При мен това се случва, когато ми мине настроението за нещо. За да извлека максимално удоволствие от него, трябва да съм правилен state-of-mind. Например, Jedi fallen order. Играта действително ми харесва, и не съм я довършил от месеци, но просто не ми е до Star Wars в момента, а не защото не ме кефи. Някой ден, ще се върна и ще си я доиграя, но в момента съм на съвсем друга вълна. За всеки е различно, предполагам.
Със soulslike игрите също си почивам. Обикновено на някой прекалено тегав бос, на който след примерно 20-тия опит усещам, че вече ме фрустрира повече, отколкото ме забавлява.
Също така нали се сещаш за онези игри, които ти се джуркат някъде между 6/10 и 7/10 и си на границата да я зарежеш, но има нещо, тънко като косъм, което те задържа да играеш. Тези ме дразнят най-много, защото дори не мога да я зарежа с чиста съвест. Тези също влизат в режим на почивка доста често.
Но дори да не е "контент за възрастни" не съм сигурен, че виждам проблем. Breath of the Wild също не бих я определил като игра с "контент за възрастни" и нямах никакъв проблем с нея, макар от отдавна(за жалост) да не съм дете.