Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
250
...
366
>
Rostik79
Цитиране
27 юни 2023
Щеше да е супер, да. Конзолите впрочем приемат такава периферия без проблем. Бодвал съм на петицата и веднага си разпознава. Проблемът е, че при игрите не работят. Има само около 20-тина заглавия с поддръжка. Предполагам зависи повече от разработчиците.
Mitko6000
Цитиране
29 юни 2023
От разработчиците зависи, да. Много от тях не го правят, особено ако е FPS, който се играе предимно онлайн, защото пък тези с джойстици реват, че тия с клавиатура и мишка им е по-лесно да се прицелват, което пък им давало "нечестно предимство". Като цяло си е мазало.

Що се отнася до DualSense-а, аз също съм супер доволен от него. Вече 6 месеца го ползвам за всякакви жанрове игри и не се оплаквам. Даже съм очарован. Единствения минус е батерията. Не е 2 часа, по-скоро около 6-7. Не е зле, но пак държи по-малко Dualshock 4 и най-вече 3 където по 12-13 часа можеше да се играе без да се зарежда. Разбирам защо е така, но все пак си е минус. Въпреки това, винаги вибрацията и haptic feedback са включени. Добавят си към изживяването, наистина.

Rostik79
Цитиране
03 юли 2023
Както бях планирал, поразцъках доволно Borderlands 3 и почти я преполових на основната мисия.
Играта кефи. На теория почти всички елементи имат подобрение, спрямо двойката, но някак си има нещо, което не достига на играта да се усеща цялостно по-добра. Може би историята и персонажите куцат. Има як саунд-трак, оръжията са супер-подобрени и имат огромно разнообразие, което наистина се усеща. В смисъл, че поведението на оръжия/брони/гранати варира в големи граници. Може би и стълбът със специалните умения също леко куца, спрямо двойката. В стремежа и тук да вкарат новости малко се е утежнил и по едно време се губиш в множеството ъпгрейди.
Не знам дали така ми се струва, но сякаш на конзола играта са я нърфнали. Спомням си на компютъра имаше някои босове, които ме убиваха поне по 5-6 пъти, на плейстейшъна ги смъквам от първия път (на същата трудност).
Може и да съм имал късмет да намеря по-добри оръжия.
LethianDream
Цитиране
03 юли 2023
Да, основният проблем на третия Бордърлендс е историята, също друго нещо, което ме дразнеше много е изборът на твоите геройчета- виж само страхотните герои в двойката- сирената, гънцеркера, дори и оня командос-селтак си имаше някакъв готин фийлинг. В тройката само като чуя да плещи индийската пастърма или оня дебил с "кучето"("господарят на животните") и откачам
lyubohar
Цитиране
03 юли 2023
На мен ми допадна прилично игрицата, даже още си я държа заради DLC-тата - имам да мина още 2. Даже онзи ден почнах едното. Хуморът е приличен, честно казано не помня толкова добре 2, за да ги сравня като вас, но за мен си е доста приятно прекарано време, без да е нещо невиждано. За мен фаворит все още си е първият Бордърлендс - заради музиката, атмосферата и въобще беше нещо много ново и различно. Сигурно 2 е много по-изпипана, но не помня нищо от нея, докато от първата все още имам ярки спомени.
Rostik79
Цитиране
03 юли 2023
Пропуснах да похваля и множеството "подобрения на живота" - дребни елементи по геймплея, които сами по себе си нямат особено значение, но подобряват играта. Например да си купуваш с един бутон всички амуниции от вендинг машините на Маркъс, да се телепортираш директно в колата; когато приемаш нова странична мисия, основната ти си остава активна. В двойката всяка новоприета мисия автоматично става първостепенна и ти променя маркера на картата и трябва ръчно да влезеш пак в менюто да върнеш на предната мисия; катеренето по високи места, слайдването при бягане+клякане; 3Д картата върши добра работа; можеш да правиш fast-travel от всяка точка вече и такива нещица ...

Абе като цяло смятам, че играта е стабилна и e добро включване в иначе доста силната за гейминга 2019та година, когато излязоха (сега погледнах):
Sekiro
Control
Resident Evil 2 (remake)
The Outer Worlds
Outer Wilds
Death Stranding
Star Wars: Fallen Order
The Division 2
Disco Elysium
A Plague Tale: Innosence

LethianDream
Цитиране
04 юли 2023
Outer Wilds и RE2 не съм играл от този списък, всички други са много силни игри (май само изключението за мен е Секиро, но тя играта не е виновна, че не ме кефи механиката й).
BloodDagger
Цитиране
04 юли 2023
@Rostik79 Към списъка ти аз бих добавил от себе си и Devil May Cry 5. Сега като се замисля, 2019 имаше наистина силни игри.
tenga
Цитиране
05 юли 2023
Почнах Horizont Zero Forbidden West, макар да не бях играл едничката, поиграх 10 минути, но реших че нищо не разбирам от историята и е по-добре да изиграя първата част, Zero Dawn. Почнах я, но много зор. Нито историята ме грабва, нито механиките. Играя на Easy за да я избутам максимално бързо и пак на моменти тия роботи ме смилат от бой и умирам. Не виждам много опции да ги повалиш 1 vs 1, освен ако не им целиш слабите места с лъка.
Като цяло ми е доста скучна и тегава и я играя насила. Надявам се Forbidden West да е по-интересна. Има ли някой друго мнение?
LethianDream
Цитиране
05 юли 2023
Хм, щом се мъчиш на единицата, въобще не си и помисляй, че двойката ще те грабне. Аз лично доста харесвам единицата, но втората част ми беше "още от същото" и бързо ми доскуча, да, имаше леки ъпгрейди като нови машини и умения, но като цяло е по-скоро надграждане. Има си тактики за бой на машините, с лъка целиш слабите места, слагаш капани да се нацепват в тях, има си доста тактическо мислене, особено на по-високите трудности.
nightwarrior
Цитиране
05 юли 2023
И аз така мисля. Ако първата ти е безинтересна, ми се струва невъзможно да те изкефи втората. Да има надграждане, има quality of life неща (примерно има опция да ти дропи части независимо къде целиш роботите и т.н.). Но в основата си е същата игра с ново стори и някоя друга нова машина. Някои не случайно се бъзикаха, че е новото dlc.

В първата лъка и капаните са ти схемата, melee атаките бяха крайно безсмислени. Във втората малко са ги пооправили, но пак в едно 80-90% от времето ще го прекараш с лък/прашки или там както му викаха и капани.

Дано да греша и да ти хареса повече двойката, но ще се изненадам.

lyubohar
Цитиране
05 юли 2023
Аз пък първата я минах основно с меле (копие)
nightwarrior
Цитиране
05 юли 2023
Не знам, аз после не съм я играл, може и някакви пачове да е имало, но по спомени като я играх, копието биеше скандално малко демидж, независимо от ъпгрейди и умения. Ако са го фикснали, супер.
Rostik79
Цитиране
05 юли 2023
Аз не разбирам мрънкането, че продълженията на успешни игри са още от същото. Естествено е да се усеща като "още от същото". Ако искаш различно, играеш друга игра от друг франчайз или жанр. Шутър от първо лице ли да я направят или реално-времева стратегия, че да се усещат "нововъведения"?
Имаш подводно изследване, имаш летене, имаш арени за гладиаторски битки, имаш скоростни състезания по писти, имаш специални умения, които ги нямаше в предната игра, имаш рецепти за "манджи", имаш комбо-удари с тоягата и комбинации с лъка, имаш даже и бордови игри в селата, които ги бяха вкарали точно, за да се търси ново съдържание заради мрънкачите и за мен беше напълно излишно. Не е като да няма нови механики и идеи вкарани.

Съответно има и примери за обратното като GoW 2018, където смениха доста концепцията на играта и механиката и старите фенове бяха "ама то това не е год оф уор, развалиха играта".

tenga
Цитиране
05 юли 2023
Щом твърдите, че втората част е подобна, въобще направо май ще се откажа да я мъча тази игра. Може би има и друг важен фактор и той е, че преди няколко седмици приключих God of War Ragnarok и веднага почнах тази. като че ли е нормално да не ме грабва
<
1
...
250
...
366
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.