Единственото дето е обективно по-зле примерно спрямо Bloodborne(от която са гребали с пълни шепи) е заключването на движения зад скил системата. Примерно опцията да навързваш доджове, става достъпна, чак като я отключиш като скил. Нещо, което в Bloodborne ти е дадено по дефолт. Не е болка за умиране, просто в началото играта се усеща малко по-тромава, но после се оправят нещата.
Ще си я изиграя с кеф, щото освен проблема дето споменах горе, другото ми харесва и то много. Ако си соулсборн фен си в свои води. Графиката е ок, атмосферата/Арта много ми допадат. Може да има промени в мнението като напредна, но за момента е много силно попадение.
Наистина не ми харесва, че механики свързани с движението са вързани левелинг. Ъпгрейди на хийл, на вдигане на нива - напълно съм ок с това. Ама неща като навързаното доджване, като това да дожнеш след като са те проснали на земята... не ми допада. Един вид играта ме кара да ходя с патерици, докато не вдигна умение че да ги хвърля.
Не ми харесва и възможността да ме стънлокват противници. Но това може да го прима като мой проблем щото съм можел да не им дам да ме ударят.
Не харесвам червените атаки. И в Секиро да речем имаше атаки, които не можеш да блокнеш, но можеше да дожнеш. Тук или перфектен counter, или губиш кръв. Вярно че и в туториълния прозорец пишеше че не можеш да ги доджваш. Ама не очаквах боса директно да локва на теб. Аз съм зад боса, той светва с червена атака, локва на мен обръща се на 180градуда и ми преполовява кръвта. Сега, може да е skill issue, че не му направих перфектен блок, ама някак си ми е сложно да направя перфектен блок, на атака която не виждам(щото започна с гръб към мен).
Това не са неща, които правят играта лоша. Първи опит им е и като такъв е приличен. Примерно за мен е поне едно ниво(ако не и повече) над първия опит на Spiders за соулс игра(Steelrising). Просто споделям какво не ми допада и над какво се надявам да наблегнат в бъдеще.
Червените на обикновените противници ги избягвам, просто преди атаката се дръпвам, но на боса обхвата му е по голям, това плюс факта че доджа ти е базов в началото, на първия бос да речем, ако не в чакаш предварително тази червена атака, много трудно да и избягаш. На първия бос там преди хотела, буквално тръгвах да в доджвам, той локна към мен и атакува - буквално като някакъв aim-assist се залепи на мен(чак такова неестествено стоеше) и удари където ми свършва доджа.
Пак казвам, можеше да се пробвам за перфектен блок, та донякъде и у мен е вината. Просто това за мен е механика, която е в контраст особено с орязаният ти начален набор от движения.