Брандът на CD Projekt Red не е само това, че са "добрите". Брандът им е също, че правят много качествени игри. И мисля това е много, много по-важният елемент. Примерно Bethesda вече ги знаем, че са мизерници, ама това значи ли, че The Elder Scrolls VI няма да се продава добре? Не. Хората ще имат едно наум за бъгове, ама пак ще си я купят на ден първи. Стига една компания да прави качествени игри, всичко ще е наред за нея.
Дали компания е добра или не е добра - няма голямо значение. Имаме достатъчно зли компании, които са в цветущо финансово здраве. Важно е игрите да са добри. Аз не виждам никакъв проблем CD Projekt Red да направи един преход към тъмната страна. И, честно казано, няма да ми пука толкова, стига да правят качествени игри. Поне на мен не ми пречи да нарека някоя компания кенеф, но същевременно да ми хареса нейна игра. Двете са си съвсем различни неща. Някой гаден човек може да е добър творец - дали това прави изкуството му гадно?
А що се отнася до стриймването - то си е цяло изкуство. Не бих се изненадал, ако някои знаменитости стриймват, колкото да си подобрят малко актьорските умения. Все пак това да биеш лаф 4-5 часа и той да е горе-долу интересен си е доста трудна работа. Понеже последните месеци, а може би и над половин година стана, гледам MrLlamaSc, Diablo 2 стриймър - първите му видеота е по-дървен и не толкова отракан, сега си изглежда доста добре. Само от опита. Та нищо чудно и Саша Грей, и други знаменитости да го правят, колкото да могат да импровизират пред камера.
Започвам и аз да се затоплям към стриймването, ама само ако говорим за Diablo II. Все още не мога да си представя да гледам как някой играе Hitman 3 например или нещо такова. Просто... ще ми стане скучно бързо.
Но да, стриймъри/ютубъри и всякакви инфлуенсъри ще стават все повече цел на гейм компаниите. Мисля също, че от класическите сайтове има някакъв отлив от реклами. На гейм компаниите им излиза по-евтино - бам дават едно ревю копие и айде. Също така някои NDA-и са доста брутални, едва ли не се подписваш да се изкажеш положително.
Макар че от собствен опит мога да кажа, че понякога като ти дават ревю копие някак... дори и играта да не е добра не ти се иска да я хейтиш толкова. Щото хората, които се свързват с теб, са обикновено някакви дружелюбни и след това ти е малко съвестно да влезеш с бутоните. Заради това предпочитам да си купя игра и тогава да пиша за нея. Така знам, че на никого не дължа нищо по никакъв начин. Също така като дадеш кеш пара усещането, ако нещо е прекалено скапано, е съвсем друго.
В замундата е другата крайност - "Като за без пари става"... тогава пак не си особено ефективен. Не знам... може би да купиш играта от евтините сайтове на по-ниска цена е рецептата за обективност? Хем да дадеш пари, хем да не са "пълни" такива и да не очакваш много?