@Mitko6000, имаш право за Ghost of Tsushima, а и като цяло, че не е добра идея да се играе една игра като чек лист, но май винаги така ги изигравам игрите - обикалям бавно, изследвам, каквото мога минавам и ако в един момент ми писне се хвърлям само по историята. В случая с Ghost of Tsushima има доста неща за правене, интересни странични мисии, добра история, но май очакванията ми бяха по-големи и затова сега съм малко разочарован или може би не беше сега момента за нея? Не знам и аз.
Иначе си купих от стора тази игра - Blasphemous. Някой играл ли е? От доста време си търсех нещо сходно на Hollow Knight.
Не бих казал. Според мен контролите на PS4 са много по-добре. На PS3 и PS2 и на мен ми бяха дървени но тук проблем нямам. The Last Guardian лаг не видях. Може би защото играя на PS4 Pro, не знам. Но там за контролите мога да се съглася. Но за мен си беше нещо с което се свиква.
Но коня беше тегаво да го накараш да завие в движение точно колкото ти трябва. Понеже камерата беше "откачена" от коня (конят завива, камерата - не), почти никога не си центриран точно зад гъза му и ставаше трудно да преценявам завоите докато едновременно с това се опитвам да центрирам камерата, та постоянно се блъсках в неща.
Камерата по време на битки пък е точно обратното - изключително player-centric; ако искаш да видиш нещо различно от себе си докато биеш някой бос (което е 99.9% от играта) - good luck, веднага се залепя отново върху теб. Не бих казал, че са deal breaker тия проблеми, но определено дразнеха (особено коня).
Впрочем менютата са като на игра от 1999-та.
Вече съм навит на Сянката на Колоса.
Понеже изиграх и DISHONORED, четейки накрая надписите се изумих кои гласове участват в това заглавие, което даже не се води (мисля) ААА-игра:
Susan Sarandon
Lena Headey (от Игра на Тронове)
Carrie Fisher (да, Принцеса Лея)
John Slattery ("бащата" на Тони Старк от марвелските филми)
Brad Dourif
Michael Madsen
Втората част също "не лъже" с имена като:
Rosario Dawson
Vincent D'Onofrio
Sam Rockwell
Pedro Pascal
Кефи ме, че пак е използван лиценза от филмите - Саурон, Ам-Гъл са същите. Но са си позволили някои свободи - паякът Шелоб, който във филма/книгата за малко да бастиса бедния Фродо, тук е представен като някаква могъща магьосница, шейп-шифтър или майнд контрол не знам, но се явява като една секси мацка. Много прилича на Мила Йовович в лице.
Немезис ситемата е идейно и готино нещо, но е малко досадно като ти прави засада някой капитан и то тъкмо докато си в някое меле, а някои капитани може да се спаунат доста трудни за убиване.
Засега ми харесва заглавието.
Иначе идвам да препоръчам горещо Firewatch. Играта е много добра (макар че "игра" е малко силно казано) - с едни от най-плътните образи и най-реалистичния и забавен диалог. Освен това е само 3-4 часа, което в случая (а и по принцип), за мен е плюс.