6.6 е оценката.
Иначе аз най-сетне я започнах. Корпо. Имам критики към дизайна на света засега. Върви добре но имам 1 доста гаден бъг - спира ми контрола на героя понякога.
Не е STALKER ниво на бъгове но е горе долу само една идея по-стабилно от Fallout 4 кат излезна.
https://cdn.discordapp.com/attachments/775971080845656095/787472373691449364/unknown.png
А иначе самата игра - добра е, ама не бих казал, че е някаква революция. Историята ми харесва, но геймплеят е прекалено обикновен. Не съм много сигурен дали ще се върна да преигравам, като я приключа. Ама да видя, де, има още да се играе. Може би нещо ще ме впечатли нататък.
Download HxD hex editor
Find your Cyberpunk2077.exe, i have GOG so mines was in Cyberpunk 2077binx64
Make a backup copy of Cyberpunk2077.exe just in case
Drag Cuberpunk2077.exe to HxD, a bunch of hex numbers should appear (like 01 FF 0D, etc)
Press CTRL+F, change column to Hex-Values
Put in “75 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08” in the search string without quotes, those values should be highlighted
Copy “EB 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08” without quotes
Back in HxD right click the highlighted values and select “paste insert”
Now go to top bar and click the save icon logo
При мен с 2600x и RTX 3080 драстично се вдигнаха кадрите, особено при 1080p. Допреди това, на много места и процесорът и видекартата бяха с нисък load, като и кадрите бяха ниски. Май се оказало някакъв фикс за старите АМД-та преди Ryzen (Булдозерите и производните им) в GPUOpen, който намалявал използваните нишки наполовина. Подобвно поведение открих и в други игри (Final Fantasy XV, Watch Dogs Legion) и се чудя дали и за тях няма подобни фиксове...
Ето я и цялата reddit тема. https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/kbsywg/cyberpunk_2077_used_an_intel_c_compiler_which/
Ако някой в днешно време успее да изкара нещо революционно като геймплей ще ме учуди.
След 1.04 не съм срещнал графични бъгове, но има проблем със звука - изчезват ми стъпките и звука на автомобилите от време на време, което нямах преди него. Графично и без рейтрейсинга изглежда много добре.
Понеже от начало почнах с корпо, пуснах и един нов старт до края на Акт1 със стрйт кид - корпото имаше повече варианти за опции в разговора, но не повлияват за съществената информация, която получаваш за куестите, но ти дават различен поглед върху нея. Преиграването ще си струва само ако пробваш друго разпределение на перковете, понеже мисиите се развиват по коренно различен начин според решенията които взимаш и възможностите които имаш - за пример първата мисия при Майлстром зависи какво решение ще вземеш за плащането, а и после и какво ще изпълниш от опционалните - края пак е един, но минаването е наистина различно и има съвсем друго усещане за мисията.
Вече попаднах на оръжия, които имат изискване за ниво на определен перк за да им отключиш пълния потенциал.
Някакъв е минал историята за 28 часа и според него след каря изчезват всички второстепенни мисии, които не си направил, което е тъпо решение ако наистина е така, според мен.
Но свалих трудността на нормал. На хард не е трудна но това да бия 5 хедшота с револвера преди обикновен бандюга да припадне е нещото, което най-много ме влудява в игрите и е сред основните причини да не се кефя на бордерландс и девизийте. На нормал е по-поносимо, но почват да се обезмислят храните. Ако можеше с качването на трудността да се помпа демиджа(нещо като Сталкър), а не кръвта, щеше да ми харесва повече.