Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
237
...
365
>
lyubohar
Цитиране
10 май 2023
Начи, за Disciples...Играх я Liberation, даже няколко часа вкарах. Приятна игрица, прекалено лесна и си личи, че е по-скоро мобилна игра, която е нагласена да работи и на ПЦ. Но това не са ѝ проблемите, просто няма нищо общо с Disciples II, което за мен е еталонът, който до ден днешен играя. Арт, атмосфера, музика, битки - доста различна игра се усеща, така че ако търсиш същото усещане, пропусни я.

Age of Wonders 4 изглежда е много добра игра, както казват всички. Поиграх малко "демото" и я разкарах. Проблемите които имах с нея са:
- забиваше често, което предполагам са оправили/ще оправят
- стратегическата карта е микс между Civ и Total War сериите. Много е готино, комплексно (както се очаква от Paradox), но лично аз нямам място в живота си за още една такава игра, тъй като горните две ги следя и не пропускам. Просто не виждам смисъл да играя още от същото с различен скин. Но е супер само по себе си.
- битките са походови, a la Heroes, но някак си не ме грабнаха визуално/артистично и по-скоро ще си играя Heroes/Disciples вместо това.
- доколкото видях дава невиждана свобода в билдването на герои с различни характеристики. можеш да си направиш джудже-дракон-некромансър и подобни нърдовски мокри сънища

Charcharo
Цитиране
10 май 2023
Не е on topic но във връзка с Jedi и Redfall:

https://www.sapphirenation.net/why-do-so-many-games-release-in-a-broken-state-part-2

и част 1:
https://www.sapphirenation.net/why-do-so-many-games-release-in-a-broken-state-part-1

Ще има и част 3 !

The_Doctor46
Цитиране
10 май 2023
Днес излезе новия пач и наистина кадрите са драматично подобрени.Използва процесора 40% ,а картата 60 вече,което пак не е много добре,но едни 30 кадъра отгоре е качило.Няма фрейм дропове при мен,но и то голямо но,крашва през 5 минути.Преди този пач,нямаше крашове,само фрейм дропове.Сега оправиха кадрите,но крашва.Найс? Да пробват пак.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
11 май 2023
Вчера така ъпдейтнаха последната ФИФА и след ъпдейта крашва на меню, а всичко й беше наред с месеци след лаунча
Смятайте какви програмисти работят в големите компании и особено EA и подопечните й студия
BloodDagger
Цитиране
11 май 2023
По думите на доктора след някой друг пач може и да пробвам Jedi-я. Иначе бидейки тотален хейър на ценовата политика на first-party игрите на Nintendo (Breath of the Wild чисто нова все още не е паднала под 100 лв), изпиратсвах и пуснах новата Zelda с Ruyjinx емулатора. Определено положението е по-добре спрямо BoTW със Cemu в началото, но пък има още какво да се оправя.
BloodDagger
Цитиране
11 май 2023
Дублиращ се пост
lyubohar
Цитиране
11 май 2023
BloodDagger написа
пуснах новата Zelda с Ruyjinx емулатора. Определено положението е по-добре спрямо BoTW със Cemu в началото, но пък има още какво да се оправя.

Че какво му е със Cemu-то, чук е при мен. Никакви проблеми, буквално нула. може би е било зле в началото...
BloodDagger
Цитиране
11 май 2023
Да, в началото беше драстично по-зле. То даже самият емулатор се разви основно заради BoTW . Иначе сега е чук, да.
Mitko6000
Цитиране
11 май 2023
Не съм пробвал Cemu скоро, но преди 2 години някъде, дори на стария ми комп нямах никакви проблеми с доста от игрите които играх. Предполагам, че сега с още повече разработка и по-добър хардуер ще е още по-яко. Иначе, понеже от месец и половина някъде си взех лаптоп с RTX 4060, и аз последно време повече с емулатори разцъквам ретро игри. Само че повече PS2, Gamecube и OG Xbox. Между другото за бокса специално Xemu доста е дръпнал отпреди година и половина като го тествах. Почти всяка игра която пробвам работи без засечка.
Veluvian
Цитиране
11 май 2023
И аз чакам Джедая, но то дори и да беше добре оптимизирана - никакво време напоследък. Само от време на време цъкам Returnal за по час да изпозастрелям нещо и после по други задачи...
BloodDagger
Цитиране
12 май 2023
"
Mitko6000 написа
Не съм пробвал Cemu скоро, но преди 2 години някъде, дори на стария ми комп нямах никакви проблеми с доста от игрите които играх. Предполагам, че сега с още повече разработка и по-добър хардуер ще е още по-яко. Иначе, понеже от месец и половина някъде си взех лаптоп с RTX 4060, и аз последно време повече с емулатори разцъквам ретро игри. Само че повече PS2, Gamecube и OG Xbox. Между другото за бокса специално Xemu доста е дръпнал отпреди година и половина като го тествах. Почти всяка игра която пробвам работи без засечка.

PS2 и Gamecube страшно много съм емулирал навремето, още когато pcsx2 беше в бета и Dolphin-а също не беше много развит. Даже сравнително скоро набарах PS2 емулатор за андроид и работеше учудващо добре, но няма смисъл от това, защото е прекалено неудобно, освен ако не се цъка с джойстик.

Mitko6000
Цитиране
12 май 2023
BloodDagger написа
PS2 и Gamecube страшно много съм емулирал навремето, още когато pcsx2 беше в бета и Dolphin-а също не беше много развит. Даже сравнително скоро набарах PS2 емулатор за андроид и работеше учудващо добре, но няма смисъл от това, защото е прекалено неудобно, освен ако не се цъка с джойстик.

Аз също много си играх с тях. За тогавашния хардуер и тогавашното време (2009-10), почти нищо не работеше като хората, но си беше зарибяващо какво може да бъдат. Много емулирах и PS1, и Nintendo DS. В този период, това бяха конзолите, които тъкмо горе-долу можеха да се емулират добре. В днешно време, когато повечето емулатори са развили потенциала си е доста готино да цъкам неща, които като малък съм искал да пробвам. Дори и главните менюта се емулират.

За PS2 кой е емулатора за Андроид? Помня преди няколко години пробвах един, но беше доста зле.

The_Doctor46
Цитиране
12 май 2023
Малко ъпдейт за Джедая.След като два дни работи добре,фреймдроповете са отново тук днес.За сметка на това, крашовете си остават.Браво ЕА,евала Respawn
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
vanmx
Цитиране
15 май 2023
BloodDagger написа

Аз много съм учуден пък колко яко дръпнаха PS2 и PSP емулатора, заедно с тия андроид устройства, които могат да се ползват почти пълноценно като десктоп компютър.

Наскоро си взех S23 Ultra, това нещо свързано с USB-C към HDMI кабел е лудница. С PS4 контролер пуснах Gran Turismo 4 на висока резолюция на големия телевизор и вървеше не баш перфектно, но резултата беше доста по-добър от последния ми опит миналата година на щайгата с Ryzen 5 2600 и GTX 1080 ti.

С тъч е пълен ташак да се играе, даже игрите за андроид направени с идеята да се играят с тъч са пълна гавра, да не говорим за качествените игри за PS2/Gamecube и т.н

Иначе една от любимите ми игри Legacy of Kain: Soul Reaver и досега най-добрия начин да я играеш е на Dreamcast емулатора, който беше почти перфектен още през 2009-та. Dreamcast версията на тази игра пък излиза година след PS1 версията и е доста подобрена визуално, възползваща се от доста по-коравия хардуер. А пък емулатора поддържа перфектно модерни джойстици и не се налага да се мъчиш с оригиналните dreamcast такива, които са мега неудобни за мен, ъпскейлната играта на 4к пък е даже още по-добра. PC версията е същото дърво като PS1 версията, ама има някаква филтрация на текстурите че да не ти вадят очите големите пиксели. Абе яко нещо са емулаторите, особено с развитието на технологиите.

logout
Цитиране
15 май 2023
На последнат бета на D4, нещо са направили на сървърите и дори с кросплей-а играта изглежда празна от към играчи не само по картата но и по градовете. На Ашава не видях повече от 12 човека на всяко появяване (явно са сложили ограничение, но заедно с това до 20 лвл, като са ти в инстанцията 3-4-ма с по-нисък лвл и няма убиване, видях, че доста реваха, че не са успели да го убият веднъж за два дена), да не говорим, че за два дена срещнах само 4-ма човека по картата. Но за сметка на това го нямаше безумното чакане за влизане. Нерфнали са зверски НР-то на минионите на некромансъра и са оправили дънджъните.
Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
<
1
...
237
...
365
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.