Отсега ти казвам Lethian, но поръчвай STALKER 2. Ако е правен за феновете няма да ти хареса. Просто харесваш явно по-различни игри от това.
Иначе соулсовете - да, както съм казвал, не ме кефи и мен да обикаляш света и да колиш наред заради самото колене, но пренастроих малко възприятита си и нагласата и бих казал, че ми харесва, но едва ли ще стана соулс фен в крайна сметка. Изиграх DS2 преди 2 години, сега и тази ще изиграя и продължавам с други не-соулс заглавия: Dishonored, The Last Guardian, Shadow of War, Assassin's Creed Valhalla ...
Играл съм и Bloodborne и Returnal и според мен не си прав. Минусите, които даваш за Bloodborne (както и плюсовете за Returnal) важат и за другата игра. В ретърнал също ти се дава историята на парче. Двете са с доста психо история и при двете има нужда от тълкуване. Даже ако изключим чисто механичната част, понеже на един стрелбата с джойстик ще му е по-зор(на мен примерно) на друг размахването на оръжие може би, то Bloodborne-a е по-лесната или дори по-прощаващата.
В Ретърнал умреш ли, губиш всичко, без Етер-а, в Блъдборн губиш кръвните екота, но можеш да си ги върнеш ако отидеш, където си умрял и си ги вземеш(от земята или като убиеш врага дето те е убил).
В Ретърнал всеки път е различно, в Блъдборн нивото е същото. Няма нужда да наизустяваш каквото и да е. След един два ръна почваш не само да помниш а и да очакваш откъде идват противниците.
В Ретърнал левелъпваш само за ръчна, в Блъдборна левелъпа ти е перманентен.
За айтеми донякъде си прав, но то е заради типа игра. В Ретърнал ако няма често дропене на по-мощно оръжие, нещата стават досадно трудни. В Блъдборна оръжията се ъпгрейдват и демиджа ти е вързан за левела. Можеш да изкараш цялата игра с едно оръжие(стига да искаш) и то да си е напълно адекватно. Нормално е да не можеш в началото да купуваш много айтеми((примера ти с молотовите). И в Ретърнал не винаги имаш ресурса да използваш генераторите на айтеми, нали?
Не се опитвам да ти кажа "Харесай Блъдборн!!!", казвам че не мисля че е коректно да кажеш, че Ретърнал класи над Блъдборна. Щото първо опитват да постигнат различни неща, а във сходните елементи си приличат доста. Ако Ретърнала ти харесва повече, супер. Единственото, в което обективно е класи над Блъдборна според мен е графиката, защото изглежда страхотно.