Сега започвам ... Hogwarts Legacy Началото е обещаващо. С включен RT на PS5 графиката изглежда страхотно, но върви на 30 кадъра, поради което със съжаление се налага да превключа на performance.
На мен ми се стори рескин на първата част. Само че вече имаш 3 вида оръжия и играта те кара да ползваш различни оръжия във различни места. Примерно има места където се телепортиташ със едни огледала,там трябва да ползваш двата меча иначе не можеш да се портнеш и така. За трудността не знам,не ме е зорил ама съм в началото. Ако те кефи 1-вата част и тази ще ти допадне.
Не съм се сблъскавал с нищо сериозно като бъгове(дефакто само на един визуален глич до момента - на първия хъб свят като слезеш в... да каже подземната част и стъпех в изпарения, имаше някакъв фликър, на релоуд се оправи и беше само там).
Качил съм минимални модове - един да премести xp-то да не ми е на средата на екрана(не знам кой идиот е решил, че там му е мястото по дифолт) и един дето прави менютата 120 фпс(по дефолт са оставили 30, както във всяка тяхна игра до момента, пак непонятно за мен защо). Обмислям и един за корекции на демиджа. Като във FO4, на по-висока трудност противниците бият прилично демидж, ама ти тях ги гъделичкаш. Пък аз най-мразя в игри bullet-sponge босове. Иначе ми прави впечатлението че противниковото АИ е наистина пипнато спрямо предишните им игри. Крият се, опитват да те забоиколят - стрелям, скривам се да презареждам и като налетя на противника той се е преместил и вече ме стреля в гръб. Аи-то на спътниците обаче не е мръднало, да не кажа се е влошило.
Ако се кефи човек на Бетесда формулата - Скайрим, ФО4(заради стрелбата особено паралели могат да се правят с нея, но експлорейшъна го усешам повече по скайримски, не знам, странно е), я препоръчвам. Хубавото е че след няколко дена я отключват в паса, та човек може евтино да я пробва(ако разбира се не цъкне "демото" дето вече го има из нета, ама на него не зма пачове, модъбилити колко е валидно, някой ако е пробвал може да каже).
Само за болен фен си струва ранния достъп, но за хора обичащи sci-fi и идеята да се реят из непознатия космос, я препоръчвам пък било и на разпродажба.