На мен обстановката в играта ми допада и ми харесва, вчера се оказа, че съм се мотал из града да си изпълнявам странични мисии 5-6 часа. CDPR са се постарали по страничните мисии, до сега не съм попаднал на странични мисии от Гиг-овете (жълтите), които да нямат някаква собствена история, докато полицейските (сините) са си едни и същи - избий всичко или избий всичко и подсигури доказателствата. И понеже не търся реализъм с хедшотовете ми е идеално на висока трудност (все пак са киборги трябва да издържат на поражения). Но пък храната не можеш да я позваш когато си в битка, което пък е един вид реализъм - не спират да те чакат да хапнеш едно бурито на средата на престрелка :Р Вечер има по-малко хора и движение по улиците, в индустриалните квартали има оживление по пазарите и около тях, но около заводите и складовете няма, почти изглежда като реален град.
А за храните, не можеш да ги ползваш в битка(нормално), но можеш да нагънеш някой "дюнер" преди битка и да използваш slow heal-a или да смукнеш един спрайт и да ползваш стамина регена. Ама всичко това е наистина безсмислено на Normal. Просто няма нужда. Което пък ме прави по-богат, щото продавам повече храни от Макдоналдс на Цариградско (примерно).
Хакването горе-долу спасява нещата за мен, че разнообразява малко сблъсъците. Също така с оръжията, дето стрелят през стени, можеш да си правиш здрави пишки с враговете. Щом в цялата счупеност мога да намеря нещо забавно, това си е похвално за играта.
@logout, аз не споря, че играта е добра, ама... поне аз очаквах повече. Едната половина на Cyberpunk 2077 е отлична и спор няма, но геймплеят... геймплеят просто не е довършен. Моето мнение е, че CD Projekt Red са планирали да направят друга игра, нещо като Deus Ex, но в отворен свят, в един момент са разбрали, че имат готов свят, но геймплей механиките ще им отнемат прекалено дълго и са решили да я пуснат в настоящия ѝ вид. Надявам се да планират да я доразвият в някакво бъдеще. Ако добавят смислени геймплей елементи бих играл втори път след примерно 1 година, но в момента виждам нещо не толкова по-различно от Assassin's Creed Valhalla. Хубав, голям свят с интересни истории за изживяване, но геймплей механики, които просто не са на ниво.
Но наистина е прекалено лесно - докато прибягваш между лошите за меле, AI-то не прави почти нищо - явно има проблем с движещи се мишени. Като им се лепнеш да ги кълцаш, тръгват да правят дистанция, за да те стрелят и общо взето нямат никакъв шанс. Чат-пат има меле AI, с което може да стане някаква по-интересна битка. Аз играя на normal и в момента единствено някои полицейски мисии с големи леговища с по 20-на гада ми създават някакво предизвикателство.
Като цяло мен в момента ме крепи основно визуалната част, както и сравнително забавните и интересни странични мисии, които са напълно озвучени и с прилични диалози. Основната история също е достатъчно добра, но в момента не я играя толкова. Разследванията са забавни. Хакването ми е безинтересно като цяло. Засега ми е забавна и loot частта и въобще конфигурирането на всички аспекти на героя в менютата.
Все пак играта си е добра, снощи поиграх още. Специализирах още в хакването, което е единственото дърво с умения, което някак ми допада. Някак има най-мотивиращи и интересни скилове, в които да вкарвам точки, доста от останалите са 10% демидж или нещо толкова скучно. Е, хакването е яко имба, заставам отдалеч и чистя десетки противници, а те не разбират какво става. Ама с това AI единственото ми забавление е да си правя колкото мога по-голяма пишка с гадовете.
Другото, което много впечатлява за приятния ритъм на игра е пълната липса на кътсцени. Такива динамични и раздвижени диалози не знам дали са правени в друга игра, но на мен тук ми се случват за първи път. В стая сме с някого и тече диалог, взимат се решения, между временно аз си обикалям из стаята, сядам си, ставам, тършувам и отврям някакви чекмеджета, през това време диалогът си върви. Това е някакъв осъвременен Half Life вайб и е прекрасно, защото всичко се случва пред теб. Не е очакваното - стоят двама като пънове и си говорят и си разменят реплики в статична филмова среда. През това време една мисия добива ъпгрейд, в бар съм и докато търпи развитието си, друга мисия изскача, някакъв друг пич ми казва, че има работа за мен и се развива друг диалог паралелно с първото сюжетно развитие.
В дадена мисия търся някакъв човек, дилър на нещо си беше. Намирам го в далечината, но не решевам да го заговарям веднага, а да изслушам разговора му от безопасно разстояние с някакво друго NPC и оттам научавам доста повече детайли за това, което ми предстои.
По - малките мисии (не страничните, а тези тип biz, зададени от някой fixer) не зная дали ще достигнат до съвършенството в техния аналог в Witcher 3, те са интересни доколкото са предвидни със собствено озвучение и се чувства личната и отделна история в тях и имат живот.
CDRed вече официално се извиниха за проблемите, които преживяха хората на стари конзоли. В днешно време при Bethesda и FakeEXBlizzard видяхме подобни грешки как нагло се отбиват номера с някакви изкуствени благодарности.
Разбира се по - един от най - важните въпроси - баланса в играта ми е трудно да преценя. Не бих поставил оценка 10/10, въпреки че емоционално съм хайпнат, дори клоня някъде към 8,5 - 9, но със сигурност Cyberpunk 2077 е едно от най - великите неща, които съм играл в последните години.