Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
242
...
366
>
Rostik79
Цитиране
19 май 2023
Предполагам не трудността те е отказала, Лудничар, а нещо счупено в играта, би ли разказал повече, че и аз я загледах сега Летиан като я спомена?
Ludnichar
Цитиране
19 май 2023
Исключително дървен геймплей. Нещо като ДС2 от алиекспрес. Дори Мортъл Шел беше с по-адекватно управление на персонажа. Знам, че Мортъла го бяха правили някакво малко студио от 10-15 човека, тая сигурно я е правил някой петокласник в час по трудово.
Нз, може мен да са ме разглезили хубавите по-нови игри с хубав геймплей като DS3, Elden Ring, Nioh 2, ама това наистина не съм сигурен, че успях да го изтрая повече от 30 минути.
Souls Games Maniac
vanmx
Цитиране
19 май 2023
Аз не говоря само за пари, ами за цялото удволетворение от живота. Който изпитва наслаждение от целият процес от "ученето" на играта вероятно преди това си е уредил живота по начин който го устройва. Ако си на 40 години и си недоволен, малко е тъпо да се фукаш колко си добър в някаква игра в която си инвестирал цялото си време и да се ебаваш с човек който е постигнал нещо, защото играе игрите на easy

Давам пример мойте приятелчета, защото реших че те са масовия случай. Типичния образ на геймър в най-лошия му вид. Повечето ми съученици и колеги от университета бяха такива. В този форум явно всички сме нормални "зрели" геймъри

LethianDream написа
Тук си прав, игрите са за развлечение и ти виждаш нещата по този начин. Но за тях игрите са някакъв вид ескейпизъм от живота, в който те смятат, че не са разбрани правилно. Тоест в живота играят на easy без да влагат усилия, затова искат да играят на екстремна трудност в игрите или съответно да мачкат нуубове в мултиплеър (то е същото).

Това твърдение вкарва малко яснота относно чуденията ми. Ако възприемаш жшвотът прекалено труден, хващаш най-трудната игра в която могеш да прогресираш и ето ти удволетворение. Сигурно е гадно да попаднеш в такава дупка.

LethianDream написа
Но не съм и съгласен с теб, че ако не играеш игри и се "вложиш" в живота за курсове и натягане в работата, това ще ти донесе задължително пари и авторитет. Обикновено най-умните и способни хора в даден колектив са изолирани, защото другите се страхуват от тях, че ще ги повишат или ще им "откраднат" хляба.

Така разсъждават хората които давам за пример, явно затова успяваш и да ги разбереш. За мен не е вярно - ако си преследваш целите, даже и да не си от най-умните и способните хора, винаги в даден момент успяваш поне до определена степен, курсовете и натягането на работа са само примери. Оправдания с това че нямаш връзки, че някой те дърпа надолу или че държавата е виновна са най-масовите оправдания в България, често от хора не направили и минимален напън да свършат нещо.

Ludnichar написа
Аз както не разбирам хората, за които живота и всички интереси се изчерпват само и единствено с работа и кариерно развитие (дори с цената на много високи доходи и стандарт) , така и не разбирам тези, на които изцяло всичко им се върти около гейминга.

Абсолютно. И двете крайности са зле за психиката. И все пак ако правиш нещо в 40% от времето в което не спиш, трябва да ти е поне малко от малко интересно, даже и да е "само" заради парите.

Програмирането пак беше просто пример - най-близкия до акъла, понеже от известно време се занимавам с това. Като започнвах, бях доста нахъсан и изпитвах кеф от прогресирането, така както геймърът от цикленето на dota. Отделно винаги съм имал технически интереси и парите никога не са ми били стимул това важи и за повечето ми колеги. Сега вече ми е просто работа, която ми е в най-лошия случай ОК да върша, дори и да ми намалят заплатата 2 пъти Докато учих програмирането с интерес, мойте хора със същия интерес "учеха" Overwatch. Години по-късно аз съм се "уредил" извадил съм късмет и родителите са ми помогнали, а те сега циклят наква друга игра и са недооценени щото "така е в България" или били възпрепятствани от нещо си

Сега единия от тия приятели напуска поредната си работа в някакъв цех. Събрал някакви кинти и още няколко месеца ще взема пари от борсата. Вика ми "ще уча C++ 6 месеца и ще започна в Х фирма като джуниър - нещата са уредени" Ама аз тоя филм съм го гледал - ще цъка 20 от 24 часа в денонощието на компа и кат изхарчи спестяванията пак ще отиде на поточната линия. Програмирането не му е интересно - просто само там според него са кинтите. Играта е друго - там е много сложно, иска знания умения и накрая има силен възнаграждаващ ефект, при C++ хич не е така

Явно много частни примери давам. Сигурно трябва да си сменя обкръжението. Сори за целия спам

LethianDream
Цитиране
19 май 2023
Да, частни примери са, аз нямам такива познати, вкл. и хората, които се познаваме тук, във форума
Пак казвам, всеки над 18 години си има глава на раменете и знае какво иска от живота. Не можем да съдим 80 % от населението, че са тъпи чакали и живеят за едната храна, пиячка и секса. Всеки сам си решава, както за теб е ценно да си добър програмист, за него е ценно да е добър геймър. Идеята ми е, че не можеш да излезеш като Радка Пиратка на микрофоня и да кажеш - "парите и авторитета са номер едно и само аз съм прав, другите се ебете отзад". Опитай да разбираш другите хора с различно мислене от теб Не да бъдеш като тях, а да ги разбираш.
Естествено, най-дразнещо е това някой да каже, че другите са му виновни при факта, че не е положил минимални усилия, но това е най-честото оправдание.
The_Doctor46
Цитиране
19 май 2023
Бах ма'а му,не съм влизал от вчера и цели философски трактати за успеха в живота Да кажа нещо по Thymesia темата.Аз понеже не съм from software сноб,я изиграх цялата.Дърво и половина.Ако хептен няма какво друго да играе човек,което е твърде малко вероятно,тогава...пак не става Принципно ако си свикнал с FROM ,трудно,много трудно някоя друга соулс-подобна игра ще ти хареса.Има и изключения като NIOH и The Surge.Аз само за тези двете се сещам,които да са добри клонинги и с някои свои идеи.Ако пропускам някоя,ще ме прощавате.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
19 май 2023
Добре, отказахте ме
Ревютата в Стийм са й добри, явно вие не разбирате

Значи уикенда повече ще наблегна на пачата Дани Рохас в Far Cry 6

Rostik79
Цитиране
19 май 2023
Фар Край шестичката е готина. Аз почнах и едно ДЛЦ с Ваас - то е нещо като сървайвъл, ако умреш, почваш отначало, макар че запазваш някои бонуси. Даже май идеята е да поумираш няколко пъти, защото тогава се отключват нови неща - нещо като Ретърнал.
LethianDream
Цитиране
19 май 2023
Да, аз си взех направо GOTY едишъна с целия сийзън пас и всички благини, но първо искам да си врътна играта и после ще се мятам на експаншъните- единият играеш с Ваас, но има още два, в които си шефчетата-паляци от FC4 и FC5
От Амигосите обожавам и нон-стоп играя с пумата Шампейн, зловеща гавра с модерните кугари, любимото ми е "колкото повече пари имате, толкова по-голяма е вероятността да свали противника", а след това почва да ти носи пари, като свали някой. Ей тоя тънък хумор е много як И мега много ме кефят "pet" анимациите- след битка примерно е нервна и не дава много да я галиш Предимството на AAA игрите е това- много детайли има, които няма как да бъдат направени от малък екип, колкото и да се старае.
The_Doctor46
Цитиране
19 май 2023
Аз днес най-накрая завърших Джедая.Супер е игрицата,но и след 3 или 4 пача,пак е много зле технически.Ray tracing-a прави така,че да те изхвърля на всеки 20-30 минути,а на места след около 1 или 2 и ако не го изключиш,прогреса е невъзможен.Фрейм дроповете са ясни.Само на мен ли ми се струва или има някаква тенденция(долен заговор за мен )да правят женските персонажи от старите части(независимо на коя игра) по-грозни от първия им вариант?
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Charcharo
Цитиране
19 май 2023
LethianDream
Цитиране
22 май 2023
Тимезиа-та излезе доста приятна игра за Не-соулсър като мен, странно защо, но грам не ме напряга като прехвалените Блъдборн и Секиро, от които е копирала. Супер добри движения на геройчето, доста динамична и интересна. Няма озвучаване, което също е много добре, не някой малоумник-бос да ти каже, че си лайно като в игрите на Фром Около един час играх, не съм усетил как е минал.Ще си я цъкам нататък с кеф.
Lake също излезе адски добра игра, тотален релакс и спокойствие, анимирана графика, караш си буса, раздаваш пратки, събираш се със стари приятели, влюбваш се, нещата от живота, не съм усетил как са минали 3 часа в сладки разговори и каране на камионетка
Rostik79
Цитиране
22 май 2023
Аз да се оплача, че вече седмица нямам интернет у нас, поради мащабен ремонт на улицата - направо е като Бахмут - освен, че самата асфалтова настилка е изрината, тротоарите ги няма, на тяхно място има окопи, а почти всички дървета ги отсякоха, нещастниците, уж искаме зелени политики. Знам, че е за хубаво по принцип, но защо нещо, което в "белите" страни се прави за максимум седмица, при нас отнема месеци.
В резултат мога да играя само каквото ми е инсталирано, в случая преигравам Спиндермана, както бях споменал. Една седмица без нет е нищо, но като гледам ремонта (и като знам в какъв град и държава живея), предусещам, че този период ще стане поне няколко седмици още, което вече започва да ме притеснява и гледам алтернативи.

Някой да ползва интернет на YETTEL през 5G мрежата им? Гледам, че имат такава услуга.

LethianDream
Цитиране
22 май 2023
Хм, така без нет е доста гадно, на мен не ми се е налагало да ползвам "външен" нет досега, но знам, че мобилните оператори имат такава услуга.. Прочети по форумите кой предлага най-добрия "външен" нет през мрежата им, за да избереш- макар че там е малко като избор между Лъки Лучано, дон Корлеоне и Тано Кариди- все са мафиоти
Ludnichar
Цитиране
22 май 2023
LethianDream написа
прехвалените Блъдборн и Секиро

Бате, сменяй дилъра, не ти се отразява добре. Това са игри, които са еталон, едната стана GOTY, другата не стана само защото уцели годината с Witcher 3. (която мнозина определиха не само за GOTY, но и за игра на десетилетието)
Самият факт, че вече куцо, кьораво и сакато копират от тях е достатъчен индикатор. Това, че на теб не ти харесва тоя жанр, не означава, че игрите са прехвалени.
Souls Games Maniac
Rostik79
Цитиране
22 май 2023
Като гледам, май само Йетел имат безжичен интернет (поне в моя район). Предполагам това имаш предвид под "външен". В момента на цялата улица на всички оператори е спряна услугата, просто защото от общината директно изкъртиха стълбовете с кабелите, а в района изглежда подземна инфраструктура няма. Първобитна работа. Може и в момента това да правят; на сайта на общината няма никаква информация, писах им мейл, но никакъв отговор.
Наремето си знаехме, че кабелната връзка е най-добрата връзка, но вече 5Г смятам, че би трябвало да променя играта, ама нямам впечатления от първа ръка.

Всъщност и А1 имат през мобилната мрежа, но тяхното е доста по-скъпо от Йетел.

<
1
...
242
...
366
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.