А да, играта е доста красива, но има едно голямо НО: фалшиво красива с евтини трикове като игра с цветовете и вятъра, който е доста як. Но текстурите са по-зле от на Мафия 2, която играх преди това (игра на 10+ години). Никакви детайли, всичко е някакво замазано такова.
Историята е доста праволниейна и предвидима, никакви обрати, нищо оригинално. Героите са едноизмерни - или си смел герой, или си монголска гад, или си предател. Това е, нищо друго не се случва в главите им, мотивацията им е сложна колкото на заек пред фарове на кола.
Диалозите са лишени от всякаква оригиналност или хумор (японци...), в резултат на което грам не ми дреме за героите и през цялото време викам за монголците.
Повечето мисии се състоят в следното:
- ходи като кученце след някое NPC;
- намери следи по земята;
- ходи като кученце по следите;
- стигни до локация с 20 души и ги изтрепи;
- повтори отначало.
Няколко пъти се случва изчистени локации със събрани мисии и изведнъж се появява нова мисия щом случайно мина оттам, което е малоумна механика. Събирането на ресурси за оръжията също не е направено добре - налага се да се отделям специално време да ходя и да ги търся по покриви и под къщи, което не е приятно прекарано време за мен. И не говорим за collectibles или рeдки ресурси, а за базови ресурси за ъпгрейди. Да бяха погледнали в Rise of Tomb Raider как е реализирано това, играта е еталон в това отношение.
Тези дни пък почнах пак Marvel's Spider-Man - Remastered версията обаче и се кефя много. Направо не знам на четворката как съм я играл на 30 кадъра. Сега е просто удоволствие да обикаляш из града. Играя я с опцията с частичен RT и пак има чат-пат огледални отражения при стабилни 60 кадъра.
Бойната система също е много яка - като поотключиш умения, удари и джаджи, битките стават доста интересни.
Наскоро си взех S23 Ultra, това нещо свързано с USB-C към HDMI кабел е лудница. С PS4 контролер пуснах Gran Turismo 4 на висока резолюция на големия телевизор и вървеше не баш перфектно, но резултата беше доста по-добър от последния ми опит миналата година на щайгата с Ryzen 5 2600 и GTX 1080 ti.
С тъч е пълен ташак да се играе, даже игрите за андроид направени с идеята да се играят с тъч са пълна гавра, да не говорим за качествените игри за PS2/Gamecube и т.н
Съгласен съм с теб за емулирането на PS2/Gamecube игри, просто няма как да се играят пълноценно на тъч. PSP от друга страна е далеч по-приятно. Игри като Tekken 6, Persona 3, FF7 Crisis Core и един куп Naruto игри (точно тези игри навремето ме тласнаха да емулирам конзоли, защото ги нямаше на PC) се играят почти перфектно. Gameboy/NDS специално Pokemon игрите също са перфектни, особено ако човек разполага с Galaxy Z Flip. Аз също се сдобих с S23 Ultra съвсем наскоро и мисля, че му идва времето да емулирам нещо на него, да видя дали ще се задави
Че на мен 20 лева ми беше ъпгрейда, какви са тия 60 лева?
Като изключим това, играта е много добра. Има скандално много свобода на действие, направо съм впечатлен. Почти всичко(с изключение на специфични задачи, които са дефакто туториъли за специалните умения), има по повече от един начин за решаване(обикновено много повече от един). Стига да имаш въображение, можеш да натвориш какво ли не. В няколко зони се бутах дето не ми е мястото, щото ми трябваше да отключат умение за да ги достъпя, но мога и без тях. Примерно има едно ново умение Ascend дето Линк буквално скача и плува през повърхността над себе си. Та въпросното ми трябва та да стигна до едно място, на което реших, че може да има нещо интересно (прав бях). Обаче аз не знаех, че ми трябва и че ще го взема скоро - нацепих си дърва, направих си стълба и... Готово.
Трябваше да премина река, можех да направя сал с вентилатор (превръщайки го в моторна лодка) или понеже исках да си запазя вентилаторите, ако ми потрябват за друго, нацепих дърва и си направих мостче. А с въпросните вентилатори после направих асансьор, дето ме вдигна до друга платформа.
Могат да се комбинират различни неща за оръжията - да правиш горелки, оръдия, стрели дето им закачаш ракети и стават дефакто снайпери. Какво ли не. Системата позволява ужасно много експерименти, а съм още до никъде. Гледам хора правят коли, танкове, мека роботи с оръдия, летящи крепости. Лудница.
Скоро не бях се сблъсквал с толкова sandbox игра. Имаш мисии, имаш цели, но те пускат на една огромна площадка и ти казват "играй".
Света е красив, доколкото суича позволява. Но освен това е огромен, подобно на Elden ring пак имаш повърхност, но и прилично голяма карта отдолу + летящите острови.
Тази игра ще ме занимава до лятото и ми влиза като много силен фаворит за игра на годината, въпреки ограниченията заради хардуера. Ако можете съветвам всички да я пробвате, пък било то и с емулатор(изтекоха версии вече).
Иначе разбира се че десетки са и много. Ама аз не мисля, че съществува игра заслужаваща десетки. Това би означавало, че играта е перфектна, а такова животно няма. Няма да бързам с оценката, нека вляза повече, но няма как да е десетка най-малкото заради перформънса.
Не знам, може би аз не го обяснявам като хората, но това е "най-игралната" игра, която съм играл от години. Усещаш свобода, която не е привидна като при Убисофтските отворени примерно.
Пак казвам, съветвам да се пробва, особено ако човек има прилично РС за емулатора, та направо и без пари. За момента откъм геймплей очакванията ми са надминати.
Иначе @nightwarrior разбирам те. Не съм фен на Зелда игрите и идеологически мразя Нинтендо. Трябва BOTW да емулирам първо.
Far Cry 6 е ОК. Смени езика на Испански. Много по-яко е така.