Играта ме кефи, графично изглежда добре а геймплея ми се струва надграден, но ще видя колко като навляза повече. Засега ми оправдава очакванията. Оценка на сторито не мога да дам, но има неща дето ми човъркат интереса.
Надолу има леки спойлери, но те са по-скоро за митологията, не знам как се връзват в играта. В самото начало видяхме как вълк на име Фенрир умира, интересното е, че в митологията има вълк Фенрир, син на Локи. Той отхапва ръката на Тир и води баш до Рагнарок. От първата игра знаем, че Тир е с две ръце все още, тоест това трябва да предстои, но пък умрелия Фенрир ме озадачи. Пък и малкия направи някакво заклинание или де да знам, може там да има нещо. Ще видим. Не съм гледал много трейлъри да не ми спойлнат сторито и това може да е споменато/разгледано там. Но ми харесва, че има мистерия за мен, а ми позволява да кажа типично българското "аз това го знам, ама по друг начин".
Иначе няма как да и дам 10, почти не се чува БОЙ.
Също леки спойлери или по-скоро спекулации следват:
В предната игра валкириите бяха пленени, а те съпровождат душите на умрелите към царството на мъртвите - Хелхайм. Понеже Один ги беше заточил, светът се пълнеше с духове и "зомбита", но Кратос ги освободи (като преби всяка една). Така че сега пътят към Хелхайм е отворен, но това, което Атреус направи като умря Фенрир, мисля, че е да насочи душата му към друго място и затова мисля, че пак ще го видим.
Самите Валкирии се врекоха във вярност на Кратос, така че може и тях да видим.
Имаше три дракона в предната игра, които също освободихме и всеки беше някакъв важен персонаж. Единият даже беше омагьосано джудже.
Надявам се да продължат и арката с тъмните елфи - в предната игра нали се оказа, че като освободиха светлината в света на елфите, Кратос и Атреус са направили "съдбовна грешка", което така и не остана обяснено.
Кефи ме как пречупват митологията. Както викаше един в предната се чудя "Къде е Локи", той участва в тия неща, та накрая да ти кажат "Ето ти го Локи, бил е там през цялото време"
Аз я почнах на предпоследна и чат-пат ме убиват - даже и "простите" противници, но вече взех да нацелвам ритъма и си мисля дали да не я почна отначало на макс. Кривата на заучаване е малко по-дълга в тази игра - имаш доста комбота сравнително рано в играта и са доста разнообразни. При добре измислена последователност от удари в комбинация и със стрелите на Атреус можеш доста ефикасно да трепеш противниците.