Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
256
...
366
>
lyubohar
Цитиране
14 август 2023
Аз яко save scum-вам на заровете, "толкоз близо пък тъй далеч" не е моето Reload докато влезе зар Трябва да видя какви модове са изгенерирали, иначе и мен много ме кефи дотук играта. Някъде към края на 1 акт съм, така ми се струва. Единствено образите са ми малко скучни, в смисъл класически фентъзи образи - личи се, че не са рискували особено много в тая област. Честно казано след излизането на Disco Elysium трябваше всички сценаристи на RPG игри в разработка да си изхвърлят записките и да започнат отначало.
LethianDream
Цитиране
14 август 2023
Много се чудя за BG3, дали да си я взема на конзолата след месец и да ми се припокрие с Старфилд, или в Стийм да ми влезе след двете Дивинитита.. Диаблото на конзолата е чук, не бих си помислил да го играя на PC, сигурно и BG3 ще го портнат свястно въпреки тактическите битки, за които ти трябва повече взиране в детайлите...

Фентъзи сетинга ме отблъсква винаги, иначе зарчетата са супер, едно от малкото адски яки неща в D&D, злобно откраднато от книгите-игри (или обратното ).

Ще го мисля, да видим дали ще го измисля Първо обаче се очертава да се метна на Атласа, след като проспах уикенда..

LethianDream
Цитиране
14 август 2023
lyubohar написа
Аз яко save scum-вам на заровете, "толкоз близо пък тъй далеч" не е моето Reload докато влезе зар

Чийтър си. Аз точно от книгите-игри ми е останал кефът да си почвам отначало след смърт (вкл. и най-често нечестна след лошо хвърляне на зарче), даже сега Диаблото нарочно го играя само хардкор, за да страдам и да почвам отначало. Въпрос на вкус, предполагам..
Затова разбирам защо никак не харесваш Returnal и Deathloop, които са базирани на започването отначало...

lyubohar
Цитиране
14 август 2023
Deathloop го изиграх, но генерално не обичам permadeath игри, да. А пък сам да си ги правя permadeath, когато не са - абсурд

Иначе от зарчетата в BG3 рядко зависи дали ще оцелееш или не, по-скоро в разговори save scum-вам. Ако умра някъде си зареждам предишен сейв, което за мен не е чийтване е нормален начин за играене на игра

nightwarrior
Цитиране
14 август 2023
Хубавото е че имаш опцията. Даже гледах някакъв стриймър сейваше насред диалога. За мен част от чара е да мога да фейлна и да се наложи нещо да пропусна понеже съм фейлнал. Затова не гледам и билдове и нищо. Цъкам си с някъде Warlock и каквото стане. Модове има доста, щото реално ги разработват още от ранния достъп, само качваш един пач за пълната версия (обикновено е топ мода) и останалите работят.

@Lethian, играта не би трябвало да има какъвто и да е проблем с порта. Тя и сега си се играе съвсем прилично с геймпад в Стийма. Че и са я направили като закачиш геймпад, автоматично да суичва UI-a в такъв подходящ за геймпад.

Не знам GoG версията как е, но при нея има "демо" версия, за която и крак даже не ти трябва, та можеш да я тестваш и евентуално как е контролер съпорта там.

lyubohar
Цитиране
14 август 2023
Съгласен съм принципно - то това е roleplaying-ът всъщност. Просто нямам време да преигравам игри и да оставям съдържание "за следващото преиграване", понеже при мен няма такива Затова си презареждам смело - и да, може и насред диалозите.
logout
Цитиране
14 август 2023
То само с излизането от Act1 в BG3 поне 2-3 пъти трябва да преиграеш за да научиш всичко, да не говорим, че на няколко места още в Act1 имаш решения, които са основни за продължение на сюжета, та дори и за отношенията с другите придружаващи персонажи. Имайте на в предвид, че преминаването по-напред в историята и неизпълнени странични мисии има шанс да не можеш да изпълниш част от тях, понеже не можеш изобщо да се върнеш в тези зони.
Аз също играя без да манипулирам зара, дори съм махнал опцията за кармата на зарчето, не че не ме вбесява фейл при 98% шанс да успее удара или 1 от 8 опита да уцелиш с кантрипа на персонажите при 70% шанс да успее, но е по-автентично и си е напълно в духа на D&D.
Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
lyubohar
Цитиране
14 август 2023
logout написа
То само с излизането от Act1 в BG3 поне 2-3 пъти трябва да преиграеш за да научиш всичко

Не съм убеден в това, направих бърза справка със страничните мисии и се оказа, че съм открил всички. За много неща съм се връщал, разбира се, и съм преравял области по няколко пъти. Но не мисля, че ако си достатъчно подробен и внимателен, ще пропуснеш нещо съществено и ще трябва да преиграваш всичко заради него.

Очевидно това не важи за спътниците - двама от тях са пренебрегнати освен ако не преиграеш, това е ясно.

Също така е ясно, че в диалозите поемането на определен път ти отменя друг възможен път - това също го приемам за част от това да играеш RPG и примерно няма да седна да я преигравам като "зъл" герой.

logout
Цитиране
14 август 2023
Провери пак, ако не те притесняват спойлери. Аз имам перманентен дебъф от единия куест, също така още в начлаото можеш да си махнеш тадпол-а през един от куест (правил съм го още на ранния достъп). Умишлено в играта има въведени крайни решения още в началото, не случайно се хвалят, че има над 17 000 възможни края на историята. Ето ти от какво зависи как ще свърши:
- Character Alignment: Was the main character good, evil, or a little more neutral?
- Character Choices: All the choices that you make throughout a single playthrough WILL have an impact on the story.
- Character Actions: Your actions and inactions will also affect the story of your current playthrough.
- Companions: Your party or companions that you choose to travel with will have an impact on the story.
Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
LethianDream
Цитиране
14 август 2023
Хах, да, за бездействията е любимо- четох, че някакъв легнал да спи и NPC-то от страничен куест умряло, щото той спал, вместо да го спаси Сега един приятел ми обясняваше дълбочината на играта и явно ще трябва да се играе в даден момент. Не знам как можеш да влияеш на зарчето, но както стана ясно и горе, точно зарът е магията в подобен тип игри, вкл. и да те води към смърт. Дори да имам опцията да му влияя, бих си го оставил непроменено, макар и има 1% шанс за успех ) Камо ли да променям изхода от диалог, все едно в живота да излезем с мацка и да мога да променям казаното. Няма как да се случи, аз си го казвам моето, тя да се оправя )
lyubohar
Цитиране
14 август 2023
logout написа
Провери пак, ако не те притесняват спойлери. Аз имам перманентен дебъф от единия куест, също така още в начлаото можеш да си махнеш тадпол-а през един от куест (правил съм го още на ранния достъп). Умишлено в играта има въведени крайни решения още в началото, не случайно се хвалят, че има над 17 000 възможни края на историята. Ето ти от какво зависи как ще свърши:
- Character Alignment: Was the main character good, evil, or a little more neutral?
- Character Choices: All the choices that you make throughout a single playthrough WILL have an impact on the story.
- Character Actions: Your actions and inactions will also affect the story of your current playthrough.
- Companions: Your party or companions that you choose to travel with will have an impact on the story.

Съгласен съм за това, аз имах предвид да се мине нормалното съдържание, в смисъл на история, куестове и странични куестове. То за другото и 5 преигравания няма да ти стигнат

@LethianDream : Въпрос на гледна точка - аз играя игри, за да НЕ съм в живота в този момент. То в живота не можеш и да влезеш в бара с мацката, но да си запазиш прогреса и да продължиш утре...Ама по тая логика едва ли ще изиграеш целия BG3 на едно сядане Точно това ти дават игрите, особено RPG-тата - можеш да ги играеш както желаеш, без да робуваш на някакви стереотипни ситуации от реалния живот. Включително да save scam-ваш, което ако не беше валидно решение, просто нямаше да има сейвове или щяха да са направени така, че да не може да се прави А то дори може да се запазва насред диалозите, тоест очевидно е умишлен и валиден подход.

Както съм казвал и преди - има прекалено много страхотни игри в беклога, за да се вманиачавам прекалено много и губя хиляди часове в която и да е текуща игра...

LethianDream
Цитиране
14 август 2023
Е, разбира се, всеки играе както усеща нещата, лошо няма, мен лично тази лека неизвестност, която дава зара, ми носи по-голямо удоволствие в дадена игра. Иначе те девелъпърите всичко ще направят за потребителя, това е ясно, но ми носи лек чийт оттенък, както и да скипваш диалози
Има едно любимо меме- излизаш на финалния бос след скипване на всички диалози и той: Помниш ли ме? Аз бях този, който уби всичките ти любими хора... Ти: изобщо не те знам кой си и какъв си, нито какво си вършил, ама ще ядеш калая сега
За беклога- има и много слаби игри в него, така че за стабилните и добри игри си заслужава и над 100-200 часа да се вложат,чак хиляди не...
lyubohar
Цитиране
14 август 2023
Ами твоят беклог сигурно е по-празен, но аз нямам много време за игра и в беклога имам доста големи заглавия. Дори от тая година като се замисля колко пропуски имам...

За диалозите съм съгласен - всичко чета, виж за книгите ми омръзна в един момент и почнах да ги скипвам. Предполагам в някакъв момент пак ще почна да ги чета и така до края

LethianDream
Цитиране
14 август 2023
И аз съм като теб, едно време много се кефех на книгите, в Dishonored всички книги бях изчел, просто много як свят и история, иначе мощно скипвам и аз книгите напоследък, няма време
nightwarrior
Цитиране
14 август 2023
lyubohar написа
Очевидно това не важи за спътниците - двама от тях са пренебрегнати освен ако не преиграеш, това е ясно.

То има мод, с който да обикаляш с цялата тайфа, ама ме притеснява да го сложа, че предполагам безобразно ще счупи баланса.

Иначе да, за мен зара прави тръпката съвсем друга. Като се завърти зара, има едно такова сладко напрежение у мен да видя на какво ще се спре. Не знам ще я преигравам ли, дори ако не, точно тази игра на късмет/съдба или каквото е там, ще направи историята още по-моя.

Както казах, хубавото е, че имаш опция. Кеф ти да се оставиш на зара(като мен) кеф ти да го брутфорсваш като lyubohar, изборът си е твой - както ти е кеф, така правиш

<
1
...
256
...
366
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.