Най-хубавото е, че Sony Santa Monica не лежат на стари лаври, понеже можеха да действат на много по-сигурно, но не са го направили. Нещото като отворен свят идва добре, нуждата от ъпгрейд на предметите и ролевия елемент са добре дошли, ей вчера видях някакви по-силни валкирии, дето явно са си за ендгейма след минаване на историята. Направо ме пребиха.
Тая вечер мисля да пообиколя наляво-надясно и да видя кои странични куестове мога да изпълня сега. Че вчера яко цъках по кампанията и сега имам нужда от малко... почивка хах. Въпреки че пак стана доста интересно.
П.С. Не мисля, че в историята има някакви изненади засега, върви си сравнително очаквано, ама ще видя нататък какво следва.
Диабло 2 никога няма да бъде соулслайк. Същото е като да кажеш, че ако хванеш рандом игра с луут и й махнеш всички трудности освен последната, автоматично става Soulsborne... nope
bojosan, мой познат е свиреп фен на старите игри и не харесва новата(предполагам при теб случая е същият), а аз пък се радвам, че новият е направен по този начин. Предполагам за всеки влак си има пътници. Не смятам, че от тази игра може да се прави генерален извод за гейминга като цяло. Играта е направена много добре и очевидно с кеф, просто е различна от старите(пак казвам, за мен това е добре дошло).
Като изключим това, геймплея ме зариябява доста. Седнах вчера в 11 за час... е, не беше час
Аз лично съм доволен. Очаквах играта да е много по-кинематична и да има много по-малко екшън. Бих казал, че есенцията на God of War е запазена, а това не е лесно при цялостна промяна на концепцията. Да, в някои моменти псувах, в други поблъсках джойстика, който за щастие още някак работи. Но да има трудност не е зле, а и старите God of War-ове също бяха тегави на последните си трудности. И апропо не мога да се съглася за button mash-ингът за тях... на по-големи трудности се изискваха конкретни комбота за дадени ситуации, иначе имаше поредна смърт и поредно преиграване...
Историята - за мен е окей. Аз, реално, не очаквах нищо. Минималистична е, не съм стигнал докрая - надявам се цялото пътешествие да има смисъл. Може и да няма, но не мисля, че това ще ме разочарова. От друга страна при персонажите има някакво развитие, а пък и почти всички налични са силни по един или друг начин. Ако се замисля - откровено си ми допада историята.
Абе, претендент си е за GOTY играта, отлично е направена и съм доста доволен. Като гледам има и разни неща, в които да се налива време и след завършване на историята. Валкириите например... аз убих само едната от тях, тая първата и най-лесната още като се отваря по време на историята. И то след 1 час опити... уж има буквално 4 удара, ама като направя две грешки и в гроба. На някои моменти се чудех дали предполседната трудност не ми е височка, ама като цяло ми е окей. За финалната няма да имам нерви никога, сто процента сигурен съм.