Най - накрая я превъртях. Отне ми около 90 часа като почти съм минал всички странични мисии. Крайното ми усещане е, че повече емоционална и игрова тежест са оказали именно страничните мисии. Дали 20 часа са били нужни за основните, не съм ги смятал, но те ей така са се изпарили, би било готино да задълбочат света на Арисака във вътрешните междуфамилни конфликти, а те сякаш изведнъж е развързаха и хоп - всичко свърши.
В последните часове обаче се случих на повече бъгове, които за първи път ме накара и 2 - 3 пъти да върна играта към предния quicksave.
@pse, можеш да чекнеш фб-ка ми, качих няколко снимки, с които съм си поиграл на ingame photomode.
Като сумирам всичко изживяно в играта, въпреки да го кажа не кой знае колко уникалния край, той беше по - скоро емоционален, защото нямаше някакви туистове или невероятни сюжетни хрумки, трябва да кажа, че духът и животът в Night City идва от много интересните персонажи, второразрядни и треторазрядни. Мисии като подводните разходки с Judy и т.н., ми докараха Вещерски дежавюта, в които не играеш само игра, но и нещо, което емоционално се запечатва в теб като изживяване и екстаз. Дори обикновените fixer-ски сайдкуестове, които си бяха еднотипни винаги се отличаваха с отделните живи диалози. Много са ми слабост Maelstrom, жалко че непременно ги направиха по враждебни, не открих начини да се сдобря с тях (освен в началото при алъш вериша с бота, не се нападнахме, реално Militech ни нападнаха). Дори се изненадах на огромното количество реплики, които е хвърлил и Киану вече в като сумирах до самия край.
Но най - важното - крайното впечатление, е че тая игра съм я играл сигурно по 5 - 6 различни начина до нейния край, и то без да съм пробвал дори меле геймплея. За мен недовършена игра в лошия смисъл на думата си остава MGS5, голям хайп и мъка за феновете. Тук е цяло чудо как дори недовършеностите по никакъв начин не са се отразили на настроението и забавлението. Да цъкаш с червения мотор като от AKIRA вселената по улиците и да дрифтираш е мега удоволствие.
Сега започвам с женски персонаж и фокус изцяло върху меле и катана билдове и мисля да се хвърля на генгста произхода.