И аз имах опасения за това и беше една от основните причини да я пробвам. При Outriders, например, ми се стори наистина куцо управлението с контролер и я зарязах, защото не съм такив мазохист. При BL някак си е по-различно. Акселерацията ли, де да знам, но го усещам много по-мазно и прецизно да се стреля. Е, на светлинни години е от управление с мишка+КЛ, но е доста по-поносимо. Новите Волфенщайни също не ми харесаха с контролер как са.
Предполагам има някаква "врътка" с програмирането на управлението. Far Cry 5 и 6 са също с отлично контролерно управление.
А и освен това като я почнеш BL2 си е все едно easy-mode преди да я изиграеш първи път и да почнеш на горните режими, където е силно желателно да ги цепиш в critical точките враговете. Там вече може би ще се усетят в по-голяма степен недостатъците на контролера.
Съгласен с това, но Летиан предполагам има предвид хаптичната връзка и вибрациите, с които признавам усещането е много яко. На Far Cry 6 направо почва да ти се тресе ръката като задържиш повече на картечницата.
Затова и искам да пробвам BL3 - там примерно трябва да натискаш спусъка по-силно, ако стреляш с по-тежко оръжие или нещо такова четох.
П.С. опции за вибрация и обратна връзка,колкото искаш.Мен това ме дразни лично и дори да го има като опция,винаги изключвам.Последно цъках Валхалата в племенника ми и го изключих пак.
Шуутъри с контролер на мен са ми ужасно неудобни. И докато от трето лице донякъде е поносимо(предполагам заради по-голямия FOV и относително малкото местене на мерника), то тези от първо лице са ми като ходене на зъболекар. Много хора го нямат проблема, та съм приел, че сигурно в мен е причината, но за FPS, винаги предпочитам РС.
Сега цъкам FF16. Много добра игра. Графично е страхотна(един ден като дойде на РС ще е интересна гледка), бойната система ми е забавна, макар и за момента да клони към лесното, но навързването на комбота е много приятно. Сторито си е все така японски нонсенс (с вкус на Game of thrones този път), но в случая не усещам да ми пречи(както беше да речем във ff15), даже по-скоро ми е към интересно.
Относно вибрацията - кефи ме, особено при PS5 контролера, ама повече ме кефи да не ми се налага да зареждам батерията на всеки 2 часа и затова спирам вибрациите в повечето случаи.
Даже като изключим движението с гъбката по осите и несравнимо по-прецизното насочване с мишка, пак имаш момента, в който, за да сменя оръжието, трябва да пусна палеца от лявата гъбка, за да отида на D-pad-a, при което веднага спирам да се движа. Макар и за част от секундата при такива бързи игри може да означава смърт на героя. Съответно и при дясната ръка - за презареждане, скок, умения, пак пускаш пък десния палец от дясната гъбка. Ако трябва едновременно да скоча и да искам да сменя оръжие по време на скок, героят става тотално неуправляем. При КЛ+М това може да се избегне, защото имаш много по-богат контрол.
Предната ДУУМ от 2017-та мисля я имам в Стийм и е от игрите, които ми вървят добре на компа и там бих я играл, но не и на конзола (обаче като я играх преди няколко години нещо не ми влезе заглавието и не го изиграх).