Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
249
...
366
>
Rostik79
Цитиране
26 юни 2023
The_Doctor46 написа
На мен друго ми е чудно,що за извратен мазохист трябва да си,да играеш динамичен шутър с контролер.

И аз имах опасения за това и беше една от основните причини да я пробвам. При Outriders, например, ми се стори наистина куцо управлението с контролер и я зарязах, защото не съм такив мазохист. При BL някак си е по-различно. Акселерацията ли, де да знам, но го усещам много по-мазно и прецизно да се стреля. Е, на светлинни години е от управление с мишка+КЛ, но е доста по-поносимо. Новите Волфенщайни също не ми харесаха с контролер как са.
Предполагам има някаква "врътка" с програмирането на управлението. Far Cry 5 и 6 са също с отлично контролерно управление.
А и освен това като я почнеш BL2 си е все едно easy-mode преди да я изиграеш първи път и да почнеш на горните режими, където е силно желателно да ги цепиш в critical точките враговете. Там вече може би ще се усетят в по-голяма степен недостатъците на контролера.

Rostik79
Цитиране
26 юни 2023
The_Doctor46 написа
Реализъм?Летиан,pls Много пъти съм казвал,да цъкаш FPS с контролер е като да ядеш кисело мляко с вилица,става,но не е препоръчително

Съгласен с това, но Летиан предполагам има предвид хаптичната връзка и вибрациите, с които признавам усещането е много яко. На Far Cry 6 направо почва да ти се тресе ръката като задържиш повече на картечницата.
Затова и искам да пробвам BL3 - там примерно трябва да натискаш спусъка по-силно, ако стреляш с по-тежко оръжие или нещо такова четох.

LethianDream
Цитиране
26 юни 2023
Точно това имам предвид, но как да го обясним на човек с мишка и клавиатура? Доста трудно, както се и вижда
The_Doctor46
Цитиране
26 юни 2023
Е ,как да го обясниш,пишеш си го като Ростик.Човека си е обяснил Аз винаги цъкам на най-високите трудности,та K+M си е почти задължително.

П.С. опции за вибрация и обратна връзка,колкото искаш.Мен това ме дразни лично и дори да го има като опция,винаги изключвам.Последно цъках Валхалата в племенника ми и го изключих пак.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
26 юни 2023
Ми, ти губиш Вибрацийката си е супер, особено на шутъри.
nightwarrior
Цитиране
27 юни 2023
Въпрос на вкус, вибрацията при игри когато е направена добре ми допада по-скоро. Обогатява ми преживяването, примерно като меч се удари в щит и го усещаш все едно.

Шуутъри с контролер на мен са ми ужасно неудобни. И докато от трето лице донякъде е поносимо(предполагам заради по-голямия FOV и относително малкото местене на мерника), то тези от първо лице са ми като ходене на зъболекар. Много хора го нямат проблема, та съм приел, че сигурно в мен е причината, но за FPS, винаги предпочитам РС.

Сега цъкам FF16. Много добра игра. Графично е страхотна(един ден като дойде на РС ще е интересна гледка), бойната система ми е забавна, макар и за момента да клони към лесното, но навързването на комбота е много приятно. Сторито си е все така японски нонсенс (с вкус на Game of thrones този път), но в случая не усещам да ми пречи(както беше да речем във ff15), даже по-скоро ми е към интересно.

vanmx
Цитиране
27 юни 2023
Масовите шутъри от 2007-ма насам са доста различни от предишните откъм контроли, концепция и геймплей. Основното е че са нагодени за контролерите и са story driven, не целта е да правиш колкоте се може повече хедшоти за единица време. Който казва че шутър с контролер не става, вероятно не е пробвал и живее още в 90-те, по времето на Quake и Unreal Tournament, там някъде където понятието динамични шутъри за PC спря да съществува

Относно вибрацията - кефи ме, особено при PS5 контролера, ама повече ме кефи да не ми се налага да зареждам батерията на всеки 2 часа и затова спирам вибрациите в повечето случаи.

lyubohar
Цитиране
27 юни 2023
Как за 2 часа бре, аз като играя 2 часа (което рядко ми се случва), съм загубил една чертичка от батерията. Новият контролер е абсолютно гениален за мен.
The_Doctor46
Цитиране
27 юни 2023
Vanmx що говориш глупости,мейт.Ние коментирахме BL и искам да те видя на високите трудности, и особено тези,които се отключват след като минеш играта веднъж,как са "проектирани" за контролер.Нямало динамични шутъри.Пусни си примерно новите Doom игри.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
27 юни 2023
Много е прав Vanmx, това и аз казвах, че ако не играеш шутър с идеята да си "про", смисълът и тенденцията на новите шутъри е много по-различна от старите такива. Новите Дуум игри си ги пуснах и отвратен, избягах Но няма как да го обясним явно това на човек, решил, че мишката и клавиатурата е всичко на този свят
The_Doctor46
Цитиране
27 юни 2023
Къде точно съм казал,че K+M е всичко?Що преиначваш ся?Твърдя,че шутъри се играят в пъти по-добре с мишка и с контролер,независимо динамични или не,FPS или TPS.Кое от това не е вярно?Това,че не си харесал Doom игрите,по-малко вярно ли прави твърдението ми?
LethianDream
Цитиране
27 юни 2023
Ми не е вярно, обясних ти, че не всеки се вълнува от спортната страна на нещата, за мен шутър се играе чудесно с контролер, това се опитва и ван да каже, но не получава възможност
Това, че ти не си ПРОБВАЛ да играеш с контролер, не значи, че НЕ МОЖЕ да се играе с контролер. Но спорът ни е дълъг и безсмислен, нещо като спорът конзоли срещу PC. Същото като да обясниш на някой, който не харесва вибрация, че вибрацията е яка.
The_Doctor46
Цитиране
27 юни 2023
Дори и да се играят добре,което не е вярно за някои от тях(Ростик споменава),пак се играят по-добре с К+М. Аз твърдя това и само това.Във всеки случай,когато се играе шутър, е по-удобно с К+М,независимо дали конкретната игра се управлява добре с контролер.А дискусията почна за BL,която си е доста динамична.Това е.
Rostik79
Цитиране
27 юни 2023
Абе каквото и да си говорим, бързи игри като ДУУМ са си предвидени за мишка, не е въпрос за спортно или неспортно, а за поджанр на шутърите от първо лице. Има голяма разлика между Фар Край игрите и Дуум-игрите. Аз лично, макар да играя с контролер и за НЯКОИ шутъри да твърдя, че се играят съвсем приемеливо с контролер, специално ДУУМ нямам изобщо намерение да я инсталирам на ПС5, въпреки, че я има в каталога, защото съм сигурен, че само ще си образувам нерви.

Даже като изключим движението с гъбката по осите и несравнимо по-прецизното насочване с мишка, пак имаш момента, в който, за да сменя оръжието, трябва да пусна палеца от лявата гъбка, за да отида на D-pad-a, при което веднага спирам да се движа. Макар и за част от секундата при такива бързи игри може да означава смърт на героя. Съответно и при дясната ръка - за презареждане, скок, умения, пак пускаш пък десния палец от дясната гъбка. Ако трябва едновременно да скоча и да искам да сменя оръжие по време на скок, героят става тотално неуправляем. При КЛ+М това може да се избегне, защото имаш много по-богат контрол.

Предната ДУУМ от 2017-та мисля я имам в Стийм и е от игрите, които ми вървят добре на компа и там бих я играл, но не и на конзола (обаче като я играх преди няколко години нещо не ми влезе заглавието и не го изиграх).

Charcharo
Цитиране
27 юни 2023
Ако просто конзолите приемаха KBM както PCтата приемаха всичко, нямаше ли да се разреши този проблем?
<
1
...
249
...
366
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.