Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
238
...
365
>
lyubohar
Цитиране
15 май 2023
Почнах пак Ghost of Tsushima след поредните хвалби от приятели и честно казано впечатленията ми не са много по-различни от първия път Страхотни механики на битките ииии....общо взето това е позитивното, което мога да кажа.

А да, играта е доста красива, но има едно голямо НО: фалшиво красива с евтини трикове като игра с цветовете и вятъра, който е доста як. Но текстурите са по-зле от на Мафия 2, която играх преди това (игра на 10+ години). Никакви детайли, всичко е някакво замазано такова.

Историята е доста праволниейна и предвидима, никакви обрати, нищо оригинално. Героите са едноизмерни - или си смел герой, или си монголска гад, или си предател. Това е, нищо друго не се случва в главите им, мотивацията им е сложна колкото на заек пред фарове на кола.

Диалозите са лишени от всякаква оригиналност или хумор (японци...), в резултат на което грам не ми дреме за героите и през цялото време викам за монголците.

Повечето мисии се състоят в следното:
- ходи като кученце след някое NPC;
- намери следи по земята;
- ходи като кученце по следите;
- стигни до локация с 20 души и ги изтрепи;
- повтори отначало.

Няколко пъти се случва изчистени локации със събрани мисии и изведнъж се появява нова мисия щом случайно мина оттам, което е малоумна механика. Събирането на ресурси за оръжията също не е направено добре - налага се да се отделям специално време да ходя и да ги търся по покриви и под къщи, което не е приятно прекарано време за мен. И не говорим за collectibles или рeдки ресурси, а за базови ресурси за ъпгрейди. Да бяха погледнали в Rise of Tomb Raider как е реализирано това, играта е еталон в това отношение.

Rostik79
Цитиране
15 май 2023
Съгласен с повечето неща с Любо за Цушимата.
Бойната система наистина е силно задоволителна. Ако си достатъчно сръчен, битка с няколко противника може да приключи за секунди, както (предполагам) в действителност би изглеждала битка с катани - един удар и край.
Аз си взех и ъпгрейда за ПС5 и изглежда страхотно играта (но съгласен, че особено в затворените помещения текстурите са доста постни). На открито обаче е чудно като препускаш през цветните полянки

Тези дни пък почнах пак Marvel's Spider-Man - Remastered версията обаче и се кефя много. Направо не знам на четворката как съм я играл на 30 кадъра. Сега е просто удоволствие да обикаляш из града. Играя я с опцията с частичен RT и пак има чат-пат огледални отражения при стабилни 60 кадъра.
Бойната система също е много яка - като поотключиш умения, удари и джаджи, битките стават доста интересни.

LethianDream
Цитиране
15 май 2023
И мен не ме грабна Цушимата, ама нямам нервите и търпението на Любо, още на 20-та минута я изтрих
Но виж, Far Cry 6 си ме грабна, взех си я уикенда с всички DLC-та и се разцепих от кеф, здрав екшън, историята не е нищо особено, но геймплея си е плавен и много зарибяващ, типичен за Юбисофт. Перфектно озвучаване и музика, макар тези герила музики да не са ми много в кръвта, но помагат за цялостната имерсия.
Буквално си легнах днес в 5 сутринта, нещо, което не ми се беше случвало от години, тази операция да направя, онова търсене на съкровище и часовете излетяха Ще е тежък следобеда на работа
BloodDagger
Цитиране
15 май 2023
vanmx написа
Аз много съм учуден пък колко яко дръпнаха PS2 и PSP емулатора, заедно с тия андроид устройства, които могат да се ползват почти пълноценно като десктоп компютър.

Наскоро си взех S23 Ultra, това нещо свързано с USB-C към HDMI кабел е лудница. С PS4 контролер пуснах Gran Turismo 4 на висока резолюция на големия телевизор и вървеше не баш перфектно, но резултата беше доста по-добър от последния ми опит миналата година на щайгата с Ryzen 5 2600 и GTX 1080 ti.

С тъч е пълен ташак да се играе, даже игрите за андроид направени с идеята да се играят с тъч са пълна гавра, да не говорим за качествените игри за PS2/Gamecube и т.н

Съгласен съм с теб за емулирането на PS2/Gamecube игри, просто няма как да се играят пълноценно на тъч. PSP от друга страна е далеч по-приятно. Игри като Tekken 6, Persona 3, FF7 Crisis Core и един куп Naruto игри (точно тези игри навремето ме тласнаха да емулирам конзоли, защото ги нямаше на PC) се играят почти перфектно. Gameboy/NDS специално Pokemon игрите също са перфектни, особено ако човек разполага с Galaxy Z Flip. Аз също се сдобих с S23 Ultra съвсем наскоро и мисля, че му идва времето да емулирам нещо на него, да видя дали ще се задави

BloodDagger
Цитиране
15 май 2023
По темата за Ghost of Tsushima - изкефих и се на макс, но явно е моето нещо, не знам. Планирам второ превъртане на Director's Cut-а, но все не мога да се навия да дам 60 кинта, за да се ъпгрейдна. Може да изчакам да излезе PC версия (стига да не е счупен боклук).
Charcharo
Цитиране
15 май 2023
Rostik79
Цитиране
15 май 2023
BloodDagger написа
По темата за Ghost of Tsushima - изкефих и се на макс, но явно е моето нещо, не знам. Планирам второ превъртане на Director's Cut-а, но все не мога да се навия да дам 60 кинта, за да се ъпгрейдна. Може да изчакам да излезе PC версия (стига да не е счупен боклук).

Че на мен 20 лева ми беше ъпгрейда, какви са тия 60 лева?

nightwarrior
Цитиране
15 май 2023
Уикенда поцъках новата Зелда и съм направо изумен. Технически е meh. Не че съм очаквал нещо впечатляващо, все пак знаем какво може суича. С ден 1 пача поне държи 30 FPS в повечето случаи(нещо което не мога да кажа примерно за джедая на PS5, макар че съм малко нечестен заради нивото на графиката). Спадове има когато се ползваш комбо от магийте или ползваш твърде много обекти, щото дефакто си играеш с физика.

Като изключим това, играта е много добра. Има скандално много свобода на действие, направо съм впечатлен. Почти всичко(с изключение на специфични задачи, които са дефакто туториъли за специалните умения), има по повече от един начин за решаване(обикновено много повече от един). Стига да имаш въображение, можеш да натвориш какво ли не. В няколко зони се бутах дето не ми е мястото, щото ми трябваше да отключат умение за да ги достъпя, но мога и без тях. Примерно има едно ново умение Ascend дето Линк буквално скача и плува през повърхността над себе си. Та въпросното ми трябва та да стигна до едно място, на което реших, че може да има нещо интересно (прав бях). Обаче аз не знаех, че ми трябва и че ще го взема скоро - нацепих си дърва, направих си стълба и... Готово.

Трябваше да премина река, можех да направя сал с вентилатор (превръщайки го в моторна лодка) или понеже исках да си запазя вентилаторите, ако ми потрябват за друго, нацепих дърва и си направих мостче. А с въпросните вентилатори после направих асансьор, дето ме вдигна до друга платформа.

Могат да се комбинират различни неща за оръжията - да правиш горелки, оръдия, стрели дето им закачаш ракети и стават дефакто снайпери. Какво ли не. Системата позволява ужасно много експерименти, а съм още до никъде. Гледам хора правят коли, танкове, мека роботи с оръдия, летящи крепости. Лудница.

Скоро не бях се сблъсквал с толкова sandbox игра. Имаш мисии, имаш цели, но те пускат на една огромна площадка и ти казват "играй".

Света е красив, доколкото суича позволява. Но освен това е огромен, подобно на Elden ring пак имаш повърхност, но и прилично голяма карта отдолу + летящите острови.

Тази игра ще ме занимава до лятото и ми влиза като много силен фаворит за игра на годината, въпреки ограниченията заради хардуера. Ако можете съветвам всички да я пробвате, пък било то и с емулатор(изтекоха версии вече).

LethianDream
Цитиране
15 май 2023
Не знам, винаги съм се чудел на тия десетки на Зелдата, няма как такава игра да ме спечели да играя и половин час дори, гледал съм клипове в нета на геймплея, все едно да играя на Фортнайт(знам, че е друг жанр, просто неволно правя асоциация), не са за мен тези игри, лигоч за 10-годишни хлапета и някви нърдове, които не са се наиграли като малки на анимационни игри. Че и гледах огромни опашки в Токио за физическото копие на новата Зелда, колко трябва да си изтрещял..А десетките все повече ме убеждават, че съм някаква странна персона, която е далеч от комерсиалните видеоигри, както съм и далеч от комерсиалната музика.
Точно сандбокс игри като Фортнайт, Майнкрафт и т.н. винаги са ми били мега противни. Няма ли си мисии и нормална линейна система /или в краен случай отворен свят, но с мисии в него/, не е за мен.
nightwarrior
Цитиране
15 май 2023
Паралела с Фортнайт нещо ми бяга, виж с Майнкрафт има допирни точки. Но пак казвам, тук имаш мисии, цели, маркира си ти ги по картата, има си стори(макар и произволно озвучено - на места има по една реплика след това четене). Просто имаш пълна свобода какво правиш между точка А и Б. Кеф ти е сайд куестове, кеф ти е строежи, машини, ако искаш, можеш просто да буташ към следващата цел. Можеш да го играеш напълно като стандартна игра с отворен свят. Това и е готиното според мен, че можеш да навлезеш в нея колкото дълбоко поискаш самия ти. Ако искаш повърхностно, разкрий някоя кула, изпълни си мисията, ако искаш потопи се, изследвай каквото ти е интересно по картата.

Иначе разбира се че десетки са и много. Ама аз не мисля, че съществува игра заслужаваща десетки. Това би означавало, че играта е перфектна, а такова животно няма. Няма да бързам с оценката, нека вляза повече, но няма как да е десетка най-малкото заради перформънса.

Не знам, може би аз не го обяснявам като хората, но това е "най-игралната" игра, която съм играл от години. Усещаш свобода, която не е привидна като при Убисофтските отворени примерно.

Пак казвам, съветвам да се пробва, особено ако човек има прилично РС за емулатора, та направо и без пари. За момента откъм геймплей очакванията ми са надминати.

The_Doctor46
Цитиране
15 май 2023
Десетките в оценките не показват перфектната игра ,а че кусурите са просто незначителни и не могат да развалят впечатлението.Перфектни неща ,създадени от човек,няма.Така го разбирам аз.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Charcharo
Цитиране
15 май 2023
Имайки предвид колко тъпи са повечето хора пишещи ревюта, аз ги игнорирам. Не може да искаш да имаш мнение за игра и то професионално и с пари заложени в играта без да покриваш някакво ниво. Поне според мен де.

Иначе @nightwarrior разбирам те. Не съм фен на Зелда игрите и идеологически мразя Нинтендо. Трябва BOTW да емулирам първо.

LethianDream
Цитиране
15 май 2023
Логично е тогава изобщо да не се дават десетки, или поне да се дават на изключително ограничен набор игри/филми/музика. Единствената десетка на филм, която някога съм давал в живота си е на Инстерстелар от над 600 изгледани филма последните 5-6 години. Докато само тази година има няколко игри с десетки по ревютата- Зелда, RE римейка и т.н. Няма да се връщам назад, сигурно има поне 30 игри с десетки за последните 5-6 години.
Както казах, такива игри като Зелда със строежи не е моето, визирах Фортнайт, щото там пак строиш стълби и лайна. А неизцяло озвучените игри, типични за японците..ми мех е , някакво недовършено такова.
Уби си имат ограниченост на отворения свят, но имерсията лично за мен е в пъти по-голяма- дадох пример и днес сутринта как Фар Края 6 ме държа цяла нощ.
lyubohar
Цитиране
15 май 2023
Аз поиграх доста предната Зелда (със Cemu) и макар да оценявам всички тези сандбокс качества и разбирам защо някой би се размазал от кеф, просто не е моето нещо. Ако нямам ясна цел губя интерес. Не обичам да експериментирам особено много. Дори и с наличните мисии се усеща, че не това е същината на играта и човек трябва да прави точно каквото прави nightwarrior, за да се изкефи максимално. Помня как установих, че ако ходя в гръмотевична буря с изваден меч, може да ме удари гръм. Бях доста впечатлен, а това е най-тривиалното, има далеч по-сложни системи, както писа и nightwarrior. По-скоро в случая мисиите/историята са пълнеж, макар че в BotW си бяха доста интересни. Пъзелите също бяха чук. Та така, разбирам десетките напълно в случая (за разлика от десетките на Цушимата, за която мрънках по-нагоре)
Charcharo
Цитиране
15 май 2023
"Уби си имат ограниченост на отворения свят, но имерсията лично за мен е в пъти по-голяма- дадох пример и днес сутринта как Фар Края 6 ме държа цяла нощ."

Far Cry 6 е ОК. Смени езика на Испански. Много по-яко е така.

<
1
...
238
...
365
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.