https://store.steampowered.com/app/1920780/Stray_Gods_The_Roleplaying_Musical/
И на шега, на майтап, както не преигравам игри, повечето зони си ги минах пак (без босовете, понеже си продължих NG). Включително се набих в най-гадните платформинг секции, които бях забравил колко псувни и сълзи са отнесли
Невероятна metroidvania е това, освен това слушат феновете и я поддържат - сегашната ѝ форма няма много общо с когато аз я играх - всичко е оправено, изгладено, добавени са адски много нови неща и продължават - сега на 25 януари излиза последното DLC с нова зона, тяхната версия на Path of Pain на Hollow Knight...Не ми се мисли там какъв платформинг ще е...
Това като че ли го няма толкова във Ready or Not, някак си играта се усеща по-скриптирана. Враговете май са по-агресивни и трудно можеш да ги изненадаш или да ги накараш да се предадат, повечето случаи всичко свършва с престрелка и трупове Ама съм минал само първите няколко мисии засега. В бета версията бях сложил мод със част от няколкото ремастерирани карти от SWAT 4, ама не са толкова изпипани колкото тия от оригинвалния SWAT 4. Но пък картите от новата игра откъм детайл и атмосфера са на доста по-високо ниво.
Единицата беше по-обикновена, но HL2 e наистина впечатляваща. Начина по който стреляш с оръжия, та дори презареждането, много те вкарват в играта. Включването на фенерчето, хващането на неща. Даже катеренето по стълби е много изпипано(предлопалаг са вдъхновени от Alyx, ама ще съм сигурен тия дни като стигна до нея).
Отделно почнах и Skyrim VR, ама там модоветр с ща още по задължителни. Модърите са свършили много за да направят играта още по имърсив. С модове можеш да хващаш неща, да ги прибираш в раницата си. Буквално вкарват физики дето ги няма - можеш да жонглиращ, да местиш неща с меча. По време на битка можеш да хванеш противника, ако си достатъчно близо и какво ли още не. Бетесда са се поизложили с порта(това едва ли изненадва някой), но с модове... все едно съм в любимата си игра. Чак съм е дилема дали да играя закачен с кабел(и да рискувам да се метна на пода) или да продължа на по-малки хапки докато издържи батерията(power bank-a). Толкова не ми се излиза.
Преди да опитам VR игрите, бях много скептичен но сега се впечатлявам все повече.
Може би почвам да досаждам с това, ако е така скипвайте като видите да споменавам VR, просто за момента имам чувството че доста промени начина по който консумирам игрите.
Quest 2. По Коледа имаше оферта с РЕ4 за 800 лева, то и сега има ама без играта и малко по-скъп. Реших, че като не съм сигурен ще ми хареса ли, няма смисъл да скачам на нещо по-скъпо още в началото. Специално на Quest 2 няма да се изненадам да му падне още цената щото излезе 3 и чистят бройки предполагам.
Аз на него почти нищо нейтив не играя. Дефакто стриймвам от РС-то, та това че не е толкова мощен не ме бърка. Това е че ако играеш от РС трябва или да си вързан с кабел или да имаш читав рутер(не че е кой знае какво изискване, aз вече имах такъв дето ми върши работа.
Предполагам по-скъп хедсет ще е с повече опции и повече мощ, но на мен като прохождащ в това, тази машинка ми е идеалната първа стъпка.
Операционната система на Quest-a e андроид базирана, та ако нещо върви на андроид, обикновено върви и на това. Можеш да си сайдлоудваш app-овр. Примерно качих си PS remote play, вързах се на конзолата и играх Алан Уейк 2 все едно на видеостена(ама има лимити де, фпс и си зависим от нета). Има неофициални модове за доста от старите id software игри. Една група разработва аповете, като се изисква да имаш игрите на РС та да копираш нужните файлове та да тръгне. В момента имам инсталирани работещи Return to Castle Wolfenstein, Doom 3, Prey (онази от 2006-та), знам че ги има Quake 1 до 3(сега разработват версия на 4). Качваш си ги директно на шлема и си цъкаш.
Отделно има модове за камара игри на РС да вървят с VR - РЕ2/3 римейковете, RE7, RE Village, Alien Isolation, Dark Souls Remaster-a, Elden Ring(като и двете може да се пускат от първо лице). Сега по нова година един пусна инжектор за Unreal енджин, дето превръща почти всяка модерна Unreal базирана игра във VR(като вече зависи и колко сили има РС-то ти де).
Та след всичкото това дето изредих - отваря ми се още един сравнително нов(особено за мен) свят на гейминг, а аз и за досегашните нямах време. Планирах да мина Dragons Dogma още веднъж за последно преди 2ката, аз не мога да стигна до нея