Същия проблем имах и с друга велика roguelike игра - Hades - с разликата, че там битките не ми допадаха особено и при това положение съвсем нямаше смисъл. А тук ме кефят много. Но структурата на прогресирането - не.
По-скоро ще си мина пак любимите xcom-и, там ако много внимаваш можеш и да не загубиш герои. Ясно, че тук загубата е в основата на идеята, но поне да имаше някакво разнообразие в левъл дизайна, а то все едно и също.
Ако те кефи ДД и не си играл от новите X-Com-и, особено WOTC, определено си залужава да пробваш.
И освен това, напомнете ми, моля друг път да не играя шутъри от първо лице на конзола с контролер. Мъка си е.
@Lethian, не знам колко и как си играл Skyrim, но там такова животно като "зоната ми е твърде трудна, не ми е тук мястото" няма. Играта като другите на Бетесда левелва всичко според героят ти. То даже доста народ за това мрънка и едни от сериозните модове правят точното това - махат левелвънето на противници и предмети, та вече наистина да има зони, в които не ти е мястото на някакъв етап. Иначе за Вещера е така, съгласен съм.
Аз на времето я харесах Амалура, щото най-вече бойната система ми беше много забавна. Даже се разочаровах, че няма да има продължение. Иначе за ремастера, на РС особено с малко модване, наистина няма смисъл. На PS... То мисля обикновената я няма на четворката, та в тоя ред на мисли май е ок. Но да, не добавят нищо кой знае какво, то даже PS5 ъпгрейда само вдига резолюцията на текстурите. Вероятно ще я преиграя, без друго до Елден Ринг май няма нищо ново дето да ми хване интереса.