Аз общо взето се изкефих еднакво и на двете Horizon игри. Първата определено има по-силен сюжет, но пък втората я бие по всичко останало - геймплей като цяло, отворен свят, графика. Определено е повече от същото, но както бях казал още миналата година - напълно очаквано беше.
Иначе, почнах да разцъквам най-накрая Final Fantasy XVI и за около 2 часа останах с добри впечатления, които ще споделя по заръка на Lethian по време на бирите. Сюжетът изглежда да е интересен, светът ме кефи много - дарк фентъзи атмосферата е найс. Графиката също е ъпдейт спрямо FFXV, не огромен, но все пак играта почва с епични сцени още първите минути. Това, което ме впечатли най-много, е комбат системата. Много се доближава до тази на Devil May Cry и е доста по-динамична и real time спрямо тази в 15-ката, която си е мудна. Игрицата не е open world, но до колкото знам ще е пълна със side content, което за мен означава половин година да я изиграя
. Това, което много ми се искаше, е да беше излязла и за PC
. За момента няма адекватна VRR поддръжка и performance режима е малко нестабилен; аз я цъкам на quality и ми е леко тегаво с тези 30 fps за момента, но почнах да свиквам.