Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
194
...
427
>
LethianDream
Цитиране
04 януари 2022
За много години!
Започнах Ruined King, хем никога преди това не съм играл League of Legends и здраво ме хвана. Много добра ролева игра с тактически битки, адски много ми напомня като стил на Battlechasers: Nightwar, нищо чудно едно студио да ги е правило. Имаш си геройчета в парти, обичайните анимации вместо кътсцени.
Играта е доста добра, минах вече около една трета от нея Като я приключа, ще се мятам или на Chivalry 2, че едно приятелче ми дава зор да играем, или на Guardians of The Galaxy.
P.S Видях сега, че едно студио е правило и двете игри - Airship Syndicate. Личи си от сто километра.
Brian_85
Цитиране
05 януари 2022
@Web-Head , видях, че искаш препоръчка за Ratchet или Days Gone. Лично за мен Days Gone е една от най-добрите игри за Ps4 ( а сега е подобрена и за Ps5), но има доста противоречиви мнения. Ще си призная, че първият час и половина бях малко разочарован, но след това като ме хвана играта и не можах да я оставя, докато не я довърша. Ratchet Rift Apart скоро я врътнах и взех платината за 20 часа. Лесна игра, ненатоварваща, красива графично, заслужава си да се изиграе, но определено Days Gone я препоръчвам повече.

@Mitko6000, имаш право за Ghost of Tsushima, а и като цяло, че не е добра идея да се играе една игра като чек лист, но май винаги така ги изигравам игрите - обикалям бавно, изследвам, каквото мога минавам и ако в един момент ми писне се хвърлям само по историята. В случая с Ghost of Tsushima има доста неща за правене, интересни странични мисии, добра история, но май очакванията ми бяха по-големи и затова сега съм малко разочарован или може би не беше сега момента за нея? Не знам и аз.

Иначе си купих от стора тази игра - Blasphemous. Някой играл ли е? От доста време си търсех нещо сходно на Hollow Knight.

Rostik79
Цитиране
07 януари 2022
Отдавна искам да играя The Last Guardian и я започнах. Обещава емоционално и интересно приключение, точно както е описано за тази игра (и изобщо за игрите на Уеда), НО...! Има един ужасен проблем и той е едно от най-тромавите и дразнещи управления на герой, които съм виждал в игра. Направо до степен да ми направи играта неиграема.
Първо че има ужасен лаг в контролите - мърдам гъбката и камерата се премества след половин секунда. Самата камера се движи някак си хаотично. Има много малък FOV и постоянно трябва да въртиш камерата да се оглеждаш (понеже нали пъзели наоколо). А графиката не изглежда толкова изискваща, че да трябва да намалят FOV-a. Даже като я гледам спокойно може и на 60 кадъра да си върви, особено на ПРО-то, но е локната на 30.
Най ме тормози, че нямаш среден ход на вървене. Или само се промъкваш бавно на пръсти или хлапето търчи. Малко да мръднеш напред гъбката и от едвам пристъпване, почваш да припкаш напред като младо яре. Няма нормално вървене като в другите игри. Което за игра с пъзели, носене на предмети и т.н. е направо нелепо! Недоумявам защо така са го направили!
vanmx
Цитиране
08 януари 2022
Аз играх малко на един приятел на PS5-цата The Last Guardian играта ме грабна. После като я пуснах на моято обикновена PS4-ка, направо се отказах да я играя - не само лаг в контролите, ами и яко нисък фреймрейт, на моменти сигурно е 15 fps. Другото дразнещо нещо е тотално нестандартните и неинтуитивни контроли. Иначе играта като атмосфера и уникалност го докарва, точно колкото предишните две игри от "поредицата". Даже не знам защо хората казват, че графиката била лоша, супер си изглежда, може би самия арт стил не е за всеки.
lyubohar
Цитиране
08 януари 2022
Същото е и с Shadow of the colossus, която е на същия тип и уж в същия свят - играта е добра, но управлението на коня е мега дървено и тъпо.
Mitko6000
Цитиране
08 януари 2022
lyubohar написа
Същото е и с Shadow of the colossus, която е на същия тип и уж в същия свят - играта е добра, но управлението на коня е мега дървено и тъпо.

Не бих казал. Според мен контролите на PS4 са много по-добре. На PS3 и PS2 и на мен ми бяха дървени но тук проблем нямам. The Last Guardian лаг не видях. Може би защото играя на PS4 Pro, не знам. Но там за контролите мога да се съглася. Но за мен си беше нещо с което се свиква.

lyubohar
Цитиране
08 януари 2022
Аз не съм играл на PS2/3, ако там е било още по-зле, не мога да си представя какво ще да е било

Но коня беше тегаво да го накараш да завие в движение точно колкото ти трябва. Понеже камерата беше "откачена" от коня (конят завива, камерата - не), почти никога не си центриран точно зад гъза му и ставаше трудно да преценявам завоите докато едновременно с това се опитвам да центрирам камерата, та постоянно се блъсках в неща.

Камерата по време на битки пък е точно обратното - изключително player-centric; ако искаш да видиш нещо различно от себе си докато биеш някой бос (което е 99.9% от играта) - good luck, веднага се залепя отново върху теб. Не бих казал, че са deal breaker тия проблеми, но определено дразнеха (особено коня).

vanmx
Цитиране
08 януари 2022
Shadow of Colossus като излезе за PS2, едни 10 години само го пусках от време на време и после се отказвах да го играя заради тия същите проблеми. Като го пуснаха за PS4 играта беше малко по-добре и се насилих да я превъртя.
Rostik79
Цитиране
09 януари 2022
Приключих я Last Guardian (до 3 часа снощи) и какво да кажа - пак потвърждавам, че това са едни от най-ужасните контролни управления в игра и се "борих" постоянно с тях, но самото заглавие ме изпълни иначе като чувственост и история. Само японците могат почти без думи да изградят такива силни емоционални внушения.
Чета мнения, че контролите умишлено са такива тромави, защото самото момче е малко и непохватно и донякъде има смисъл, но като се претрепеш няколко пъти защото камерата се върти както си иска, става адски фрустриращо. В допълнение Трико не винаги изпълнява командите ти (в което също има логика, понеже е диво животно) и се изнервям. Някои пъзели са доста неинтуитивни.
Като цяло мога да кажа прекрасна игра, която можеше да е още по-приятно изживяване, но японска работа.

Впрочем менютата са като на игра от 1999-та.

Вече съм навит на Сянката на Колоса.

LethianDream
Цитиране
10 януари 2022
Изкефих се уикенда на House of Ashes, отдавна я отлагах и най-после й дойде времето. Чудесна Ашли Тисдейл изкъртва като Рейчъл, която е в центъра на класическия любовен триъгълник- женена за полковника, а се натиска с негрото-тюлен Колкото и да е уж типична част от The Dark Pictures Anthology, толкова си има и собствено сърце и душа. Може би това за мен е най-силната част след леките разочарования Man of Medan и Little Hope. Накрая има и трейлър на The Devil in Me, която вероятно ще ми хареса доста, като фен на типажи от вселената на Saw
Иначе от дългите AAA заглавия, мъча се на Hard на Валхалата, сигурно ударих едни 50-60 часа и съм доникъде. Пикая на Юбисофт и техните огромни карти (СПОЙЛЕР) Даже и Касандра се появи изневиделица, деба гъркинята умряла
Остана да преиграя отново и Horizon-a, времето лети и само след месец излиза продължението
Rostik79
Цитиране
10 януари 2022
А, щях да пиша нещо, но забравих:

Понеже изиграх и DISHONORED, четейки накрая надписите се изумих кои гласове участват в това заглавие, което даже не се води (мисля) ААА-игра:

Susan Sarandon
Lena Headey (от Игра на Тронове)
Carrie Fisher (да, Принцеса Лея)
John Slattery ("бащата" на Тони Старк от марвелските филми)
Brad Dourif
Michael Madsen

Втората част също "не лъже" с имена като:

Rosario Dawson
Vincent D'Onofrio
Sam Rockwell
Pedro Pascal

LethianDream
Цитиране
10 януари 2022
Мадсен прави забележително озвучаване на Дауд. Ако не се лъжа, кака ти Лена Хийди озвучава някаква утепана прислужница, която ти се молеше да намериш и спасиш чичо й, който бил шефче на стражата, но иначе бил честен и пич Кари Фишър не мога да се сетя коя пача озвучава, някой курволяк на улицата сигурно Сарандън смазва като Granny Rags, която ми е адски любима бабетка-вещерка и редовно си минавах през нейната къща, като играех. В двойката Ерика Лутрел прави едно от най-добрите озвучавания евър във видео игра като Емили Колдуин.
Феноменални игри, за мен и двете части са огромни, но не съм сигурен дали Arcane ще могат да направят скоро нещо подобно. Най-много да изсерат нескопосани продължения ала Death of The Outsider, които уж са част от франчайза, но с нищо не го допълват (освен, че играеш с черна маймуна, пак добре, че е жена, а не трансджендър).
Rostik79
Цитиране
11 януари 2022
Понапреднах в Middle-Earth Shadow of War, прегледах ревюто на псето и съм напълно съгласен с това, че управлението малко куца. Не е чак толкова зле, но е лоша имитация на паркур-механиката в Асасините, която е много по-прецизно и гладко изпълнена. Често пъти уж скачаш на някое въже, но не го уцелваш и падаш долу. Като висиш от стена и се пуснеш с "О"-то на пада направо си падаш до земята, вместо да се захванеш на по-долен парапет или ниво, ако има (може и аз нещо да не правя както трябва). Понякога ако си до парапет и искаш да го прескочиш, просто правиш кълбо и си стоиш на място. Така ме убиха позорно няколко пъти като ме приклещиха. А предната игра не си спомням да е било така. Може би защото я играх на компютър с мишка?
Още изглежда съм в началото, но не виждам отворен свят. От единия град, направо се телепортирах в другия, а те сами по себе си са просто едни големи карти. Вероятно нататък ще можеш да обикаляш свободно?
Иначе битките са ОК, графиката ОК, озвучаването ОК (даже повече от ОК - Трой Бейкър).
Леко трудна ми се струва. Пуснах я на третата трудност (от общо май 5), т.е. на средата, но често ме прецакват.

Кефи ме, че пак е използван лиценза от филмите - Саурон, Ам-Гъл са същите. Но са си позволили някои свободи - паякът Шелоб, който във филма/книгата за малко да бастиса бедния Фродо, тук е представен като някаква могъща магьосница, шейп-шифтър или майнд контрол не знам, но се явява като една секси мацка. Много прилича на Мила Йовович в лице.
Немезис ситемата е идейно и готино нещо, но е малко досадно като ти прави засада някой капитан и то тъкмо докато си в някое меле, а някои капитани може да се спаунат доста трудни за убиване.
Засега ми харесва заглавието.

lyubohar
Цитиране
11 януари 2022
Аз също скоро я изиграх, и както казват американците - had a blast. Даже съм си оставил ДЛЦ-тата за по-късно, чакам малко да ми долипсва.

Иначе идвам да препоръчам горещо Firewatch. Играта е много добра (макар че "игра" е малко силно казано) - с едни от най-плътните образи и най-реалистичния и забавен диалог. Освен това е само 3-4 часа, което в случая (а и по принцип), за мен е плюс.

Rostik79
Цитиране
12 януари 2022
Играл съм я Firewatch преди няколко години и наистина е силно заглавие. Да, има хора, дето хейтват такива неща и казват "ми то това не е игра, а ходещ симулатор", но не е нужно да има само стреляне и строене, за да е едно заглавие въздействащо и интересно.
От този стил също се изкефих на Dear Esther и Everybody's Gone to the Rapture - и двете на студиото The Chinese Box, и двете с прекрасната музика на Jessica Curry.
<
1
...
194
...
427
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.