Уникално са направили и разговорите между персонажите в кораба - подвикват си, бъзикат се един с друг, коментират мисии, почти се усеща като реална атмосфера
Иначе след Guardians смятам да започна или с Days Gonе или с Ratchet and Clank: Rift Apart. Някакви впечатления? Препоръки, някой?
Иначе от двете за мен Rift Apart е по-забавната(може би и по-добрата игра). Days Gone не е слаба, просто ми е някаква средна. Има интересни моменти, но за стори дривън игра, сторито мен ме разочарова. Геймплея ми допадна.
@Mitko6000 , да кажеш ти се струва Guardians of the Galaxy , но със сигурност това ще е една от игрите, които мисля да изиграя тази година ( заедно с Resident evil village).
Иначе в момента играя Ghost of Tsushima director's cut и не съм впечатлен. Специално си взех ps5 версията, но графически май няма много подобрения от ps4 версията ( освен 60 fps на 4к), което малко ме разочарова. Очаквах малко повече подобрения по текстурите, но не е болка за умиране. Визуално играта пак е много красива, а fast travel-а се слува на момента, което е голям плюс. Малко ми е скучна обаче... още след десетина часа започна да ми става малко еднообразна и не толкова интересна. Може и причината да е, че играя за 100% и гледам да минавам всичко? Нямам идея, но очаквах малко повече.
За Пазителите съм положително настроен, имайки предвид, че са от героите които най-малко следя в Марвел вселената. През 2014 бях гледал първия филм на кино и толкоз. Втория съм си го изтеглил отдавна ама все не се стига до него. Дано и играта ми създаде настроение да го гледам и него.
Втория филм е задължителен ако си MARVEL фен, аз сега заради играта изгледах и двата, въпреки че съм ги гледал преди. Много ме кефи как дори самата игра има препратки към MCU вселената, например (СПОЙЛЕР): При пътуване с кораба минаваш през нещо като портали за алтернативни светове и от един от порталите чуваш Капитан Америка точно в момента със знаменитото "Avengers... ASSEMBLE" в Endgame, после минаваш през друг портал и чуваш най-обикновен човек как се кефи, че в момента пред него се намира Спайдърмен. Много малки детайли, които те карат да вярваш, че тези герои наистина са част от тази мултивселена.
Това е яко. Ако в бъдещите MCU филми споменават игрите като отделни вселени, би било доста интересно. В No Way Home има някои препратки към Marvel's Spider-Man на Insomniac, но те са повече Easter Eggs отколкото нещо друго. Въвеждането на мултивселената във филмите отваря доста възможности. Иска ми се обаче всички нови Марвел игри да са в една гейминг вселена (Спайдърмен и Майлс, Пазителите, Отмъстителите, макар че за PS4 и 5 има друг Спайдърмен там, Върколака, който май ще е част от Earth 1048, която е вселената на Insomniac). До някаква степен дори, се преструвам че са, защото ми е някак по-готино. Определно, колкото повече геймплей и ревюта гледам за Guardians, все повече ми допада, а и колекционирам физически копия за PS4 на Марвел игрите, затова ще я добавя.
Най-вероятно ще е последната Марвел игра за старото поколение.
Нямам това предвид. Това че кулата на Отмъстителите присъства, не значи че е от MCU, и не трябва да бъде. Значи, че Отмъстителите присъстват в тази вселена, и имайки предвид как започва историята на Avengers играта, нищо не им пречеше да са същите, поне в началото, но естествено нещата малко не пасват след пролога, а и преди месец добавиха техен вариант на паяка. Спайдърмен на Insomniac e на 23, завършил колеж и има 8-годишен опит като герой. MCU Спайдърмен тепърва ще почва колеж. Още повече, още преди Spider-Man PS4 да излезе, Insomniac си казаха точно, че е отделна вселена, класифицирана като Earth-1048. MCU е Earth-199999.
Исках да кажа, че както MCU филмите са събрани в обща вселена, така щеше да е добре и най-новите Марвел игри, започнали със Спайдърмен да се съберат в 1048. Вместо това, всяка е в отделна вселена като изключим Miles Morales, което е продължение и съответно Spider-Man 2 и евентуално Wolverine, които също са на Insomniac.
Спор няма, че за MCU Spider-Man са взели някои елементи от играта, както и от Miles Morales още от комиксите, но далеч не са същия човек.