Скоро ще я играя.
Просто отдавна не бях играл нова игра, която да не е open word, онлайн, някакво псевдо rpg, rogue или Resident Evil. Този тип игри, направени по-този начин вече могат да минат за old school, усещането е даже леко носталгично. Коридорен екшън, където даже кръвта не се саморегенерира.
Dead Space е все пак по-разчупена, сравнението няма как да бъде избегнато - по-нелинейни нива, още най-първото оръжие е нестандартно и интересно, има повече интеракция с машинарии и разни врътки с променяща се гравитация, по-застъпена в геймплея физика. The Callisto Protocol за мен е просто бюджетен и орязан Dead Space където фокусът е бой с тупаници и избягване на вражески тупаници. Не бих казал че има нещо особено запомнящо се или че е революция в някякво отношение - стандартен добре направен коридорен екшън от трето лице с хорър елементи. Това са ми впечатленията засега, не изключвам възможността по-нататък да бъда изненадан някак си.
Ремастъра на Dead Space ще го играя и него, като го пуснат на по-нормална цена, вероятно споменът от калистото ще ми е още пресен и ще мога да направя съпоставката, но честно казано мисля, че дори оригиналната игра на PS3 е по-впечатляваща.