Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
143
...
427
>
morgoth_srs
Цитиране
13 май 2021
Аз често преигравам големи участъци от играта с идеята изразходвам по-малко ресурси. Всеки куршум и всяка билка са ми ценни. А при някои от игрите/трудности и save лентите са много ценен ресурс. Тъй че за някой некадърен като мен тия 6 часа могат реално да са и 3 пъти по толкова
Иначе все още не съм минал 4,5,6, 7 и 8 като в момента мъча 7.
HighFist
Цитиране
13 май 2021
lyubohar
Цитиране
16 май 2021
Взех Mass Effect: Legendary edition вчера, и засега съм разочарован. Както и преди 15г. все още не разбирам какво толкова ѝ харесват хората. Но заради 100-те лева, сега поне ще ѝ дам повече шанс.
The_Doctor46
Цитиране
16 май 2021
lyubohar написа
Взех Mass Effect: Legendary edition вчера, и засега съм разочарован. Както и преди 15г. все още не разбирам какво толкова ѝ харесват хората. Но заради 100-те лева, сега поне ще ѝ дам повече шанс.
Това си е до вкус. Принципно геймплея е поостарял,но до ден днешен,за всичките тези години гейминг(28-29 станаха) не съм играл игра,в която да се вживея повече. Атмосферата,персонажите,кодекса,въобще вселената на играта са ми любими. Има игри с много по-добър геймплей,история и тн. но в тази игра има някаква магия. Нещо субективно,което не мога даже да обясня. Имах чувството,че това не са някакви пиксели на екрана,оформени като човечета,а реални хора.Аз съм чел и книгите,там са обяснени някои неща,които иначе ги няма в играта. Надявам се поне малко да ти хареса,но вкусове различни.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
16 май 2021
Ами дано да ме грабне по-нататък. Като цяло нямам проблем с геймплея, нито с глобалната история. Но след игри като Witcher, диалозите са ми адски елементарни и "холивудски". И засега не виждам наченки на някакъв character development, но се надявам това поне да се промени по-натам.
The_Doctor46
Цитиране
16 май 2021
Btw,тройката си е слабичка,така че ако 1 и 2 не ти харесат,3ката няма шанс да те хване. Главно заради сума глупости по историята,но няма да спойлвам ако все пак стигнеш до там.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
morgoth_srs
Цитиране
16 май 2021
Ако не друго space opera RPG игрите се броят на пръстите на едната ръка. Аз за други такива освен Mass effect и SW:KOTOR не се сещам. Докато с фентъзи RPG е пълно.
lyubohar
Цитиране
16 май 2021
И ти си прав, това е голям плюс. Ако не беше космическа, сигурно хич нямаше да й дам втори шанс. Като спомена КОТОР - ето там го имаше това яко чувство и атмосфера, за което доктора говори. Дано и тук се появи скоро, както казах най-малко заради парите ще й дам достатъчно шанс.

Между другото забелязвам доста любопитни референции между МЕ и The Expanse. И в двете луната се нарича Luna, което не е толкова интересно, обаче градът на Луна в сериала се казва Lowell city, което е името и на човешката столица на Марс в ME. Някой знае ли нещо по темата?

nightwarrior
Цитиране
16 май 2021
Мисля, че Luna и Sol(както наричат в Мас Ефект слънчевата система, са латинските имена за слънце и луна. Тоест такива неща може да са чисти съвпадения. Отделно Мас Ефект очевидно има вдъхновения от други представители на фантастиката. Поне единият от авторите на The Expanse книгите е фен на МЕ поредицата(бях му чел интервю как е силно разочарован от финала 3 и че явно просто не са знаели как да завършат историята и т.н.).

Мисля че ако не нарочно, то поне на някакво ниво вдъхновение, има заемки в The Expanse. Дори да се абстрахираме от сериала, където да речем преобразените от протомолекулата са визуално доста сходни с Husk-овете от ME, остават доста неща.

СПОЙЛЕРИ И ЗА ДВЕТЕ - Холдън как получи видението. Древна цивилизация, построила начин за транспорт измежду звездите, заличена мистериозно. Древен враг, който "дреме". Едва ли не, сторито около откриването на протеанската технология и първото Relay, до First Contact War.

Разбира се The Expanse има доста уникални неща, да се каже че е плагиатство би било най-малкото несериозно. Но черпено вдъхновение... де да знам, има аргументи в полза на това твърдение.

Charcharo
Цитиране
16 май 2021
Интересно за Lowell и Lovell:

Lowell as a boy's name is pronounced LOW-el. It is of Old French origin, and the meaning of Lowell is "young wolf".
Lovell е вариант на това име.

bojosan
Цитиране
18 май 2021
На края на второто DLC на Doom Eternal съм почти счупих контролера, повече нерви отколкото кеф . Тъпизъм от класа, понеже няма какво да измислят ме изнервят с два Мородера и всички останали Гадости, то това е и принципа на играта -едно и също + още от същото X2. Отгоре на всичко и на най леката трудност са направили така че някой от злите гадове да трябва поне 10 пъти да го нацелив в главата и то точно с определено оръжие за да пукне. Безсмислица.. Бех се зарекъл да си не троша нервите с тоя боклук ама ме налегна скука та го почнах наново, дано свърши по бързо да го делна от харда. Не ви го препоръчвам. За 60 лева си купете 3 бутилки Smirnoff на промоция , много по доволни ще останете.
igra4
Цитиране
18 май 2021
bojosan написа
На края на второто DLC на Doom Eternal съм почти счупих контролера, повече нерви отколкото кеф . Тъпизъм от класа, понеже няма какво да измислят ме изнервят с два Мородера и всички останали Гадости, то това е и принципа на играта -едно и също + още от същото X2. Отгоре на всичко и на най леката трудност са направили така че някой от злите гадове да трябва поне 10 пъти да го нацелив в главата и то точно с определено оръжие за да пукне. Безсмислица.. Бех се зарекъл да си не троша нервите с тоя боклук ама ме налегна скука та го почнах наново, дано свърши по бързо да го делна от харда. Не ви го препоръчвам. За 60 лева си купете 3 бутилки Smirnoff на промоция , много по доволни ще останете.

Предния дуумец ставаше, с тоя нз що си губиш времето и без пари не бих играл такъв талаш.

Charcharo
Цитиране
18 май 2021
bojosan написа

Просто не е за теб Bojosan. То даже съм останал с впечатлението, че вече май не се кефиш толкова на игри като цяло.

Иначе аз смятам, че Doom Eternal е може би най-добрият шутър от 20 години насам. Май само Unreal 1 може да спори за трона на аркадните FPS игри с Doom Eternal.

bojosan
Цитиране
18 май 2021
Предишния според мен беше наистина нещо ново що годе и запомнящо се. Етренал е предвидим, той е просто същото от същото, скок подскок и пак следва същото и така до края, просто подтискащо повтарящо се и за капак когато няма какво да предложат ги пускат всички гадове вкупом барбар с проектилите и просто удоволствието се превръща първо в досада и след това те изнервя. В крайна сметка - получаваш обратното на това за което си мислил че си платил . Разбити нерви вместо релакс и удоволствие, пълно неудоблетворение като теглиш чертата. Мъча ги до края някои игри от тоя род, просто щото съм ги платил и искам да си оправдая малко парите които съм дал, не за друго. Ако ги бях пиратствал три яна момента и в коша. Изиграх Селото и то се оказа некакво никакво си, и сега се замислих - викам си коя игра ми хареса в последните месеци която съм изиграл ? A Plague Tale: Innocence - тая игрица ме изкефи и като си затворя очите си спомням почти всичко от нея, докато като си затворя очите от The ancient gods виждам само свтещите контури и грухтене на некакви демони. Stalker Shadow of Chernobil съм го играл преди 100 години но си спомням всичко от до, и ще си го спомням докато съм жив а се заклевам че сега ако ме питаш да ти разкажа поне 2 минути геймплей от Eternal няма да мога.
Charcharo
Цитиране
18 май 2021
DOOM 2016 е много лесен и бавен и значително по-стандартен като игра. Не мисля, че е лоша игра, но е точто "tame" гейм дизайн. Прекалено е пресметната, измислена - няма ги тези пикове като Eternal нито пък стените на трудност. Разбирам, че на някои хора може да им харесва повече но аз се опитах да я играя след Eternal и не мога.

Да сравняваш DOOM 2016 с Eternal е като да сравняваш S-класа от 90те със Rolls Royce Phantom 2021. Или T-80BV с T-14 Armata.

Иначе съм сигурен, че ако играеш STALKER SoC или някои от модовете и няма да ти хареса сега.

<
1
...
143
...
427
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.