НУУУУБ
Ще го имам впредвид, макар че рядко цъкам онлайн на плейстейшън, тъй като рядко взимам плюса. Освен това, оригиналният ми сейф от PS4-ката отдавна го няма, и гледах всички герои са с начални нива, тъй че ще трябва поне главната история да мина отново, преди да се метна. Мерси, все пак.
Иначе, и аз мултито не съм го пипал, особено след като съм гледал клипове на произволни играчи и е голямо мазало. Последно време, единствената игра, която играя в co-op с един приятел е Ready or Not.
Даже и кампанията не съм сигурен дали ще мина Все пак ще играя със сигурност доста повече отколкото на цветното лайно Диабло 3. Ама само на тиер Едно ще стоя и няма да мърдам, демек нуубската трудност
Има интересни механики - стрес и стелт, напрежението е постоянно. Трудно е да се мине една карта наведнъж, но картите са перманентни и можеш да се върнеш и да довършиш друг ден. Всичко си стои, включително портативните картечници и скенери, които си поставил. Разбира се, отлагането и минаването на повече дни също има гадни последици - като във всяка xcom игра
Самите битки са в реално време, което не е точно Xcom. Но времето се забавя, за да избереш какво да правиш докато към теб летят няколко гада. Доста е напрегнато постоянно . Стелтът е странен, свежда се до таймер преди да те видят, в рамките на който трябва да се скриеш. Доста нетипична механика за игра с изометричен изглед. А последиците са важни, защото ако те видят, започваш да стреляш и всички гадове наоколо се втурват към шума. При твърде много такива ситуации, агресивността на "кошера" постепенно се вдига, и като стигне High общо взето означава, че трябва да се изнесеш от картата и да се върнеш друг ден, защото иначе нямаш шанс повече.
Хубава е играта, яка alien атмосфера и постоянен стрес. Но има бъгове и неполирани неща. Нищо game-braking засега, но силно фрустриращи недомислици. Пример: избираш си ъпгрейд на войника, което е доволно важен момент в толкова трудна игра, и върху надписа с описание на ъпгрейда стои друг надпис от UI-а и не можеш да прочетеш почти нищо