От първите модове дето качвам на FO4 примерно са точно да ми вдигнат моя и противниковия демидж. Това прави битката опасна, без да ми е нужно да си взема ден отпуска при среща с бос.
Затова и предния GoW и този едва ли някога ще ги играя на максимална трудност. Да бъхтя някви произволни противници половин час на битка не ми е фън. Предпоследната трудност ми е повече от достатъчна, ако усетя че ми става твърде лесно, просто няма да ъпгрейдвам броните.
А иначе то в повечето игри слайдерът за трудност основно точно това прави - просто ти смъква твоя демидж и увеличава демиджа, който противникът ти носи и се лекуваш по-слабо. Останалото са други проялвения като примерно ограничени сейфове, по-малко ресурси, ако има крафтинг, по-малко амуниции...
Иначе да, разбирам защо и какво правят. Примерно във FO4 мисля, че на макс трудност противниците биеха четворно повече щети от базовите, а играча 1.5 или нещо такова. Затова и с мод и двете да са четворни ми реши проблема. Хем те удрят мощно, хем и аз.
Не знам, може в мен да е проблемът, но от това на противниците да свалям все по-малко кръв с всяко качване на трудността, не прави за мен играта по-предизвикателна, а по-досадна.
И тук е плюса, че мога да си избера различна трудност в GoW която хем да ми държи интереса, хем да не ми досажда. Но да, на максимална трудност едва ли някога ще я изиграя.
Фаакт. Няма как имитацията на ънчартед(новите томбове), да са по добри от Ънчартед.