Фентъзи сетинга ме отблъсква винаги, иначе зарчетата са супер, едно от малкото адски яки неща в D&D, злобно откраднато от книгите-игри (или обратното ).
Ще го мисля, да видим дали ще го измисля Първо обаче се очертава да се метна на Атласа, след като проспах уикенда..
Чийтър си. Аз точно от книгите-игри ми е останал кефът да си почвам отначало след смърт (вкл. и най-често нечестна след лошо хвърляне на зарче), даже сега Диаблото нарочно го играя само хардкор, за да страдам и да почвам отначало. Въпрос на вкус, предполагам..
Затова разбирам защо никак не харесваш Returnal и Deathloop, които са базирани на започването отначало...
Иначе от зарчетата в BG3 рядко зависи дали ще оцелееш или не, по-скоро в разговори save scum-вам. Ако умра някъде си зареждам предишен сейв, което за мен не е чийтване е нормален начин за играене на игра
@Lethian, играта не би трябвало да има какъвто и да е проблем с порта. Тя и сега си се играе съвсем прилично с геймпад в Стийма. Че и са я направили като закачиш геймпад, автоматично да суичва UI-a в такъв подходящ за геймпад.
Не знам GoG версията как е, но при нея има "демо" версия, за която и крак даже не ти трябва, та можеш да я тестваш и евентуално как е контролер съпорта там.
Очевидно това не важи за спътниците - двама от тях са пренебрегнати освен ако не преиграеш, това е ясно.
Също така е ясно, че в диалозите поемането на определен път ти отменя друг възможен път - това също го приемам за част от това да играеш RPG и примерно няма да седна да я преигравам като "зъл" герой.
Съгласен съм за това, аз имах предвид да се мине нормалното съдържание, в смисъл на история, куестове и странични куестове. То за другото и 5 преигравания няма да ти стигнат
@LethianDream : Въпрос на гледна точка - аз играя игри, за да НЕ съм в живота в този момент. То в живота не можеш и да влезеш в бара с мацката, но да си запазиш прогреса и да продължиш утре...Ама по тая логика едва ли ще изиграеш целия BG3 на едно сядане Точно това ти дават игрите, особено RPG-тата - можеш да ги играеш както желаеш, без да робуваш на някакви стереотипни ситуации от реалния живот. Включително да save scam-ваш, което ако не беше валидно решение, просто нямаше да има сейвове или щяха да са направени така, че да не може да се прави А то дори може да се запазва насред диалозите, тоест очевидно е умишлен и валиден подход.
Както съм казвал и преди - има прекалено много страхотни игри в беклога, за да се вманиачавам прекалено много и губя хиляди часове в която и да е текуща игра...
За диалозите съм съгласен - всичко чета, виж за книгите ми омръзна в един момент и почнах да ги скипвам. Предполагам в някакъв момент пак ще почна да ги чета и така до края
То има мод, с който да обикаляш с цялата тайфа, ама ме притеснява да го сложа, че предполагам безобразно ще счупи баланса.
Иначе да, за мен зара прави тръпката съвсем друга. Като се завърти зара, има едно такова сладко напрежение у мен да видя на какво ще се спре. Не знам ще я преигравам ли, дори ако не, точно тази игра на късмет/съдба или каквото е там, ще направи историята още по-моя.
Както казах, хубавото е, че имаш опция. Кеф ти да се оставиш на зара(като мен) кеф ти да го брутфорсваш като lyubohar, изборът си е твой - както ти е кеф, така правиш