Ко каза ко?
Светът е направен доста по-разнообразен и жив. В предната по едно време всичко в НЮ ти става едно и също. Тука е придадена повече индивидуалност на сградите.
Бойната система си е все така забавна и динамична и изисква умения и рефлекси. Играя на максималната трудност и даже "прости" противници, ако се оставя да ме наобиколят, ме пребиват като куче за секунда. Трябва непрестанно да действаш по време на битка и да ползваш целия арсенал - джаджи, специални удари, финишъри... Не знам нататък като почнат да се появяват по-назобани брутове какво ще е.
Паралелното включване на двамата Спайдърмени е хитро направено. Много яко е в някое меле, произволно като се включи другият да вкара някой тупаник за помощ. Не знам дали е скриптирано или рандъм се появява, но е ефектно.
С това не казвам че играта е грозна, съвсем добре си изглежда, просто не виждам някакво сериозно надграждане.
Иначе да, бойната система е ужасно фън и даже са дърпали от другаде идеи(с трудни за доджване атаки, дето с париране стават елементарни). Като цяло са развили бойната система, къстомизацията било то на умения или на визуално на костюма(с вариациите) е развита много също. Постарали да се доста. Даже чух, че по MJ мисиите(най-досадната част за мен от първата) също е работено, но ще видим. Определено отива в колонката д добри продължения, а не просто цедене на франчайза. Но за крайна оценка ще мисля като я мина.
Но едно е сигурно, няма как да си харесал първата и да не харесаш тази. Тук ти поднасят още от същото с допълнителни подправки
Просто за момента, това за мен си остава невероятна игра и без нещата които споменах, че ме издразниха в първите впечатления, бих й дал едно солидно 9/10. Това си е моята игра на годината и като стане време за ежегодната класация в края на тази година (ако има), това ще оглави моята класация.
Откъм самия геймплей, не мисля, че има нещо което да ми е досадно. Всички промени, които са направили са за добро. Даже страничните мисии, някои от които ще оставя за след историята, са много по-ангажиращи и увлекателни от предишните 2 игри. Сега и ако добавят този пуст mission replay и смяна на времето, това за мен ще е една от най-великите супергеройски игри. Както Arkham Knight ми е дефинитивен Батман симулатор, така и тази ще е и за 2-та паяка.
P.S. Сега гледах, че играта е продала 2.5 милиона копия за 24 часа. Явно доста хора са на същото мнение като мен. Сега чакаме да видим Върколака как ще е. Наскоро обявиха, че разработката тече вече с пълна пара, и екипът от Spider-Man 2 също минават към нея.