Просто това 60фпс/4к(и както казах онези лумпени от конкуренцията говореха за 8к) са си маркетинг трик. PS5 си е яка машинка, но има лимитации. Както казах 60/4к може би по-нататък или с ремастери(може би и с ъпдейт пачове за по-стари игри). Аз още се ядосвам, че има една камара игри дето нямат опция за 60фпс, макар че реално това не е вина на Сони, а на разработчиците на самите заглавия или може би по-правилнон- на разпространителите.
Но пак казвам, това не е проблем на Сони (лъжите за 4к/60фпс са, но това е друга тема). Парадоксалното е че при някои игри не просто ги мързи да сложат fps пач, а допълнително го спират. Примерно AC Unity, ако ръннеш физическата версия и не позволиш ъпдейти, върви на 60 фпс, дигиталната и физическата с ъпдейт - 30.
Маркетинга е решил (правилно от тяхната гледна точка) че 30 кадъра с по-добра графика продават по-добре от 60 или 120 с по-лоша.
Дори и да не беше така,PS5 е много слаба машина спрямо предходния модел, че да се нарече next-gen - реално е само 2 пъти по-бърза от PS4 pro. Разликата между PS2 и първия xbox беше по-голяма, но двете машини се конкурираха почти достойно и се водеха от една и съща генерация. За да бъде next-gen една конзола аз съм възприел, че трябва да е поне 7-8 пъти по-мощна от предходната. Така разликата не е само по висока резолюция и фреймрейт, ами направо имаме възможността да играем игри които преди това не е било възможно. Примерно PS2 е грубо 10 пъти по-мошен от PS1 и на него играем GTA San Andreas, нещо което на PS1 няма как да има аналог, колкото да се орязва графиката и качеството на картината.
Иначе да напиша и нещо по темата - Пуснах си RDR2 и го поиграх няколко часа. Абе много бавнярско започва - ше има ли екшън или да я трия от сега ? . И предходната игра не ме накефи особено но поне я докарах почти до края.