Давам пример мойте приятелчета, защото реших че те са масовия случай. Типичния образ на геймър в най-лошия му вид. Повечето ми съученици и колеги от университета бяха такива. В този форум явно всички сме нормални "зрели" геймъри
Това твърдение вкарва малко яснота относно чуденията ми. Ако възприемаш жшвотът прекалено труден, хващаш най-трудната игра в която могеш да прогресираш и ето ти удволетворение. Сигурно е гадно да попаднеш в такава дупка.
Така разсъждават хората които давам за пример, явно затова успяваш и да ги разбереш. За мен не е вярно - ако си преследваш целите, даже и да не си от най-умните и способните хора, винаги в даден момент успяваш поне до определена степен, курсовете и натягането на работа са само примери. Оправдания с това че нямаш връзки, че някой те дърпа надолу или че държавата е виновна са най-масовите оправдания в България, често от хора не направили и минимален напън да свършат нещо.
Абсолютно. И двете крайности са зле за психиката. И все пак ако правиш нещо в 40% от времето в което не спиш, трябва да ти е поне малко от малко интересно, даже и да е "само" заради парите.
Програмирането пак беше просто пример - най-близкия до акъла, понеже от известно време се занимавам с това. Като започнвах, бях доста нахъсан и изпитвах кеф от прогресирането, така както геймърът от цикленето на dota. Отделно винаги съм имал технически интереси и парите никога не са ми били стимул това важи и за повечето ми колеги. Сега вече ми е просто работа, която ми е в най-лошия случай ОК да върша, дори и да ми намалят заплатата 2 пъти Докато учих програмирането с интерес, мойте хора със същия интерес "учеха" Overwatch. Години по-късно аз съм се "уредил" извадил съм късмет и родителите са ми помогнали, а те сега циклят наква друга игра и са недооценени щото "така е в България" или били възпрепятствани от нещо си
Сега единия от тия приятели напуска поредната си работа в някакъв цех. Събрал някакви кинти и още няколко месеца ще взема пари от борсата. Вика ми "ще уча C++ 6 месеца и ще започна в Х фирма като джуниър - нещата са уредени" Ама аз тоя филм съм го гледал - ще цъка 20 от 24 часа в денонощието на компа и кат изхарчи спестяванията пак ще отиде на поточната линия. Програмирането не му е интересно - просто само там според него са кинтите. Играта е друго - там е много сложно, иска знания умения и накрая има силен възнаграждаващ ефект, при C++ хич не е така
Явно много частни примери давам. Сигурно трябва да си сменя обкръжението. Сори за целия спам
Значи уикенда повече ще наблегна на пачата Дани Рохас в Far Cry 6
Някой да ползва интернет на YETTEL през 5G мрежата им? Гледам, че имат такава услуга.
Всъщност и А1 имат през мобилната мрежа, но тяхното е доста по-скъпо от Йетел.