За Дебилото не тръпна хич аз...3-ката я играх 2 часа навремето (в нощта на пернишкото земетресение) и си продадох целия Близ акаунт - толкова разочарован бях. Имам Дебило 2 римейк до средата и не смея да почна 4, че да не ми развали кефа от преиграването на 2
хахахахаха, ще ми паднеш един ден като почнеш да се оплакваш от някоя игра . Ти ме имаш в стеем, виждаш че не играя само диабло
@logout - после ако не забравиш драсни няколко реда как е BG3
През годините нито ново диабло ме е грабвало, нито някой от клонингите, включително супер-харесваните. Изчерпан ми е жанрът с една-единствена игра.
Но каквото и да си говорим - музиката и атмосферата на Д2 са ненадминати, и не само сред Диабло-игрите.
Вече навъртях над 10 ч. на BG3. Оказа се, че ранния достъп е бил на най-висока трудност и като започнах на нормална трудност ми се стори много лесно. Вече има възможност да развиваш двойни класове с всичките предимства и недостатъци на това, не става да зобиш всичко на максимум и да минаваш като танк. Пълна свобода на действие, повечето ситуации можеш да ги минаваш с говорене, с бой или като се промъкнеш като крадец. Избора на раса и професия дава допълнителни възможности/негативи, общо взето от Dragon age Origin не съм срещал така добре интегрирана подобна система. Дори с дребни детайли са си поиграли, примерно ако носиш факла за да си светиш и минеш през едни лиани, които са живи и пълзят по теб и те спират, те се запалват и не те задържат, но за сметка на това се подпалваш самия ти. Тяхната си ситема от DS1 и 2 за ползване на всико като възможно предимство е развита още. Графиката, според мен, е подобрена спрямо ранния достъп. Интерфейса е развит, всичко е направено по-ясно, обяснено както трябва и не се налага да се чудиш кое за какво беше и какво зависи от него. Маговете вече могат да учат магии не само от скролове, но и от стафове, като стафовете се разрушават при процеса. Общо взето са се вслушали в много от нещата, които им бяха писали във форума при ранния достъп и са се опитали да ги подобрят и вкарат в играта. Приятна добавка е опцията за "карма" на зарчето, като го включиш не можеш да влезеш в дълги серии на силно или слабо хвърляне (пак опцията е с негативи/позитиви - ако не си я включил е хубаво да влезеш в серия на силни хвърляния, но става проблем като влезеш в такава само със слаби и не и се вижда края ).
Не можах да разбера защо билда на играта стои постоянно под картата и на анимациите, на анимациите е особенно дразнещо, понеже е с много голям шрифт и вади очите. Бъгове още не съм срещал, но гледам, че има доста които се оплакват, че не могат да запазват играта.
За мен това трябва да е GOTY и една от най-добрите D&D игри излиза до момента, но за съжаление продукта е нишов, а и Лариан не наблягат много на маркетинга и да дават пари на журналисти и няма да им го дадат. Също така играта не нито чисто продължение на BG, нито е рескин на Divinity, нещо смесено между двете и за хардкор фенове на двата франчайза това ще е проблем и Лариан ще търпят критики и негативиза това. Но за метка на всичко останало в момента това е пример как трябва да излизат ААА игрите - без микротранзакции, не е необходимо постоянно да си онлайн, много съдържание, добре направена и с много малко бъгове, вслушване в критиката на феновете. За съжаление, най-вероятно, подобно нещо може да ни се случи отново след години.
Открих и други, доста по-сериозни бъгове - в една битка видях един съюзник да стреля по моб, който е мъртъв от 2-3 хода поне. Не съм изненадан, защото и Дивинити излезе в това състояние, но според мен играта иска поне още няколко месеца работа.