Започнах BG3 и съм много впечатлен, играта е страхотна и ми влиза със сигурност в кандидатите за игра на годината, въпроса е само на кое място ще влезе. Сега точно ходих при гоблинската вещица, тя ме изолира от партито ми и стана битка ек на ек, която взех на фотосинтеза Изборите как да подходиш към дадена ситуация ме радват на макс. Има и много чувство за хумор в играта, примерно един трол те гони от някакво място, ти казваш "Как бе, аз тука живея"
Винаги най-ценно за мен е било да видя филми и игри, които са направени по теми и сетинги, които мразя (като фентъзи и Формула 1 примерно), но с вкарано чувство, диалози, герои, които веднага ти харесват..
Аз си се кефя на Миража, засега. Нарочно си взех и Deluxe Edition,че да мога да преиграя играта с POP скина. Най-големият минус в момента за мен, е че не могат се преиграват мисии. Затова почнах след всеки отделен Story arc да си правя сейвове.
Между другото, забелязах че част от тромавостта на паркура и боя при мен, идва от контролите. Разбира се, Valhalla и Odyssey цъках на PC преди време, а Миража го играя на PS5. Затова си смених някои от бутоните и си направих контроли, по-близки до тези на Unity, и засега усещането е една идея по-добре.
Проблемът е, че AC вече не е просто един тип игра, ако през 2012та ти кажех - излиза нова AC игра, без да знаеш подробности, щеше да си наясно що за игра ще е горе-долу.
Сега като ти кажа нова АС игра, почваш да се чудиш - дали ще е като първите, дали ще е като Black Flag, дали ще е псевдо RPG с тонове неща за правене.
Има различни фен групи, които стоят под един знаменател и оттам рекацитте към новата игра(а и към старите).
Аз съм умерен фен на поредицата, както споменах тук, например не така и не съм довършил Unity, Syndicate не съм го и почвал(мисля и двете да ги пробвам като избутам другите игри в следколедното спокойствие). Но аз примерно харесвам и новата формула и старата. Но аз гледам на АС игрите по-иначе. Малко като онези B movie екшъни от едно време - чийзи стори, достатъчно забавен екшън и ей тъй за разпускане си ги цъкам без да се товаря. Валхалата също ми хареса, но там може би я спаси тематиката.
Даже и Миража може да го пробвам тия дни, че един приятел го взе, пък е недоволен и май няма да я играе