Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
9
...
50
>
Veluvian
Цитиране
13 декември 2020
Благодарение на съвета на @lyubohar още през петъка визуално нещата се подобриха, а с новия пач играта вече е перфе. За мен играта в момента сериозно покрива доста лични изисквания и високи очаквания. Пънкария като пънкария в бъдещето, както си трябва да бъде. Има твърде много детайли, където си личи как дизайнерите са оставили по нещо от себе си, като инвентар, като възможности за минаване на страничните мисии, усеща се непрекъснато разнообразие в поведението, свикването с телефона, изпълняването на мисиите, навлизам в ритъм, който ми е много приятен и никога не може да се скучае. Днес реших да разглеждам града и околностите му. С RTX светлинните и отразителните ефекти нещата са наистина изумителни. Наистина извън директната конфронтация, се появяват най различни странични решения на куестовете, което разбира се беше сериозно очакване към поляците. Аз изоставам от PS ексклузивите и без да съм играл TLoU2 и Ghost of Tsushima не бих искал да избързвам и да казвам, че най - доброто е непременно Cyberpunk. След удовлетворението ми от Ori и новия Doom, трябва да кажа, че това е доста добра година за гейминга в субективна перспектива. Ghost съм го поглеждал обаче в ютюб с доста геймплей и съм удивлен. Единственото ми леко разочарование е RE3, даже не толкова заради краткостта, ами заради проваления скриптиран Немезис. Ще поиграя Киберпънка още няколко дни и ще видя как ще напиша моя топ 3 в другата част на форума, за да си отговоря на главния въпрос: има ли някаква душа в тази игра, защото като количество и гледки всичко си го има. Засега в Ghost-а има душа. Но трябва и да се има предвид, че CDProject Red имаха по - сериозни предизвикателства. Иначе никога не ми е крашвала играта. Бъговете не са ме спирали сериозно, просто имаше някои графични странности в началото и сега са повечето пооправени с първия пач. Честно казано не виждам някаква сериозна драма и дано нещата се оправят с PS4/Xb1. Киану Рийвс ала Джон Константин започва малко да писва с предсказуемите си празни цинизми, но все пак е някакъв пълнеж в атмосферата.
lyubohar
Цитиране
14 декември 2020
Аз си играх и още доста с визуалните настройки, успях да я докарам до около 60 кадъра с RTX. На някого ако му е интересно, ще си шерна настройките. Има също така и много детайлен анализ и препоръки на overclock3d.net.
logout
Цитиране
14 декември 2020
@pseto Разбрал си ме погрешно - просто повечето тук не сме на по 15-18 г., изиграли сме доста игри и реално напоследък не излиза нещо революционно което да ни изненада, по-скоро може да ни изненада комбинацията от вече познати механики и да ни "грабне" играта (дали с атмосфера, дали със количество съдържание).

На мен обстановката в играта ми допада и ми харесва, вчера се оказа, че съм се мотал из града да си изпълнявам странични мисии 5-6 часа. CDPR са се постарали по страничните мисии, до сега не съм попаднал на странични мисии от Гиг-овете (жълтите), които да нямат някаква собствена история, докато полицейските (сините) са си едни и същи - избий всичко или избий всичко и подсигури доказателствата. И понеже не търся реализъм с хедшотовете ми е идеално на висока трудност (все пак са киборги трябва да издържат на поражения). Но пък храната не можеш да я позваш когато си в битка, което пък е един вид реализъм - не спират да те чакат да хапнеш едно бурито на средата на престрелка :Р Вечер има по-малко хора и движение по улиците, в индустриалните квартали има оживление по пазарите и около тях, но около заводите и складовете няма, почти изглежда като реален град.

Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
nightwarrior
Цитиране
14 декември 2020
Аз не мога да кажа че търся реализъм. Има логика да издържат по някой друг хедшот, натоварва ме като са повече. Но това си е чисто субективен мой проблем, аз съм го казвал и като съм коментирал Девизията или Бордерлендс. Но тука като имам опция да е ок, не виждам проблем. Вероятно като вдигна скиловете дето дават повече демидж при хедшот и с примерно патлаци, ще взема да кача трудността пак.

А за храните, не можеш да ги ползваш в битка(нормално), но можеш да нагънеш някой "дюнер" преди битка и да използваш slow heal-a или да смукнеш един спрайт и да ползваш стамина регена. Ама всичко това е наистина безсмислено на Normal. Просто няма нужда. Което пък ме прави по-богат, щото продавам повече храни от Макдоналдс на Цариградско (примерно).

Charcharo
Цитиране
14 декември 2020
pseto
Цитиране
14 декември 2020
Според мен просто играта не е балансирана. Аз проблем с щетите нямам, защото в последните 10-15 часа се специализирах в меле. Премазвам всичко с по 3 удара. Без босовете, които между другото с меле оръжия са счупено, плачевно елементарни. Просто се прилепвам до тях и започвам да помпам копчето, после като ми свърши издръжливостта се крия малко и се връщам и продължавам да ги лупам. Като ги зашеметя те изглеждат като някакви пияници, които са на кило и половина спирт с вода и се опитват да се изправят, ама не могат и пак падат. Иначе стрелящите оръжия са пълен ташак. Трябва да вкарам сигурно 30-40 куршума от тежката картечница на обикновен противник. Пълна гавра. С пистолети и узита пак същото. С помпата трябва да се лепна пред лицето му и да почна да го гърмя... докато с меле оръжия и дори голи ръце ора наред. Това за мен е дисбаланс на играта. (За Hard говоря тук). На мен проблемът ми е предимно, че ме убиват за 5 милистотни, уж съм си взел екипировка с максимална броня, ама пак ме гънат като мастия. 3-4-5 куршума и чао-чао. Все едно играя Call of Duty. Ама не намалявам трудността, щото с липсата на AI вероятно битките ще ми станат безумно лесни. Сега пак са водевилни, ама поне има предизвикателство (то идва то това, че Cyberpunk 2077 има стандартна ковър система, при която зад прикритие имаш нещо като damage reduction, но ако си извън прикритие те помитат като кучка, типично за ковър шутърите; между другото тази механика винаги съм я ненавиждал, защото смятам, че е много изкуствен начин да те принуждават да стоиш зад прикритията).

Хакването горе-долу спасява нещата за мен, че разнообразява малко сблъсъците. Също така с оръжията, дето стрелят през стени, можеш да си правиш здрави пишки с враговете. Щом в цялата счупеност мога да намеря нещо забавно, това си е похвално за играта.

@logout, аз не споря, че играта е добра, ама... поне аз очаквах повече. Едната половина на Cyberpunk 2077 е отлична и спор няма, но геймплеят... геймплеят просто не е довършен. Моето мнение е, че CD Projekt Red са планирали да направят друга игра, нещо като Deus Ex, но в отворен свят, в един момент са разбрали, че имат готов свят, но геймплей механиките ще им отнемат прекалено дълго и са решили да я пуснат в настоящия ѝ вид. Надявам се да планират да я доразвият в някакво бъдеще. Ако добавят смислени геймплей елементи бих играл втори път след примерно 1 година, но в момента виждам нещо не толкова по-различно от Assassin's Creed Valhalla. Хубав, голям свят с интересни истории за изживяване, но геймплей механики, които просто не са на ниво.

lyubohar
Цитиране
14 декември 2020
И аз играя точно така - само меле. Още от първата битка видях, че с катаната умират от 2-3 удара, а с автомат/пушка/пистолет трябва да им помпам главите по половин час Ain't nobody got time for that.

Но наистина е прекалено лесно - докато прибягваш между лошите за меле, AI-то не прави почти нищо - явно има проблем с движещи се мишени. Като им се лепнеш да ги кълцаш, тръгват да правят дистанция, за да те стрелят и общо взето нямат никакъв шанс. Чат-пат има меле AI, с което може да стане някаква по-интересна битка. Аз играя на normal и в момента единствено някои полицейски мисии с големи леговища с по 20-на гада ми създават някакво предизвикателство.

Като цяло мен в момента ме крепи основно визуалната част, както и сравнително забавните и интересни странични мисии, които са напълно озвучени и с прилични диалози. Основната история също е достатъчно добра, но в момента не я играя толкова. Разследванията са забавни. Хакването ми е безинтересно като цяло. Засега ми е забавна и loot частта и въобще конфигурирането на всички аспекти на героя в менютата.

HighFist
Цитиране
14 декември 2020
HighFist
Цитиране
14 декември 2020
nathandfan
Цитиране
14 декември 2020
Леле, леле, леле колко бъгове има това нещо! Левитиращи коли, но не футуристично левитиращи, а просто уж се движа на пътя, но задните гуми са във въздуха. Левитиращи палми, npc-тата не си отварят устата докато говорят, а да не говорим, че на ULTRA играта никак не е на ниво 2020, по-скоро 2016-17, една MAD MAX от 2015 е тоооооооолкова красива игра.
Другото, което ми направи впечатление, колко празни са улиците всъщност? Никакъв трафик, особено пък ако излезеш от града, буквално си сам.
Не знам, но към настоящия момент е неиграемо за мен, дори на PC, какво остава на PS4 като гледам какви проблеми имат хората...
lyubohar
Цитиране
15 декември 2020
nathandfan написа
да не говорим, че на ULTRA играта никак не е на ниво 2020, по-скоро 2016-17
Нещо си прегледай PC-то според мен, това е най-красивата и детайлна игра, която съм виждал някога, Mad Max е като рисувана с водни боички пред нея
sauron93
Цитиране
15 декември 2020
Дам,просто не е оптимизирана добре играта. На хбокс one S върви със повече кадри от на one X ,който е много много по-мощна конзола. Чакаме да я оправят със пачове и това е . Но на базовият бокс и пс4 може и да не успеят да я оправят ,просто хардуерът им е доста остарял.
pseto
Цитиране
15 декември 2020
@nathanthefan, разбъзикай настройките. Вчера гледах някакво видео, че някакъв я пуснал на ултра и показа, че изглежда зле, после променил нещо и се оправила (не знам какво точно). Аз на ултра не съм играл, естествено, от видеота изглежда адски добре. Аз я цъкам на 720p и някакви средни детайли, на които изглежда прилично. Все пак ми е малко абсурдно как Valhalla-та мога да я играя на 1080p и medium-high детайли на мобилната ми 1060-ка (която знам, че си е одъртяла, ама не чак толкова), а Cyberpunk 2077 - на 720p и медиум, като пак кадрите редовно падат до 20, 20 и няколко. Оптимизацията за по-стар хардуер... я няма просто.

Все пак играта си е добра, снощи поиграх още. Специализирах още в хакването, което е единственото дърво с умения, което някак ми допада. Някак има най-мотивиращи и интересни скилове, в които да вкарвам точки, доста от останалите са 10% демидж или нещо толкова скучно. Е, хакването е яко имба, заставам отдалеч и чистя десетки противници, а те не разбират какво става. Ама с това AI единственото ми забавление е да си правя колкото мога по-голяма пишка с гадовете.

Veluvian
Цитиране
15 декември 2020
Дори и без ray tracing играта изглежда брутално. Първоначалните ми притеснения бяха в най - първите минути, когато ги споделих, но тия неща ще се оправят. Exploration моментът е много приятен. По - миналата вечер се оказа една поредна безсънна нощ в откриване на някакви нови скрити местенца и индъстриъл клубчета, започнах да събирам някакви точно изследователски снимки и виждам как наистина е работено с много детайли и любов към естетиката. Трябва да събера някаква галерия със снимки и да покажа, неща които в ютюб трудно ще се покажат.

Другото, което много впечатлява за приятния ритъм на игра е пълната липса на кътсцени. Такива динамични и раздвижени диалози не знам дали са правени в друга игра, но на мен тук ми се случват за първи път. В стая сме с някого и тече диалог, взимат се решения, между временно аз си обикалям из стаята, сядам си, ставам, тършувам и отврям някакви чекмеджета, през това време диалогът си върви. Това е някакъв осъвременен Half Life вайб и е прекрасно, защото всичко се случва пред теб. Не е очакваното - стоят двама като пънове и си говорят и си разменят реплики в статична филмова среда. През това време една мисия добива ъпгрейд, в бар съм и докато търпи развитието си, друга мисия изскача, някакъв друг пич ми казва, че има работа за мен и се развива друг диалог паралелно с първото сюжетно развитие.
В дадена мисия търся някакъв човек, дилър на нещо си беше. Намирам го в далечината, но не решевам да го заговарям веднага, а да изслушам разговора му от безопасно разстояние с някакво друго NPC и оттам научавам доста повече детайли за това, което ми предстои.
По - малките мисии (не страничните, а тези тип biz, зададени от някой fixer) не зная дали ще достигнат до съвършенството в техния аналог в Witcher 3, те са интересни доколкото са предвидни със собствено озвучение и се чувства личната и отделна история в тях и имат живот.
CDRed вече официално се извиниха за проблемите, които преживяха хората на стари конзоли. В днешно време при Bethesda и FakeEXBlizzard видяхме подобни грешки как нагло се отбиват номера с някакви изкуствени благодарности.
Разбира се по - един от най - важните въпроси - баланса в играта ми е трудно да преценя. Не бих поставил оценка 10/10, въпреки че емоционално съм хайпнат, дори клоня някъде към 8,5 - 9, но със сигурност Cyberpunk 2077 е едно от най - великите неща, които съм играл в последните години.

lyubohar
Цитиране
15 декември 2020
Съгласен съм...При всичките си недостатъци, играта е адски зарибяваща и усещането да си вътре просто е страхотно. Изключително immersive, дори абсурдните бъгове не могат да ме изкарат от матрицата.
<
1
...
9
...
50
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.