Абе заглавието кефи. Плюс, че има як 80-тарски саундтрак с култови парчета, които може да си ги нагласяш да звучат от хеликоптера. Яко е като идва на помощ хеликоптера и от него да звучи Rebel Yell на Били Айдъл
Коджима го признавам като доста интересен и идеен творец.
@Rostik79, хубаво правиш с Метъл Гиъра, че му даваш шанс и ти е харесал. Дано покрай обсъжданията преди години не си попадал на някакви гигантски спойлери. Ще дойде момент, когато ще се натъкнеш на повтарящите се мисии, които изкуствено удължават играта, но някои от тях обаче ще има категоричен смисъл от преиграването им. Тя играта е точно затова толкова добра и разнообразна и среща критика, защото точно заради щипката липсващи неща можеше да е наистина дългоочаквания завършек на MGS вселената. Та за игране наистина си е супер, даже мултиплеърните извънредни мисии са интересни, които компенсират още по добре липсата на VR Missions, но се биеш реално срещу истински бази, построени от истински хора.
MGS Online ми беше труден. Едни руснаци ме смляха няколко пъти и ме отказаха.
За казуса с рогцата и с червеното лице - явно си Demon Snake и убиваш вразите, а не ги приспиваш или ги отвличаш. Имаше начини как да се намалят - мисля, че като почнеш да правиш точно обратното, стелт тактики и ги разпитваш когато ги хванеш зад гърба. Добавяха някакви точки heroism или нещо такова. Отдавна не съм я играл.
На играта като сингълплеър/основна история й трябваше още 10-15 процента уникални мисии и компетентен завършек на историята, за да се превърне в достойна класика. Това й куцаше като цяло. Други биха казали, че двата свята в които играеш липсват NPCта и са пусти, но за мен си беше окей.
Иначе последната ми любима нова стратегия беше Anno 1800, но тя е сити билдър, знаеш. Но е адкси добра и красива.