Жалко, ФИФА остава без конкуренция. Те и сега cа безочливи(пример фифа 2022 на PC) , но очаквам да станат съвсем безобразни.
Returnal е намалена и вчера взех, че я взех. Геймплея е фън(щеше да ми е по-фън с мишка, но и така не пречи да се забавлявам). Атмосферата е брутална, особено първия biom както му викат. Не че нататък не изглеждат интересно, ама на първия буквално се усетих все едно съм в Prometheus. Имам притеснения, че историята ще е нещо от сорта на "всичко е било сън", но се надявам да греша.
Иначе основната ми критика е към сейв системата. Не казвам, че и трябват чекпойнти или стандартен сейв дето да си лоудваш когато искаш, но можеше да направят да сейва играта ти, когато искаш да излезеш и когато влезеш да го трие, вместо да ме кара да си слагам ps5 в Rest Mode. Един вид, трябваше да има сейв система, дето да сейва все едно е в рест. Сега както е, освен ако не си ок да я зарежеш в Rest Mode, а аз не съм, ставаш заложник на хубав рън. Снощи имах такъв - готин паразит, готино оръжие, нелоши айтеми... Откарах до 2, щото няма как да сейвна. Това наистина не ми харесва и ми отнема от кефа, но може пък в мен да е проблемът.
За платинения ми дойде в повече, защото трябваше да избия всички орди и да изчистя всички области, но бях решен да го направя.
Също така, малко стават досадни някои механики и решения, като тубите с бензин, които винаги се срещат близо до героя, но трябва често да се отбиваш от пътя си. Но приемаме, че са вкарани като сървайвъл елемент.
Като цяло, солидно заглавие.
Ми аз така и така я бях взел на конзола(когато още не се знаеше, че ще я има на РС).
На РС само пробвах "демото" от любопитство именно за порта, но реших да не я взимам и на РС, ще си я доиграя на конзолата. Стрелбата пак си ми е тегава, ама на Third Person ми е някак си по-поносимо, аз затова се и престраших за Returnal.
Иначе то някакви тежки бъгове няма. Ся че едно от зомбитата някак си хвъкна на дърво като го застрелях или че буквално като карам с мотора виждам как ми махна едно от зомбитата(живите) като приближих - нищо фатално, само се усмихнах. Виж като ми изтресе хордата буквално около мен както я нямаше - това ми свали усмивката но се преглъща.
Не мисля, че е въпрос до порт, просто някои неща са останали неошлайфани. В никакъв случай не мисля да гоня платина но вечер с биричка си бръмча с мотора и ми е някакво релаксиращо. Последно така ми действаше като разнасях пратките в Дед Стрндинг. Даже не съм ползвал фаст травела, макар че ме кефи как е замислен.
И на мен това заглавие много добре ми влезе впрочем. Няма аспект, в който да блести кой знае колко над други игри в жанра, но някак си общото усещане наистина е за солидно заглавие, добре барнато в почти всеки аспект - история, музика, диалози, геймплей,графика ... Ордите бяха свеж елемент и ме изкефиха. Особено при първите орди щях инфаркт да получа, хах!
Абе някой, който е играл Metal Gear Solid 5 и си спомня, как мога да си изпращам хора да правят разни мисии отделно за ресурси (Combat Deployment)? Отключих съответната платформа, даже я ъпгрейднах веднъж. Дава ми, че имам 50-тина човека в този отдел, но като отида в менюто за мисии и да си избирам хора, ми дава избор от само двама човека , а мисиите изискват най-малко 4 да пратя.
Аз на изуст го казах, не съм гледал какво трябва, но съм минал може би повече от половината, пък ми стоят на 21 процента ачийвмънтите, та затова споменах, че не мисля да ги гоня, каквото стане. Аз по принцип рядко се напъвам за ачийвмънти - трябва или играта много да ми харесва или да няма нещо нетипично за начина ми на игра.
Да, но някои игри за които излиза допълнително съдържание добавят още трофеи и платини за тях. В тези случаии пак има какво да се гони.
П.С. Ся се сетих,че правих платина на Life is Strange:True Colors,преди две седмици Трябва да си пия гинко билобата