Age of Wonders 4 изглежда е много добра игра, както казват всички. Поиграх малко "демото" и я разкарах. Проблемите които имах с нея са:
- забиваше често, което предполагам са оправили/ще оправят
- стратегическата карта е микс между Civ и Total War сериите. Много е готино, комплексно (както се очаква от Paradox), но лично аз нямам място в живота си за още една такава игра, тъй като горните две ги следя и не пропускам. Просто не виждам смисъл да играя още от същото с различен скин. Но е супер само по себе си.
- битките са походови, a la Heroes, но някак си не ме грабнаха визуално/артистично и по-скоро ще си играя Heroes/Disciples вместо това.
- доколкото видях дава невиждана свобода в билдването на герои с различни характеристики. можеш да си направиш джудже-дракон-некромансър и подобни нърдовски мокри сънища
https://www.sapphirenation.net/why-do-so-many-games-release-in-a-broken-state-part-2
и част 1:
https://www.sapphirenation.net/why-do-so-many-games-release-in-a-broken-state-part-1
Ще има и част 3 !
PS2 и Gamecube страшно много съм емулирал навремето, още когато pcsx2 беше в бета и Dolphin-а също не беше много развит. Даже сравнително скоро набарах PS2 емулатор за андроид и работеше учудващо добре, но няма смисъл от това, защото е прекалено неудобно, освен ако не се цъка с джойстик.
Аз също много си играх с тях. За тогавашния хардуер и тогавашното време (2009-10), почти нищо не работеше като хората, но си беше зарибяващо какво може да бъдат. Много емулирах и PS1, и Nintendo DS. В този период, това бяха конзолите, които тъкмо горе-долу можеха да се емулират добре. В днешно време, когато повечето емулатори са развили потенциала си е доста готино да цъкам неща, които като малък съм искал да пробвам. Дори и главните менюта се емулират.
За PS2 кой е емулатора за Андроид? Помня преди няколко години пробвах един, но беше доста зле.
Аз много съм учуден пък колко яко дръпнаха PS2 и PSP емулатора, заедно с тия андроид устройства, които могат да се ползват почти пълноценно като десктоп компютър.
Наскоро си взех S23 Ultra, това нещо свързано с USB-C към HDMI кабел е лудница. С PS4 контролер пуснах Gran Turismo 4 на висока резолюция на големия телевизор и вървеше не баш перфектно, но резултата беше доста по-добър от последния ми опит миналата година на щайгата с Ryzen 5 2600 и GTX 1080 ti.
С тъч е пълен ташак да се играе, даже игрите за андроид направени с идеята да се играят с тъч са пълна гавра, да не говорим за качествените игри за PS2/Gamecube и т.н
Иначе една от любимите ми игри Legacy of Kain: Soul Reaver и досега най-добрия начин да я играеш е на Dreamcast емулатора, който беше почти перфектен още през 2009-та. Dreamcast версията на тази игра пък излиза година след PS1 версията и е доста подобрена визуално, възползваща се от доста по-коравия хардуер. А пък емулатора поддържа перфектно модерни джойстици и не се налага да се мъчиш с оригиналните dreamcast такива, които са мега неудобни за мен, ъпскейлната играта на 4к пък е даже още по-добра. PC версията е същото дърво като PS1 версията, ама има някаква филтрация на текстурите че да не ти вадят очите големите пиксели. Абе яко нещо са емулаторите, особено с развитието на технологиите.