които съм прекарвал стотици часове като малък, мога да ги оценя като мудни и еднообразни в днешно време. Явно, колкото повече време минава, толкова по-малко широкоскроени ставаме.
igra4
Цитиране
18 декември 2020
Просто са некадърни, алчни и безскрупулни. Само наивници като вас си мислят - ооо сд проджект мислят за мен геймъра да ми правят кефа, а аз да я купя с руски впн или от замунда. Всъщност ги интересуват само печалбата и нагнетяването на хайп и мистицизъм около играта им. Затва пуснаха счупени версии без да им пука, за да оберат най - големия пай от конзолите пс4 и хон с многото народ и готовите пари от скъпите преопдъри, сметката и парите отдавна са изчислени.
Балъците да си мислят, че са бели лястовици, обичащи геймърите и т. Н. Най-важни са парите и нищо друго.
Очаквах да се провалят, но не и чак така, важното е, че вече доста хора прогледнаха.
Mitko6000
Цитиране
18 декември 2020
Еми Играчка, за 3 път ти го повтарям, откъде ще си я купя аз ще си реша. Ти си последна дупка на кавала да ми държиш сметка. Мисля, че на всички е ясно, че е най-важна печалбата. Някои разработчици наистина могат да влагат труд от кеф и страст към проекта, но на всички ни е ясно, че крайната цел е да се правят пари, особено като са зависими от срокове поставени от издатели. Не е висша наука, че да се досети човек.
И като става въпрос за бели лястовици ти си този, който най-много боготвори Рокстар и Naughty Dog, а ако някой друг реши да го прави го плюеш. Противоречиш си, ама то тва си е стандратно за теб.
nightwarrior
Цитиране
18 декември 2020
igra4 написа
Най-важни са парите и нищо друго.
Очаквах да се провалят, но не и чак така, важното е, че вече доста хора прогледнаха.

Ама разбира се, че най-важни са парите и мислят само за тях, то заотва има рефъндове и т.н. Нормално е да искат пари за продукта си, ама що ти обяснявам на теб, като божесвените Рокстар не бачкат за пари...

pseto
Цитиране
18 декември 2020
@vanmx, прав си, че скапани портове е имало винаги, само че Shadow of Mordor дойде през 2014-а. Година след премиерата на PS4 и Xbox One. Тогава PS3 и Xbox360 вече бяха на последни издихания. Също така PS3 и Xbox360 са със съвсем различни архитектури, сравнено с PS4 и Xbox One. Всичко това не трябва да е някакво супер оправдание за кошмарния порт на Shadow of Mordor, ама е далеч по-добро от оправданието за CD Projekt Red.

Каквото няма.

Буквално няма едно оправдание за този фрапантен порт. Дори и "Ми старите конзоли са скапани, технически не е възможно" не е добро оправдание, защото дори това да е така - CD Projekt Red трябваше да са го осъзнали отдавна и да се откажат от тези версии. (Да не говорим, че както казах смятам, че след 2-3 месеца ще имаме добри PS4 и Xbox One версии, с които този аргумент също ще отиде в кофата.)

Другото е - "Потребителите са разглезени" - като "разглезените" потребители направиха Марсин Ивински и Михал Кицински почти милиардери. По данни от миналата година единият е оценен на 900 милиона долара, другият - на 800 милиона. Тогава пазарната капитализация на CD Projekt Red е горе-долу същата като сегашната (която пък пазарна капитализация е в момент, в който акциите на компанията са в срив, сред 5-6 месеца двамата ще са милиардери). Забавен факт: тези двамцата са оценени по-високо от лицето на злото Боби Котик. Третият голям, финансовият шеф на CD Projekt Red, чието име е да кажем Ниелубовиц (на око така го превеждам на български), се оценява на 450 милиона долара.

Прости ми, ако не приема аргумента, че съм разглезен, понеже критикувам противоречивите решения на няколко изключително богати човека.

igra4
Цитиране
18 декември 2020
Да нъм казвал, че Рокстар не бачкат за пари 😀 Даже тоя път няма да взема ъпгрейднатa GTA V, ако не вкарат някое стори длс.
Ти кажи в киберпънка ти куйкхакс как се ползват хич не са ми ясни и тия locked doors могат ли да се отключват по нататък или просто така са сложени, за да не се влиза в сградите(по скоро е това).
darkblue
Цитиране
18 декември 2020
<
1
...
17
...
50
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.